Kotkan hurmos ei Pyryä pelottanut! Nokialaiset toista kertaa peräkkäin finaaleihin

15.03.2024

Titaanit oli saanut sen kuuluisan momentumin itselleen ottamalla sensaatiomaisen voiton Nokialta tiistaina ja kaventamalla Pyryn johdon välieräsarjassa lukemiin 2-1. Torstaina Kotkassa tiedossa olikin siis kova taistelu, kun Pyry mieli sarjan katkaisua ja Titaanit sen venyttämistä vielä lauantaille. Tavoitteessaan lopulta onnistui vain ensimmäinen.

Kotkaan oli saatu aikaan melkoinen hurmos, kun halliin oli ahtautunut jopa yli 700 silmäparia ja tunnelma sekä meteli oli korvia hivelevä. Eikä tunnelmaa ainakaan latistanut se, että Titaanit aloitti ottelun kovalla paineella ja iski avausmaalinkin, hieman onnekkaalla pompulla tosin.

Pyry sai oman etsikkoaikansa ylivoimalla ja Valtteri Mäkiviinikka toi pelin tasoihin. Tässä kohtaa pelin ote vaihtui Pyryn haltuun ja nokialaiset iskivät vielä kaksi maalia lisää Lassi Korpelan ja Jere Virolaisen iskemänä. Pyryn kolmosketjun miehet pommitti kotkalaisvahti Niko Tammen tässä kohtaa vaihtoon ja luukulle luisteli Niilo Pussinen.

Toinen erä oli vauhdikasta vääntöä, jossa Pyryllä oli useimmat paikat, mutta muutamaa tolppaa lähemmäksi ei meinattu päästä. Samalla Titaanit oli hiipinyt ylivoimamaalilla jo maalin päähän ja lopulta tasoihin kotiyleisön iloksi. 3-3-osumaa seuranneessa vaihdossa Lassi Korpela pääsi onnekkaiden pomppujen jälkeen viemään Pyryn takaisin johtoon.

Päätöserässä Pyry toimi ottavana osapuolena, kun Titaanit jahtasi johtomaalia. Täyttä hallintaa erä ei kuitenkaan kotkalaisilta ollut ja kiekonhallinta vaihteli puolelta toiselle vauhdikkaasti. Yhden loistavan paikan kotijoukkue sai luotua, mutta Veli-Matti Mäkinen oli jälleen mies paikallaan nokialaisten maalin suulla. Lopullisen niitin iski Joel Pelttari tyhjään maaliin ja Pyry pääsi juhlimaan ratkaisevaa kolmatta voittoaan, joka tuli maalein 3-5.

Kova taisto Titaanien kanssa on nyt siis tauonnut lopullisesti Pyryn jatkaessa finaaleihin ja Titaanien pronssiotteluun. Pyry kiittää Titaaneja rehdistä ja hienosta sarjasta! Finaaleissa nokialaiset saavat vastaansa paikallisvastus LeKin. Finaalit alkavat maanantaina Nokialla klo 18.30. Kolme voittoa vaaditaan mestaruuteen ja Mestis-karsintoihin.

Titaanit – Pyry 3-5 (1-3, 2-1, 0-1)

1-0            Jokinen (Herrala)
1-1YV        Mäkiviinikka (Korpela, Kalliosalo)
1-2            Korpela (Virolainen)
1-3            Virolainen (Korpela, Mäkiviinikka)
2-3YV        Karhapää (Herrala, Vanhamaa)
3-3            Huttunen (Kauppinen)
3-4            Korpela (Mäkiviinikka, Virolainen)