Suomen Cup jatkuu kahta tuttua joukkuetta vastaan

04.09.2018

Pyry ja Ketterä iskivät viimeksi yhteen toissa kaudella

Suomen Cupin kolmas kierros pelataan tällä viikolla, ja tälle kierrokselle mukaan tulevat Mestis-joukkueet. Joukkueet on jaettu kolmen joukkueen lohkoihin, ja Pyryn lohkossa ovat Mestisjoukkue Imatran Ketterä ja Suomi-sarjajoukkue Porvoon Hunters.

Pyry aloitti Cupin viime viikolla kahdella voitolla. Ensin vieraissa kaatui II-divisioonajoukkue KJT Haukat murskaavin 16-2-lukemin, ja kotiottelussaan nokialaiset voittivat Kiekko-Espoon maalein 3-2.

Keskiviikkona 5.9. Pyry matkaa Porvooseen Huntersin vieraaksi. Hunters taisteli Suomi-sarjassa viime kaudella Pyryn kanssa runkosarjan voitosta, jonka nokialaisjoukkue lopulta voitti neljän pisteen erolla. Lopullisissa sijoituksissa Hunters oli viime kaudella Suomi-sarjan neljäs.

Cupin viime kierrokselta Hunters eteni jatkoon Pyryn tavoin puhtaalla pelillä. Suomi-sarjaan täksi kaudeksi nousseen HC Giantsin porvoolaiset voittivat maalein 5-3 ja II-divisioonajoukkue Viikingit kaatui maalein 5-2.

Pyryn toinen ottelu pelataan lauantaina 8.9. Nokialla, ja silloin vastaan asettuu Ketterä. Toissa kaudella Suomi-sarjan mestaruuden voittaneen Ketterän viime kausi Mestiksessä päättyi puolivälierätappioon Jokipojille. Ketterä on pelannut harjoitusotteluita Liiga-joukkueita sekä KHL-joukkue SKA Pietarin farmijoukuetta vastaan, ja Imatralla varmasti tavoitellaan viime kauden sijoituksen parantamista tulevalla Mestis-kaudella.

Tiesitkö, että Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen edusti peliurallaan Pyryä kahdessa ottelussa kaudella 2011-2012. Pelipaikaltaan hän oli maalivahti. Lehtosen lisäksi Ketterän valmennusryhmään kuuluvat muun muassa Liigassa satoja otteluita pelanneet Pauli Levokari ja Carlo Grünn.

Hunters-Pyry-ottelu alkaa Porvoon jäähallissa keskiviikkona klo 18.30. Pyry-Ketterä-ottelussa kiekko tippuu jäähän lauantaina Nokialla klo 17.