Ailahtelevalla esityksellä kaksi pistettä Oulunsalosta

25.11.2018

Pyryn vierailu pohjoisessa huipentui maalein 5-4 tulleeseen jatkoaikavoittoon Laser HT:sta Oulunsalossa. Pyryn ratkaisumaalin jatkoajalla iski puolustaja Juha Korkeamäki. Maalivahti Wille Mattila keräsi Pyryn maalilla upeasti 38 torjuntaa.

Pyryllä vaikeuksia avauserässä

Kotijoukkue Laser HT:n alku otteluun oli vahva, kun taas Pyry ei tuntunut millään saavan koneitaan käyntiin. Avausmaali nähtiin ajassa 11:04, kun Väinö Heinonen unohtui Pyryn puolustukselta ja tulitti ylivoimalla oululaiset johtoon.

Myös Pyry pääsi ensimmäisessä erässä kerran ylivoimalle, mutta tulos jäi laihaksi. Avauserä oli muutenkin Laser HT:n painostusta, Wille Mattilan torjuessa 18 kertaa ja Sami Väliharjun toisessa päässä vain kuusi kertaa.

Jäähyjen täyttämä toinen erä

Pyry sai unelma-alun toiseen erään, kun Aleksi Niemi pääsi tasoittamaan ottelun maalin kulmalta vain 18 sekunnin pelaamisen jälkeen. Syöttäjinä Niemen maaliin toimivat hänen ketjukaverinsa Henri Sandvik ja Alex Olkinuora. Minuuttia myöhemmin Pyryllä oli tiedossa ongelmia, kun Laser HT pääsi pelaaman viidellä kolmea vastaan ylivoimaa. Pyry kuitenkin kesti alivoiman muun muassa Juha Korkeamäen vahvan blokin myötä.

_C3A6723.jpg
Juuso Rämö iski lukemiksi 1-2

Pian nähtiin seuraava maali, kun Pyry siirtyi 2-1-johtoon. Juuso Rämö pääsi karkaamaan hyvään vetopaikkaan ja laukoi vierasjoukkueen johtoon. Syöttäjiä tähän maaliin ei merkattu. Tämän jälkeen Pyry joutui jälleen kahden miehen alivoimalle, ja tällä kertaa Laser HT käytti etsikkoaikansa hyväkseen Sami Holapan maalin myötä.

Erän loppupuolella oululaiset pääsivät yrittämään maalia nopeasta vastahyökkäyksestä ja monien pomppujen jälkeen kiekko ajautui Aleksi Alamäelle, joka siirsi kotijoukkueen 3-2-johtoon. Nämä lukemat säilyivät erätauolle saakka.

Pyryn taistelu jäi reilun minuutin vajaaksi

_C3A7613.jpg
Myös Jere Marjamäelle kirjattiin maali Oulunsalossa

Kolmannen erän avausmaali nähtiin reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun puolustaja Jere Marjamäen viivapommi lirui Pyryn kannalta maaliviivan paremmalle puolelle. Syöttöpisteet merkittiin Ossi Pelliselle ja Juuso Rämölle. Vajaat viisi minuuttia myöhemmin Miika Viinamäki pääsi siirtämään vierailijat johtoon tarkalla laukauksellaan. Viinamäen maalin syöttivät Waltteri Selimgerei ja Tomi Wilenius.

Kun neljä minuuttia oli ottelua jäljellä, pääsi Laser HT ylivoimalle ja otti myös samalla maalivahdin pois sekä käytti aikalisänsä. Ylivoimalla tasoitusta ei vielä syntynyt, mutta hetken kestäneen jäänkorjaustauon jälkeen Sami Holappa pääsi tasoittamaan pelin, kun yksi minuutti ja 20 sekuntia oli otteluaikaa jäljellä. Tilannetta edelsi Alex Olkinuoran epäonninen kiekon menetys oululaisten maalin ammottaessa tyhjyyttään.

Pyry sai vielä hyvän maalintekopaikan aivan viime hetkillä, mutta kotijoukkue kesti nokialaisten rynnistyksen. Näin ollen edessä oli kolmella kolmea vastaan pelattava jatkoaika.

Korkeamäki Pyryn sankarina

_C3A6032.jpg
Juha Korkeamäki ratkaisi Pyrylle voiton ja kaksi pistettä

Jatkoaikaa ehdittiin pelaaman minuutti ja kymmenen sekuntia, kunnes Juha Korkeamäki pääsi ratkaisemaan ottelun. Aleksi Niemi ja Alex Olkinuora pelasivat kiekon maalin edessä aivan yksin olleelle Korkeamäelle, ja tämä onnistui ohittamaan 29 torjuntaa ottelussa ottaneen Sami Väliharjun.

Pyryn ottelut jatkuvat keskiviikkona neljäntenä sarjassa majailevaa D-Kiekkoa vastaan Jyväskylässä. Ottelu alkaa klo 18.30. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi lauantaina, jolloin Raahe-Kiekko saapuu Nokialle klo 17.00 alkavaan otteluun.

Kuvat Harri Hedman

 

23.08.2019FPS kaatui keskiviikkona, huomenna vastassa Karhu HT
22.08.2019Pellinen jatkaa ensi kaudelle
21.08.2019Pyryllä tänään vastassa FPS
14.08.2019Pyry kotijäällä huomenna torstaina, ensi viikolle yksi peli lisää
10.08.2019Kausi lähti liikkeelle voitolla
10.08.2019Pyrylle kaksi kovaa vahvistusta
07.08.2019Kausikortit tarjouksessa elokuun loppuun asti!
05.08.2019Pyry aloittaa harjoitusottelunsa tällä viikolla
05.08.2019Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy peleihin
02.08.2019Pyrylle vahvistus suoraan Liigasta

Siirry arkistoon »