Pyryn kausi jatkuu Mestis-karsinnoissa - "Meillä on täydet mahdollisuudet"

28.03.2024

toni_500.jpg
Päävalmentajan ajatukset jo tiukasti tulevissa karsintaotteluissa

Pitkä runkosarja ja raskaat pudotuspelit ovat takana ja kaikki sai onnellisen lopun, kun Pyry onnistui voittamaan seurahistoriansa toisen Suomi-sarjan mestaruuden ja samalla toisen putkeen. Pyryn pudotuspelitaipaleella kaatuivat niin arkkivihollinen JHT, kauden sensaatiojoukkue ja pronssille yltänyt Titaanit sekä ikimuistoisissa finaaleissa paikallisvastus LeKi. Päävalmentaja Toni Rautakorpi pukee henkilökohtaisesta näkökulmasta hyvin sanoiksi mitä mestaruus merkitsi:

-          Ensimmäinen mestaruuteni päävalmentajana merkkaa paljon. Vaikka kaikki mestaruudet ovat erityisiä, niin tämä on siinä mielessä kaikkein erityisin. Tämä joukkue on täynnä niin hienoja jätkiä, että olisi ollut suorastaan vääryys, jos sen joku muu olisi voittanut. Enkä puhu pelkästään pelitaidoista.

Nokialaisten pudotuspelit pitivät sisällään yhdeksän voittoon päättynyttä ottelua ja vain kaksi tappiollista lopputulosta jatkoerän jälkeen. Molemmissa otteluissa Pyry johti ottelua jo kolmella maalilla. Vastapainoksi joukkue myös ratkaisi kaksi jatkoerää itselleen kahdessa viimeisessä finaalissa, joista toisessa kapteeni Valtteri Ylitalo ratkaisi mestaruuden.

Pyryn tilastot puhuvat puolestaan pudotuspeleissä. Joukkue teki 53 maalia, joista 12 ylivoimalla. Maalivahti Veli-Matti Mäkinen torjui 93,4 prosentin tarkkuudella ja piti maalinsa puhtaana kolmesti. Maalierokin joukkueella oli ylivoimainen; 26 maalia plussan puolella. Kattokeskus Areenalla pelatuissa kuudessa kotiottelussa yleisöä kävi keskiarvolla 622, ja viimeisessä Nokialla pelatussa finaalissa halli oli täysi, kun 1000 katsojaa ahtautui paikalle.

 

Vielä yksi sarja edessä tähän kauteen

Mestaruus tiesi sitä, että Pyry pelaa seurahistoriansa kolmannen kerran Mestiksen karsinnoissa. Vastaan asettuu perinteikäs Kajaanin Hokki, joka tuli Pyrylle tutuksi parin yhteisen Suomi-sarja-kauden aikana vuosina 2017-2019. Hokki sijoittui Mestiksen runkosarjassa toiseksi viimeiseksi ja jäi pudotuspelijunasta 13 pisteen päähän. Karsintojen ensimmäisellä kierroksella kajaanilaiset kaatoivat Forssan Palloseuran otteluvoitoin 4-1, joka joutui toteamaan Mestis-taipaleensa päättyneeksi.

Rautakorven mukaan Pyry käyttää väliviikon otteluista valmistautuen karsintasarjaan aivan niin kuin edeltäviinkin kolmeen pudotuspelisarjaan, eli treenaten, akkuja ladaten ja vastustajaa tutkien. Mestis-joukkue tiedetään kovaksi haasteeksi Suomi-sarja-joukkueelle mestaruudestakin huolimatta, mutta Rautakorpi näkee joukkueellaan mahdollisuuden tehdä historiaa:

-          Meillä on täydet mahdollisuudet. Hokki ei esitä pelillisesti mitään hienouksia, mutta kamppailu ja luisteluvaade tulee olemaan aivan toista luokkaa kuin aiemmin tällä kaudella. Perusasioista lähdetään ja peli painottuu vahvasti meillä paineenaltalähtöön, tasapainoiseen paineen antoon ja maalieduspelaamiseen. Totta kai puolustamisen tiiveys pitää parantua edellisistä peleistä, mutta vastassa on nyt toisteisempi joukkue kuin esimerkiksi finaalivastustajamme oli.

Karsintasarja pelataan paras seitsemästä-muodossa ja se alkaa Kajaanissa tulevana lauantaina 30.3. Sen jälkeen sarja jatkuu aprillipäivänä Nokialla 1.4. jo kello 16 pyhäpäivästä johtuen. Neljä voittoa vaaditaan Mestis-paikkaan kaudeksi 2024-2025. Kattokeskus Areena tulee varmasti olemaan paha paikka kajaanilaisillekin vierailla ja päävalmentajalla onkin lupaus menestyksennälkäiselle nokialaisyleisölle:

-          Yhtään kiveä ei jätetä kääntämättä ja kaikki jätetään jäälle, mitä on mukana, kuten tähänkin mennessä!

Tarkempi otteluohjelma löytyy kotisivujemme ottelut-osiosta. Tervetuloa kannustamaan Pyry sarjanousuun!


 

18.07.2024Pyry löysi saaliin Hiekkasärkiltä
29.06.2024Mäkinen tilkitsee Pyryn maalia jatkossakin
19.06.2024Tehomies Nyppeli jatkaa Pyryssä
17.06.2024Pelipaitojen huutokauppa käynnistynyt
07.06.2024Kylmäniemi Pyryn mies jatkossakin
05.06.2024Välimäki jatkaa sentteriosastolla
03.06.2024Salmi jatkaa Pyryssä
31.05.2024Mäntymäki jatkaa Nokialla
30.05.2024Huhtanen pakittelee Pyryssä jatkossakin
29.05.2024Meri jatkaa Pyryn puolustuksessa

Siirry arkistoon »