Pyry aloitti pudotuspelit tehokkaasti

02.03.2019

joukkue.jpg
Koko joukkue taisteli tänään loistavasti

Pyry aloitti puolivälieräsarjan kotiyleisönsä edessä riemukkaalla 6-0-voitolla Forssan Palloseurasta. Suurimpina forssalaisten kurittajina tänään kunnostautuivat hattutempun iskenyt Henri Sandvik, kaksi maalia iskenyt Tomi Wilenius ja nollapelin torjunut maalivahti Wille Mattila, mutta koko joukkueen suoritus oli ottelussa loistava.

Sandvik avasi maalihanat alivoimalla

SANDVIK.jpg
Henri Sandvik iski maaleja hattutempun verran

Ottelu oli heti alusta lähtien vauhdikasta peliä ja molemmat joukkueet olivat lähteneet antamaan kaikkensa jäälle. FPS sai heti alussa hyvän paikan avausmaalin tekoon, kun joukkue pääsi ylivoimalle vain vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Pyryllä ollessa liian monta pelaajaa jäällä.

FPS sai luotua ylivoimalla painetta Wille Mattilan vartioiman maalin eteen, mutta tulosta ei syntynyt. Yhtäkkiä forssalaispuolustajilla oli kiire kohti omaa aluetta, kun Henri Sandvik pääsi karkaamaan läpiajoon. Sandvikin laukaus jäi maalivahti Petrus Lintosen suojuksiin mutta lirui lopulta aina maaliin asti. Syöttöpisteen Sandvikin 1-0-maaliin kirjasi Oskari Ojanen.

Molemmat joukkueet pääsivät erässä vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta tilanne tulostaululla säilyi entisellään. Pyry sai luotua useita maalintekopaikkoja ja FPS:kin kilautti kiekon kertaalleen tolppaan. Erätauolle siirryttiin kuitenkin Pyryn johtaessa 1-0.

Pyry latoi tärkeitä maaleja

WILENIUS.jpg
Tomi Wilenius onnistui kahdesti ohittamaan Petrus Lintosen

585-päinen nokialaisyleisö sai hurrattavaa heti toisen erän alussa, kun vastahyökkäyksestä Tomi Wilenius laukoi terävästi kiekon ohi Petrus Lintosen. Waltteri Selimgerei kirjasi tähän maaliin syöttöpisteen.

FPS sai luotua todella hyviä paikkoja avausmaalinsa iskemiseen, mutta kuin ihmeen kaupalla Pyryn puolustus ja Wille Mattila kestivät. Erän puolivälin jälkeen nokialaiset pääsivät iskemään tärkeät kaksi lisämaalia tulostaululle. Ensin pahanteossa oli Niklas Lehtimäki Ossi Pellisen ja Oskari Ojasen syötöistä, ja reilu minuutti myöhemmin Wilenius iski illan toisensa Selimgerein ja Valtteri Ylitalon tarjoiluista.

Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen toisessa erässä kahden minuutin ylivoimalle, mutta maaleja niiden aikana ei syntynyt nytkään. Kolmanteen erään siirryttiin nokialaisittain riemastuttavasti 4-0-lukemissa.

Mattilan nolla piti loppuun asti

mattila.jpg
Wille Mattila maalilla aloitti pleijarit nollapelillä

Pyry sai myös kolmanteen erään vahvan alun. Erää oli pelattu vasta puolitoista minuuttia, kun Henri Sandvik pääsi iskemään pienestä kulmasta Pyryn viidennen maalin. Maalin jälkeen nokialaisten ote hieman herpaantui ottelusta, ja hieman ennen erän puoliväliä Pyryn valmennusjohto päätti ottaa joukot koolle käyttämällä aikalisänsä.

Pyryn peli parani aikalisän jälkeen ja pian joukkue pääsi ylivoimalle, kun tällä kertaa oli forssalaisten vuoro käyttää liian monta pelaajaa jäällä. Ylivoiman aikana ei vielä osumaa syntynyt, mutta vajaat kaksi minuuttia sen jälkeen Sandvik pääsi täydentämään hattutemppunsa. Aleksi Niemi ja Alex Olkinuora pelasivat kiekon ahnaasti hyökkäysalueelle nousseelle Sandvikille ja tämä hassutteli pelivälineen maalinperukoille.

6-0-maalin jälkeen Lintonen sai maalillaan tarpeekseen ja hänet tolppien välissä korvasi viimeiseksi seitsemäksi minuutiksi Joonas Laaksonen. Miika Viinamäellä oli heti maalivahdin vaihdon jälkeen loistava paikka Pyryn seitsemännen maalin iskemiseen, mutta FPS pelastui.

FPS pääsi vielä kahteen otteeseen ylivoimalle, mutta tulos jäi yhtä laihaksi kuin edellisilläkin yrityksillä. Loppusummeri päätti ottelun lopulta Pyryn 6-0-voittolukemiin. Näin ollen Wille Mattila pääsi avaamaan pudotuspelit komealla nollapelillä.

Sarja jatkuu sunnuntaina Forssassa

Voittonsa myötä Pyry siirtyi sarjassa 1-0-johtoon, ja välieriin etenemiseenhän vaaditaan kolme voittoa. Heti huomenna sunnuntaina on edessä seuraava ottelu, kun joukkueet kohtaavat Forssassa. Kiekko tippuu jäähän Forssan jäähallissa klo 17.

Kuvat Harri Hedman
Lisää kuvia täällä

15.04.2020Lippukampanja Tehtävä 995 on käynnissä ja nyt lipunostajille kaupanpäälle t-paita!
27.05.2020Pyrylle 11 pelaajaa tryoutille
25.05.2020Niemi on Pyryn miehiä ensi kaudellakin
22.05.2020Suomi-sarjan pelaamistapa päätetty
22.05.2020Pajuoja jatkaa Nokialla
20.05.2020Painilainen kiinnitetty ensi kaudelle
18.05.2020Nuoria jatkajia puolustukseen
15.05.2020Tehopuolustaja jatkaa Pyryn riveissä
13.05.2020Ylitalo ja Kauppinen jatkavat Nokialla
11.05.2020Ensimmäiset sopimukset julki - Maalivahdit jatkavat

Siirry arkistoon »