Kolme maalia reilussa kahdessa minuutissa siivittivät Pyryn makeaan voittoon

05.12.2021

Oscar Saariselta vahva esitys tänään

Sarjataulukossa kolmanneksi valahtanut Pyry sai itsenäisyyspäivän aattona vastaansa kolmen ottelun voittoputkessa punnertaneen Kotkan Titaanit, joten odotettavissa oli mielenkiintoinen taisto pisteistä. Ja sitähän ottelu todella olikin aivan viime hetkille saakka, mutta pisteet jäivät jämäkästi Nokialle Pyryn voitettua ottelu maalein 5-2 (3-0, 0-0, 2-2).

Vauhdikkaasti käyntiin lähtenyt ottelu näki ensimmäisen maalinsa vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Oscar Saarinen karkasi läpi ja rankaisi nukahtanutta kotkalaispuolustusta. Tästä ei kulunut kuin reilut kaksi minuuttia, kunnes Joni Mäkelä ja Veeti Ahmaoja olivat lisänneet Pyryn maalimäärän jo kolmeen. Tässä vaiheessa Titaanit ottivat aikalisän ja se tepsi ainakin sen verran, etteivät nokialaiset kyenneet lisäosumiin enään ensimmäisessä erässä.

Myöskään ottelun toinen erä ei tuottanut muutoksia tulostaululle, vaikka paikkoja kyllä riitti. Titaanipuolustaja Petteri Paajanen sai suihkukomennuksen selästä taklaamisesta, mutta Pyryn viiden minuutin ylivoima oli tehoton. Tästä kunnia selvästi läksynsä lukeneille vastustajan alivoimaspesialisteille. Pääsipähän vierailijoiden Viktor Heinonen kertaalleen testaamaan taitojaan läpiajosta, mutta hienon ottelun jälleen pelannut nokialaisten veräjänvartija Olli Mustonen oli liian paha este ohitettavaksi.

Kolmannessa erässä alkoikin sitten jälleen paukkua. Santeri Salmisen laukaus kimposi tolpasta ulos aina siniviivalle saakka, josta puolustaja Leevi Laine pääsi täräyttämään kuin varkain kotkalaiset jälleen pistejahtiin mukaan. Nämä haaveet saivat kuitenkin kylmän suihkun heti perään, kun koko sarjan pistepörssiä johtava Waltteri Selimgerei laukoi Pyryn jälleen kolmen maalin johtoasemaan. Viime kaudella Pyryäkin edustanut Eetu Mäki-Soini toi Titaaneille vielä uskoa ylivoimalla syntyneellä kavennusmaalillaan, mutta viimeistään Jesse Kylmäniemen niittaama osuma tyhjään Titaaninuottaan katkaisi selkärangan ja päästi nokialaiset juhlimaan täyttä kolmeen sarjapisteen pottia.

Vielä ennen joulua Pyryllä on edessään kaksi kovaa koitosta kotihallissaan. Ensi perjantaina Nokialle saapuu yllätysvalmis Liikunnan Riemu klo 18.30 alkavaan otteluun. Lauantaina syyskauden päättävänä otteluna edessä on oikea herkkupala, kun Pyry pääsee koettamaan revanssia arkkivihollisensa Kalajoen JHT:n kustannuksella. Tämä ottelu siis Nokian jäähallissa lauantaina 11.12. klo 17!

Pyry - Titaanit 5-2 (3-0, 0-0, 2-2)

1-0 Saarinen (Ahmaoja, Untala)
2-0 Mäkelä (Selimgerei, Ylitalo)
3-0 Ahmaoja (Saarinen, Mäkelä)
3-1 Laine (Salminen, Laurinantti)
4-1 Selimgerei (Lehtonen, Kuivaniemi)
4-2 YV Mäki-Soini (Salminen, Nordström)
5-2 TM Kylmäniemi (Untala)