Pettymyksien pääsiäinen - Hokki hiljensi Nokian jäähallin

02.04.2024

Kajaanissa karsintasarjan tappiolla avannut Pyry mieli sarjassa tasoihin kotiyleisön edessä maanantaina Nokialla. Ottelu olikin oikea yleisömagneetti, sillä toisen kerran peräjälkeen Kattokeskus oli ääriään myöten täynnä 1000 katsojan löytäessä paikalle.

Jesse Kylmäniemi avasi Pyryn maalihanat

Avauserä oli Pyryltä loistokas ja tulostakin tuli. Lassi Korpela laukoi ensin tolppaan ja seuraavasta hyökkäyksestä Jesse Kylmäniemi huudatti kotiyleisöä tarkalla laukauksellaan. Veli-Matti Mäkinen nollasi vaaralliset kajaanilaisvyöryt ja toisessa päässä helisi. Lassi Korpela toi kiekon ylivoimahyökkäykseen ja syötti tutkapari Valtteri Mäkiviinikalle, joka laittoi tilanteeksi 2-0.

Hokki tuli vielä 16 sekuntia ennen erän loppua maalin päähän Niko Mikkolan täsmäkudin myötä. Toisessa erässä Pyry sai etsikkoaikansa kahdenkin miehen ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Heti erikoistilanteen päätyttyä Hokki tuli onnekkaasti tasoihin.

Lopulta onnistui Pyrykin, kun Jesse Kalliosalon kääntölaukaus muutti tulostaululle tilanteeksi 3-2 Pyrylle. Niin vain toisenkin erän loppu oli murheellinen kotijoukkueen kannalta, kun maalinedushässäkästä Hokki tasoitti ottelun jälleen.

Päätöserässä Pyry sinnitteli sen minkä pystyi ja oli lähimpänä maalintekoakin Kylmäniemen ylärimalaukauksen myötä. Ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoerästä, jossa epäonnen soturi oli Pyryn Tuukka Mäntymäki kiekko katsomoon-rangaistuksen myötä. Sitä jäähyä oli jäljellä enää 16 sekuntia, kun vierailijat saivat voitto-osuman aikaan, jota videotarkistuksetkaan eivät vieneet enää pois.

Hokki johtaa nyt sarjaa 2-0 ja Pyry lähtee keskiviikkona Kajaaniin hakemaan elintärkeää kavennusvoittoa. Tuo ottelu on nähtävissä MTV Katsomossa.

Pyry – Hokki 3-4 Je. (2-1, 1-2, 0-0, 0-1)

1-0        Kylmäniemi (Salmi)
2-0        Mäkiviinikka (Korpela, Virolainen)
2-1        Mikkola (Jokinen, Henriksson)
2-2        Jokinen (Tiuraniemi, Mikkola)
3-2        Kalliosalo (Lamminsivu)
3-3        Säkkinen (Mikkola, Komulainen)
3-4YV   Myllyaho (Mikkola, Tiuraniemi)