Kaksi pistettä olivat kovan työn takana Porissa

09.12.2018

_C3A9467.jpg
Waltteri Selimgerei ratkaisi pelin ajassa 60.15 

Pyry ei saanut Porissa itsestään parasta irti, mutta lopulta onnistui voittamaan ottelun jatkoajan jälkeen maalein 5-4. Ottelun hahmoina toimivat Pyryn Waltteri Selimgerei tehoin 2+1 ja Karhu HT:n maalivahti Veli-Matti Mäkinen 53 torjunnallaan.

Isännät sekoittivat nokialaisten pasmat

Heti ensimmäisestä hyökkäyksestä Pyry sai luotua oivan maalintekopaikan, mutta maali jäi syntymättä. Pian tästä Jari Levonen vihelsi illan ensimmäisen jäähyn Pyrylle. Ylivoimalla Julius Harttunen pääsi luvattoman vapaasti nousemaan kohti Mikael Saaren maalia, jonka jälkeen hänen laukauksensakin upposi hieman helpohkosti sisään.

Porilaisten avausmaalista ei ehtinyt kulua edes puolta minuuttia ennen seuraavaa. Niclas Kiviö unohtui Pyryn puolustukselta vapaaksi maalin eteen, ja Saari oli voimaton Kiviön täräyttäessä kiekon maalin perukoille. Seitsemän minuuttia myöhemmin Pyrykin löysi maalinjyvänsä, kun Miika Viinamäen laukaus upposi maskin takaa sisään. Syötöt kirjattiin Waltteri Selimgereille ja Juha Korkeamäelle.

Pyryn kiri katkesi erän 13 peliminuutilla, kun pyryläisten sähläyksestä Kasperi Nuto pääsi siirtämään Karhu HT:n 3-1-johtoon. Näissä lukemissa lähdettiin myös erätauolle.

Pyry hakkasi päätään seinään

Toisessa erässä Pyry laukoi kohti Veli-Matti Mäkisen maalia 18 kertaa, mutta kiekko upposi vain kerran hänen selän taakseen. Myös Mikael Saari esitti erässä muutaman hyvän torjunnan, ja esti Karhu HT:n karkaamisen kauemmaksi.

Erän ainoa maali nähtiin kaksi minuuttia ennen sen loppua. Waltteri Selimgerei käänsi kiekon ovelasti maalin takaa Tomi Wileniukselle maalin kulmalle, ja tällä oli helppo työ iskeä Pyryn illan toinen maali. Toinen syöttöpiste merkattiin Miika Viinamäelle.

Pyry tuli tasoihin ja ohi

_C3A0927.jpg

Pyry sai kolmanteen erään riemukkaan alun, kun näyttävän yksilösuorituksen jälkeen Juho Painilainen pääsi laittamaan pelin tasoihin. Niklas Lehtimäki ja Valtteri Ylitalo saivat tähän maaliin syöttöpisteet.

Kuusi minuuttia myöhemmin Pyry siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon Waltteri Selimgerein tarkalla laukauksella. Syötöt maaliin tarjoilivat Tomi Wilenius ja Miika Viinamäki. Karhu HT turvautui maalin jälkeen aikalisään ja tämä kannatti, kun reilu minuutti myöhemmin Kasperi Nuto pääsi iskemään kotijoukkueen tasoitusmaalin. Lisämaaleja ei tämän jälkeen enää nähty, joten edessä oli jatkoaika

Pyry iski nopeasti

Nokialaisilla vaikutti olevan kiire kotimatkalle, kun jatkoaika ehti vanheta vain 15 sekuntia ennen Pyryn voittomaalia. Viinamäki otti aloitusvoiton, jonka jälkeen kiiruhti vaihtoon vapauttaen vaihdosta tulleen Selimgerein karkumatkalle. Kiekko valui kuitenkin aina maalivahti Mäkiselle asti, joka kuitenkin syötti kiekon suoraan Selimgerein lapaan, ja tämä laittoi kiekon tyhjänä ammottavaan maaliin. Pyry nappasi näin ollen siis voiton maalein 5-4 ja kaksi pistettä mukaansa.

Ensi viikonloppuna Pyryllä on edessä kaksi kovaa ottelua. Ensin lauantaina edessä on vierasottelu Forssassa, jossa vastaan asettuu sarjassa toisena oleva FPS. Ottelu alkaa Forssan jäähallissa klo 15. Sunnuntaina Nokialle saapuu Laser HT klo 17 alkavaan otteluun. Joukkueet kohtasivat muutama viikko sitten Oulunsalossa, jolloin Pyry oli parempi jatkoajan jälkeen maalein 5-4.

Kuvat Harri Hedman

17.09.2019BC Nokia, KRP ja Pyry yhteistyöhön
16.09.2019Tryout-pelaajille sopimuksia
14.09.2019Pyry hurjasteli murskavoiton harjoituskauden päätteeksi
12.09.2019Liity nyt uuden kannatuskatsomon jäseneksi
05.09.2019Waltteri Selimgereille jatkosopimus
04.09.2019Harjoituspeli pikahälytyksellä
01.09.2019Pyry ulos Suomen Cupista
26.08.2019Suomen Cupissa vastassa D-Kiekko ja Kisa-Eagles
23.08.2019FPS kaatui keskiviikkona, huomenna vastassa Karhu HT
22.08.2019Pellinen jatkaa ensi kaudelle

Siirry arkistoon »