Pyryn Suomen Cupin taival jatkuu

30.08.2021

Suomen Cupissa edetään tällä viikolla kolmanteen vaiheeseen, jossa myös Pyry on mukana. Joukkue selvitti toisen vaiheen kaatamalla sekä LeKin että S-Kiekon. Nyt edessä on astetta kovempi haaste, kun vastaan asettuvat Mestis-joukkueet.

Pyryn Suomen Cup alkoi torstaina Lempäälässä, jossa nokialaisia isännöi Rautaliigajoukkue LeKi. Pirkanmaan Hegemoniaottelussa kotijoukkue kiri kahden maalin takaa tasoihin, mutta lopulta Pyry oli vahvempi jatkoajan jälkeen. Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan vain 13 sekuntia, kunnes Waltteri Selimgerei pääsi yllättämään isännät ja ratkaisemaan ottelun. Ottelu päättyi Pyryn voittoon maalein 4-3 ja Selimgerein lisäksi maalinteossa onnistuivat Joni LavonenOscar Saarinen ja Miska Varjosaari.

Lauantaina Cupin kotiavauksessa Nokialla vieraili S-Kiekko. Maalittoman avauserän jälkeen vieraat ottivat johtoaseman toisen erän alussa. Pyry onnistui kapuamaan itsensä rinnalle ja tasoihin vielä ennen erän loppua Valtteri Ylitalon läpiajosumalla. Kolmas erä olikin täyttä nokialaisten tykitystä, kun kiekko löysi tiensä seinäjokisten verkkoon jopa seitsemän kertaa. Maalareina toimivat kahdesti Oscar Saarinen, Niko Lamminsivu ja Ilari Koiso sekä kertaalleen Selimgerei. Lopputulos näin ollen 8-1 Pyryn eduksi.

Kaksi kovaa vastusta edessä

Pyry eteni siis hienosti Suomen Cupin seuraavaan vaiheeseen, jossa samaan lohkoon arvottiin Mestis-joukkueet Savonlinnan Pallokerho ja KeuPa HT Keuruulta. Vastukset eivät ole helpoimmasta päästä, sillä SaPKo on Mestiksen mestari vuosimallia 2017 ja KeuPa HT taas vuodelta 2018.

KeuPa HT on Pyrylle tuttu vastus jo Suomi-sarjasta vuosien takaa. Keuruulaiset voittivat Suomi-sarjan mestaruuden vuosina 2012 ja 2014, jonka jälkeen he ovat pelanneet Mestiksessä. Menestystä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla on tullut mestaruuden lisäksi vuoden 2019 hopeamitalin verran. Pyry vierailee Keuruulla lohkon avausottelussa perjantaina 3.9.

Jo pitkään Mestistä tahkonnut ja vuosikymmeniä sitten SM-sarjassakin piipahtanut SaPKo saapuu Nokialle vierailulle lauantaina 4.9. Sunnuntaina SaPKo ja ja Keupa HT kohtaavat Savonlinnassa lohkon kolmannessa ottelussa.