Syyskaudelle saatiin voitokas päätös

Share |
17.12.2018

_C3A4241.jpg
Mikael Saarella onnistunut ilta

Pyry ei jäänyt tuleen makaamaan Forssassa kärsityn tappion jälkeen, vaan laittoi parastaan pöytään, kun Laser HT saapui sunnuntaina Nokialle. Ottelu oli alusta asti nokialaisten hallintaa ja loppunumeroiksi kirjattiin 6-2. Yhtenä Pyryn pelin onnistujista toimi maalivahti Mikael Saari, joka kirjasi ottelussa yhteensä 27 torjuntaa.

_C3A4614.jpg
Niklas Lehtimäki avasi Pyryn maalitilin sunnuntaina

Pyry aloitti terävästi

Ottelun alussa ei ollut epäselvää kumpi joukkue oli paremmalla jalalla liikkeellä, Pyryn painostaessa pitkiä ajanjaksoja oululaisten päädyssä. Se myös palkittiin, kun viiden minuutin pelin jälkeen Niklas Lehtimäki pääsi iskemään suoraan syötöstä avausmaalin. Syöttöpisteet merkattiin Juho Painilaiselle ja Samuli Hietalalle.

_C3A4510.jpg
Kapteeni Ossi Pellisen kuti löysi vihdoin maalin perukoille


Kolme minuuttia myöhemmin Pyry pääsi ensi kertaa ottelussa ylivoimalle, ja sen aikana verkko heilui jälleen. Kolmoskenttä pyöritti ylivoimapeliä vahvasti ja lopulta joukkueen kapteeni Ossi Pellisen terävä laukaus löysi tiensä maalin perukoille Painilaisen ja Lehtimäen toimiessa syöttäjinä. Maali oli Pelliselle kauden toinen ja ensimmäinen lähes kolmeen kuukauteen.

Vielä 53 sekuntia ennen erän päättymistä Waltteri Selimgerei pääsi iskemään Laser HT:n puolustuksen kiekonmenetyksestä erätaukotilanteeksi 3-0. Maalia edelsi Tomi Wileniuksen ja Aleksi Niemen alustus Selimgereille maalintekoon.

_C3A4397.jpg
Tomi Wileniuksella, Waltteri Selimgereillä ja Aleksi Niemellä oli tehot kohdillaan

Rikkonainen toinen erä

Toisessa erässä nähtiin monta erikoistilannetta, kun Pyry otti neljä kahden minuutin rangaistusta ja Laser HT kaksi. Alivoimat kuitenkin toimivat molemmilla joukkueilla ja maalit pysyivät varjeltuina molemmissa päissä. Aivan erän alkuun nokialaiset joutuivat kahteen otteeseen pelaamaan myös kahden miehen alivoimaa, mutta kestivät ne hienosti.

Nähtiin erässä myös yksi maali, kun Alex Olkinuora pääsi huudattamaan kotiyleisöä Pyryn pitkän alivoimapelin jälkeen. Syöttöpisteet itselleen ansaitsivat Aleksi Niemi ja Samuli Hietala. Toiselle erätauolle siirryttiin siis Pyryn johtaessa maalein 4-0.

Saaren nollapeli murtui

_C3A4338.jpg
Markus Västiläkin onnistui maalinteossa

Kolmannen erän alussa Pyry pääsi iskemään ottelun toisen ylivoimamaalinsa. Oululaispuolustaja oli unohtanut Markus Västilän aivan vapaaksi, ja tämä laukoi kiekon vastustamattomasti sisään. Tehokaksikko Waltteri Selimgerei ja Tomi Wilenius nappasi tästä itselleen syöttöpisteet. Seuraava jäähy vihellettiin Pyrylle, kun hieman kyseenalaisen tuomion jälkeen Aleksi Niemi luisteli istumaan 2+10 minuutin rangaistusta selästä taklaamisesta. Pyry kesti alivoimansa jälleen.

22 sekuntia alivoiman päättymisen jälkeen Pyryn laina-apu Jaska Ojanperä lähti nostamaan kiekkoa Laser HT:n alueelle ja lopulta laukoi kiekon napakasti kaukaa ohi oululaismaalivahti Niko Palsolan. Jere Marjamäen lisäksi syöttöpiste tähän maaliin kirjattiin maalivahti Mikael Saarelle.

Pyry ajautui viisi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä jälleen kahden miehen alivoimalle, ja tällä kertaa aikalisänsä käyttänyt Laser HT sai kuparisensa rikki. Pyryn puolustus blokkasi laukauksia uhrautuvasti ja Saari hoiti maalillaan loput, mutta lopulta Harri Pälve iski joukkueensa pelin ensimmäisen maalin. Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin vierailijoiden Sami Holappa laukoi ottelun loppulukemat 6-2.

Seuraavat ottelut ensi vuoden puolella

Kuvat Harri Hedman

18.06.2019Mietteitä lehdistötilaisuudesta
17.06.2019Niko Raiskio on uusi päävalmentaja, pelaajasopimuksia kasassa 23kpl.
17.06.2019Nokian Pyry Hockey Oy:n osakeanti on valmis, Juha Pajuoja kehitysjohtajaksi
21.05.2019Suomi-sarjan pelaamistapa päätetty - Näin pelataan kaudella 2019-20
17.05.2019Pyrylle Suomi-sarjan lisenssi 2019-2020
16.04.2019Karppinen ei jatka Pyryssä
07.04.2019A-nuorten tryout käynnistää uuden kiekkokauden
29.03.2019Suomi-sarjan 2018-2019 parhaat valittu
10.03.2019FPS voitti viidennen ottelun ja jännityksentäyteisen sarjan ? Pyryn kausi sai surullisen päätöksen
09.03.2019Pyryn ja FPS:n välinen sarja saa arvoisensa päätöksen tänään Nokialla

Siirry arkistoon »