On jälleen aika pudotuspelien

06.03.2023

playoff.png

Vaikka keväät ovatkin Nokialla olleet viime vuodet katkeria hetkiä täynnä, voidaan ylpeinä todeta Pyryn edenneen kauden kliimaksiin jo yhdeksäntenä kautena putkeen. Vain kerran Suomi-sarjan nykyisen sarjajärjestelmän aikana on Pyry jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle. Se tapahtui kaudella 2013–2014 ja silloinkin tosipelit jäivät vain yhden voiton päähän.

salmela_500.jpg
Päävalmentaja Sakari Salmela

Tälle tilastolle saatiin siis jatkoa tälläkin kaudella ja hienolla tavalla, sillä Pyry nappasi runkosarjan voiton itselleen toista kertaa seurahistoriassa ja ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Runkosarjassa joukkueen pelin taso ailahteli paljon mutta tuloskunto pysyi kovana. Tämän nostaa esiin myös joukkueen päävalmentaja Sakari Salmela:

-          Kohtuullisen tasainen runkosarja meiltä ja tuloksessa pystyttiin pysymään aika hyvin kiinni koko ajan. Todella monta peliä käännettiin meille, vaikka pelaaminen ei välttämättä priimaa ollutkaan. Kyllä joukkueen tekemistä on leimannut koko ajan vahva selkäranka ja halu voittaa. Se antaa myös uskon kevään peleihin, ettei Pyry helposti taivu missään tilanteessa.

kolme_500.jpg
Lassi Korpela - Valtteri Mäkiviinikka - Niko Kuivaniemi
manty_lammi2.jpg
Tuukka Mäntymäki ja Niko Lamminsivu

Pyry onnistui runkosarjan voiton lisäksi tekemään siinä eniten maaleja ja päästämään koko sarjasta vähiten, 162 tehtyä ja 87 päästettyä maalia 34 ottelussa. Ylivoima- ja alivoimapeli olivat nokialaisilla sarjan toiseksi parasta. Runkosarjassa Pyryn pelaajat onnistuivat hienosti myös henkilökohtaisella tasolla. Lassi Korpela jakoi sarjan pistepörssin voiton ja Valtteri Mäkiviinikka maalipörssin voiton. Niko Kuivaniemi oli puolustajien pistepörssin voittaja ja lisäksi Niko Lamminsivu ja Tuukka Mäntymäki kirjasivat yli piste per peli teholukemat. Lassi Korpela kommentoikin tyytyväisenä joukkueen tehokkuutta runkosarjassa:

-          Runkosarja meni ihan hyvin, siihen mahtui monia hyviä pelejä ja sitten huonojakin pelejä. Keskityin enemmän joukkueen pisteisiin kuin omiini. Myös pudotuspeleissä Pyryltä voi odottaa vauhdikasta lätkää.

makinen.jpg
Veli-Matti Mäkinen

Iso apu Pyryn voittoihin on löytynyt myös maalinsuulta, sillä Veli-Matti Mäkinen on ollut torjuntaprosentiltaan koko sarjan varmin viimeinen lukko. Olli Mustonen ja Ossi Mäkinen ovat myös antaneet hyvää taustatukea tolppien välissä ”Vellun” huilatessa. Ensimmäistä kauttaan Pyryssä pelaava vammalalainen on ollut tyytyväinen Nokialla ja joukkueen ainoana Suomi-sarjan mestarin titteliä kantavana jäsenenä omaa myös hyvät teesit menestykseen kevään peleissä:

-          Hienoa on ollut pelata Nokialla. Kaikki asiat on hoidettu todella hienosti. Nyt muistetaan nauttia tästä (pudotuspeleistä). Ei tarvitse hirveästi puristella mailaa!

 

Puolivälierävastus Kaarinasta

 

Suomi-sarjan puolivälierät ja välierät pelataan paras viidestä-systeemillä, eli kolme voittoa riittää jatkoon. Finaali pelataan vuorostaan nopealla paras kahdesta-systeemillä, jolloin tasatilanteessa kahden ottelun jälkeen mestarin ratkaisee jatko-ottelu. Tämän jälkeen finalistit etenevät Mestis-karsintoihin, jotka pelataan sarjoina ylemmän sarjatason heikoimpia vastaan.

Puolivälierissä Pyry saa vastaansa HC Indians Kaarinan, jota ei ennen ole pudotuspeleissä kohdattu pitkästä yhteisestä lähihistoriasta huolimatta. Vaikka asetelma sarjassa onkin runkosarjan ykkönen vastaan kahdeksas, ei kaarinalaisia kannata aliarvioida. Vanhan Liiga-kulttipelaajan Jonne Virtasen luotsaama nippu onnistui kaatamaan Pyryn kahdesti kolmesta runkosarjakohtaamisesta, kerran sekä Kaarinassa että Nokialla. Nokialaiskäskyttäjä Salmela pitääkin tulevaa vastustajaa kovana haasteena joukkueelleen:

-          HCIK on todella kova porukka ja laadukkaita pelaajia liuta, maalivahdista lähtien. Lisäksi Jonne Virtanen valmentajana on tuonut pelaamiseen tiettyä rauhallisuutta ja kiekollisuutta, ja joukkue selkeästi uskoo omaan juttuunsa. Vaarallinen vastustaja, jonka pieni kotikaukalo aiheuttaa myös pelillisesti haastetta. Kyllä ihan täysonnistuminen vaaditaan meiltä tässä sarjassa, jos ja kun jatkoon mielitään.
 

