Pyryn vahva vire sai jatkoa

27.01.2019

_C3A8075.jpg
Wille Mattila piti hyvän puolustuksen kanssa vieraijat loitolla

Ylemmän jatkosarjan aloittanut Pyryn ja HCIK:n välinen ottelu tarjosi vauhdikasta peliä ja nokialaisyleisölle hurrattavaa, kun loppunumeroiksi muodostuivat luvut 5-1. Pyryn voiton takuumiehinä toimivat kolmen pisteen iltaa viettäneet Alex Olkinuora ja Henri Sandvik sekä 34 torjuntaa napannut Wille Mattila.

Vahva startti ottelulle


_C3A7765.jpg
Oskari Ojanen avasi Pyryn maalitilin

Kiekko ehti olla pelissä vain reilun minuutin, kun kaarinalaismaalivahti Kalle Hokkanen joutui jo ensimmäisen kerran keräämään kiekon pois maalinsa sisältä. Alex Olkinuoran ja Henri Sandvikin esityöstä kiekko ajautui maalille ja siellä siihen ehti ensimmäisenä Oskari Ojanen.

_C3A7693.jpg
Pyryn toista maalia tuuletti Juuso Meskanen (18)  Markus Västilän oivaltavan syötön jälkeen

Seuraavaa maalia saatiin odottaa pelin yhdeksännelle peliminuutille. Markus Västilän oivaltava syöttö löysi maalin kulmalla olleen Juuso Meskasen, ja tällä oli helppo työ laittaa peliväline maalin perukoille. Toinen syöttöpiste maaliin merkattiin Niko Petrolle.

_C3A8046.jpg
Kapteeni  Ossi Pellisen hyvä vauhti palkittiin maalilla


Toisen maalin jälkeen Pyry kesti alivoiman ja pian maaliverkko heilui jälleen toisessa päässä. Jere Marjamäki ja Niklas Lehtimäki rakentelivat vastahyökkäyksen, joka päättyi Ossi Pellisen terävään laukaukseen. Pellisen iskemä 3-0-maali jäi ensimmäisen erän viimeiseksi. 

Vielä erän lopulla nokialaiset kestivät kaksi alivoimaa hyvällä taistelulla. Erässä nähtiin myös kova taklaus Alex Olkinuoralta, jonka kohteena ollut kaarinalaispelaaja lensi vaihtopenkillä istuneiden nokialaispelaajien syliin.

_C3A7798.jpg
Välillä vastustaja haki vauhtia kotijoukkueen vaihtoaitiosta

HCIK loi painetta

Toinen erä alkoi vahvasti kaarinalaismerkkisesti ja vierailijat saivat luotua painetta ja hyviä maalintekopaikkoja Wille Mattilan vartioimalle Pyryn maalille. Kuitenkin kuin ihmeen kaupalla kiekko ei kertaakaan löytänyt tietään maaliviivan paremmalle puolelle kaarinalaisittain ajateltuna, vaikka Pyry joutui jälleen myös kuluttamaan jäähypenkkiä.

Erän ainoan maalin pääsi iskemään kotijoukkue kolme minuuttia ennen toisen erätauon alkua. Valtteri Ylitalon ja Henri Sandvikin alustuksesta Alex Olkinuora pääsi tälläämään kiekon ohi Kalle Hokkasen ja numerot taululla muuttuivat lukemiin 4-0.

Mattilan nollapeli jäi haaveeksi

_C3A7780.jpg
Jere Marjamäen laukaus lennätti juomapulloakin

Kolmannessa erässä oli puolestaan jälleen Pyryn vuoro aloittaa vahvasti, kun kahden minuutin pelin jälkeen Jere Marjamäki pääsi tuulettamaan osumaansa. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Sandvikille ja Olkinuoralle. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

HCIK kulutti kolmannessa erässä kaksi kertaa jäähypenkkiä, mutta paras terä Pyryn maalinteonhalukkuudesta oli jo poissa. Lopulta ottelun viimeisen maalin pääsikin iskemään kaarinalaisten Otto Rehelmä, jonka komea laukaus suoraan aloitusvoiton jälkeen yllätti Mattilan. Tästä takaiskusta huolimatta voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä ja kaikki kolme pistettä jäivät lopulta Nokialle.

Kahden ottelun viikonloppu edessä

Pyryn osalta jatkosarja jatkuu ensi perjantaina, kun Porvoon Hunters saapuu vierailulle Nokian jäähalliin. Ottelu alkaa klo 18.30. Seuraavana päivänä lauantaina Pyry esiintyy Forssan Palloseuran vieraana klo 17 alkavassa ottelussa. Molemmat ottelut voit katsoa myös Ruutu+-palvelussa.

Kuvat Harri Hedman

Lisää kuvia 

 

14.01.2020Pyryn peli yski mutta pisteitä tuli silti
12.01.2020Pyry haastamaan yllätysvalmiin Riemun
11.01.2020Alkusarjan viimeinen kotiottelu
08.01.2020Pyry taisteli pisteet itselleen
08.01.2020Pyrylle vieraita Järvenpäästä
07.01.2020Muutoksia pelaajistossa
05.01.2020Nolla pistettä Raahesta
05.01.2020Pyry hakemaan vuoden toista voittoaan
05.01.2020Pyry rutiinivoittoon vuoden ensimmäisessä ottelussa
04.01.2020Pyry vierailee Pohjanmaalla

Siirry arkistoon »