Pyryn valmistautuminen syyskuussa alkavaan kauteen on sujunut mallikkaasti

01.07.2020

ryhma.jpg

Pyry valmistautuminen tulevaan sarjakauteen on kovaa vauhtia käynnissä. Viime kausi päättyi pettymykseen, kun Porvoon Hunters pudotti nokialaiset pois pelistä puolivälierävaiheessa. Sen jälkeen pohjatyöt on tehty jo tulevaa kautta varten päävalmentaja Niko Raiskion valvovan silmän alaisuudessa.

- Aloitimme omatoimisen harjoittelun vapun jälkeen ja toukokuun puolivälissä harjoittelimme pari viikkoa pienryhmissä. Kesäkuun alusta lähtien olemme harjoitelleet koko porukalla juhannukseen asti. Fysiikkavalmentajamme Jacob Hyden komennossa olemme pitäneet testit, harjoitelleet fyysisiä ominaisuuksia, taitoharjoittelua sekä peliharjoittelua salibandyn muodossa. Tekeminen harjoituksissa on ollut todella mallikasta.
Suunnitelmissa pysytty ja olemme aikataulussa. 

Pyryn joukkue on lähtenyt muovautumaan hyvää vauhtia ja kasassa on jo useampi pelaajasopimus viime kausien avainpelaajien kanssa. Valmennustiimikin on jo kasassa, kun Pyryä luotsaavat Raiskion tukena jo nokialaisille tutuksi tulleet Jacob Hyde ja Janne Ojanen. Lisäksi tiimiin hyppäsivät mukaan valmentaja Ville Tolvanen Ilveksen Naisten Liiga-joukkueesta ja HC Nokian junioreissa hyvää työtä tehnyt maalivahtivalmentaja Mikko Jukkola.

-  Viime kauden joukkueesta kymmenen on tehnyt tähän mennessä jatkosopimuksen ja try-outilla on 11 pelaajaa, joista suurin osa on meidän viime kauden A-nuoria. Tämänhetkinen ryhmä on ollut täynnä nuoruuden intoa ja pelaajilla on suurta paloa harjoitteluun. Kokoonpanoon on tulossa vielä useampikin pelaaja, mutta vallitsevan tilanteen takia olemme edenneet rauhassa, niin kuin useampi muukin seura. 

WhatsApp-Image-2020-06-27-at-12.07.2_P.jpg

Suomi-sarjan pelaamistapa on kokenut muutoksia, kun välisarjat ja loppuottelut tekevät paluun. Runkosarjassa pelataan 14 joukkueen kaksinkertainen sarja, jonka lisäksi välisarjoissa pelataan neljä lisäottelua. Pyryn välisarjassa ovat HC Indians Kaarina ja Karhu HT Porista. Sarjan 12 parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin ja kaksi viimeiseksi jäänyttä karsivat sarjapaikastaan. Myös sarjan joukkuemäärä vähenee ensi kaudeksi, kun Kiekko-Espoo ja Forssan Palloseura nousivat Mestikseen.

Tulevalla kaudella ei tulla näkemään Mestis-karsintoja Mestis-joukkueiden elinvoimaisuuden koronaviruksen jälkeen turvaamiseksi. Tämän myötä Suomi-sarjan loppuottelut tekevät paluun pudotuspelien päätteeksi. Puolivälierät, välierät ja loppuottelut pelataan paras viidestä-järjestelmällä. Raiskio odottaakin jo innolla sarjakauden alkua, kun siihen on aikaa kolmisen kuukautta.

- Fiilikset ovat tällä hetkellä todella innostuneet ja odottavat, mutta myös epätietoiset. Toivottavasti saataisiin pelit alkamaan ajallaan. Sarja tulee hiukan muuttumaan muun muassa pelimäärien osalta. Totta kai kahden ison, perinteikkään ja yleisöystävällistä jääkiekkoa pelaavan seuran (Kiekko-Espoo ja FPS) poissaolo voi jollain tapaa alkuun näkyä. Sarjasta on joka tapauksessa jälleen tulossa todella kovatasoinen, tasainen ja viihdyttävä.  

WhatsApp-Image-2020-06-27-at-12.07.3_P.jpg

Suomi-sarjan otteluohjelman mukaan kauden pitäisi alkaa 18.9. ja Pyryn osalta pelit starttaisivat 19.9. kotiottelulla HCIK:a vastaan. Sitä ennen päävalmentajakin aikoo kovan valmistautumisen lisäksi nauttia kesästä ja lämpimistä keleistä:

- Yksi kesälomareissu Lappiin heinäkuun puolivälissä on tiedossa ystävien kanssa. Muuten ihan vain kotimaisemissa nauttien Suomen kesästä ja läheisten seurasta. 

Pyryn uskollisille kannattajillekin Raiskiolta löytyy terveisiä:

- Kaikki sankoin joukoin kannustamaan ja pitämään ääntä halliin, kun pelit jälleen alkavat. Niin kauan kuin minä muistan, on Nokia ollut todella paha paikka pelata vierasjoukkueelle. Pidetään yhdessä tästä huolta jatkossakin. Loppuun vielä erittäin hyvää kesää ja naatitaan! 

 


15.04.2020Lippukampanja Tehtävä 995 on käynnissä ja nyt lipunostajille kaupanpäälle t-paita!
15.07.2020Pyry kiinnitti taiturimaisen hyökkääjänsä jatkosopimukseen
10.07.2020Lindfors jatkosopimukseen
01.07.2020Pyryn valmistautuminen syyskuussa alkavaan kauteen on sujunut mallikkaasti
16.06.2020Sankarimme Suomi-sarjassa
27.05.2020Pyrylle 11 pelaajaa tryoutille
25.05.2020Niemi on Pyryn miehiä ensi kaudellakin
22.05.2020Suomi-sarjan pelaamistapa päätetty
22.05.2020Pajuoja jatkaa Nokialla
20.05.2020Painilainen kiinnitetty ensi kaudelle

Siirry arkistoon »