Pyry on päässyt hyvissä ajoin varmistuneen runkosarjavoiton takia valmistautumaan tosipeleihin jo hyvän aikaa.

-          Valmistautuminen kevääseen on ollut aika lailla laadukasta vapautunutta arkea. Toki muutama ylimääräinen huili on saatu järjestettyä ja uskon, että melko palautuneena päästään pelit aloittamaan.
 

Kaarinalaisten tehokkaimmat pelaajat olivat yli 20 tehopisteen miehet Kristian TikkaToni MahkonenVeeti Mäkilä ja Esko Gröhn. Myös ”intiaanien” maalinsuulta löytyy yksi runkosarjan kuumista maalivahdeista, sillä Nokialtakin tuttu Kalle Hokkanen oli torjuntapörssin neljäs. Pyryn Korpela tunnusta myös vastustajan vaarallisuuden:

-          HCIK on vahva kamppaileva joukkue, joka pistää kroppaa likoon. Tulee varmasti olemaan vauhdikkaita ja tiukkoja vääntöjä.

 

Varsinkin kokeneelle Suomi-sarja-maalivahti Mäkiselle HCIK on tuttu nippu. Mäkinen on myös pelannut Kaarinassa kaudella 2015–2016.

-          Tuttuja kavereita löytyy. He ovat kettumainen ja kaikkensa yrittävä rosvokopla.

 

 Onko tämä se kevät?

 

Puolivälierissä hyvänä muistisääntönä voi pitää, että Pyryn kotipelit pelataan aina klo 18.30. Sarja alkaa Nokialla tiistaina tuohon kellonaikaan ja jatkuu torstaina Kaarinassa klo 19.10. Lauantaina jatketaan jälleen Nokialla ja tämän jälkeen pelataan tarvittaessa sunnuntaina Kaarinassa ja tiistaina Nokialla kaiken mahdollisesti huipentavassa viidennessä ottelussa.

Pyryllä oli runkosarjassa sarjan korkein yleisökeskiarvo ja tästähän ei lähdetä tinkimään jatkossakaan. Kaikki yleisön tuki tulee tarpeeseen menestysjahdissa heti ensimmäisestä ottelusta alkaen ja sen arvon nostaa esiin maalivahti Mäkinenkin:

-          Etuoikeus saada pelata ison kotiyleisön edessä, niin pidetään jatkossakin huoli siitä, että hallissa on väkeä!

 

Liput Pyryn kotiotteluihin voit ostaa ennakkoon osoitteesta nettilippu.fi. Lippuja saa tuttuun tapaan myös ottelun lipunmyynnistä. Runkosarjan kausikortit eivät enää ole voimassa pudotuspeleissä.

Lopuksi ennen kuin kiekko tippuu tiistaina Kattokeskus Areenan jäähän klo 18.30 on hyvä kajauttaa ilmoille joukkueen selkeä päämäärä tälle pudotuspelikeväälle päävalmentajan suusta:

-          Tavoite on totta kai mestaruus. Sitä varten tässä on osan porukan kanssa jo pari vuotta hommia paiskittu ja osan kanssa vuosi. Voittaminen on lähtökohtaisesti todella monen asian summa, mutta uskon, että olemme valmiita ja hyvin treenanneita sitä aidosti tavoittelemaan.

Puolivälieräparit:

Pyry - HCIK
JHT - Haukat
Hunters - Virkiä
RaaheK - Leki

PYRY – HCIK 1. PUOLIVÄLIERÄ NOKIAN KATTOKESKUS AREENALLA TIISTAINA KLO 18.30!


26.03.2023Saavu ajoissa tämänpäiväiseen loppuotteluun
26.03.2023Pyry nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa
25.03.2023Pyry aloittaa seurahistorian ensimmäisen Suomi-sarjan finaalisarjan
24.03.2023Pyry finaaliin yli 900-päisen kotiyleisön edessä
22.03.2023Pyry tuli Lempäälään voittamaan
20.03.2023Pyry joutui selkä seinää vasten
19.03.2023Lempäälä jäi vielä valloittamatta
17.03.2023Murskalukemat välieräavauksessa
15.03.2023Neljä parasta jäljellä Suomi-sarjassa
13.03.2023Nokialla pelataan välieriä tänäkin keväänä

Siirry arkistoon »