Koovee kuritti Pyryä välierien avauksessa

04.03.2018

Pyryn maalisarakkeeseen kirjattiin lauantaina pyöreä nolla, kun Suomi-sarjan välierät käynnistyivät Nokialla paikallisvastustaja Kooveeta vastaan. Sairasteluista kärsineen Pyryn maalinteko yskähteli ja Koovee käytti tekopaikkansa hyväksi tehokkaasti. Tamperelaiset ryöstivät ensimmäisen kiinnityksen Mestis-karsintaan lopulta lukemin 0–5 (0–2, 0–0, 0–3).

Kooveen ylivoima toimii

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet saivat luotua pientä painetta hyökkäyspäässä. Pelin ensimmäisen jäähyn otti Kooveen Antti Törmänen huitomisesta, kun ottelua oli pelattu reilut viisi minuuttia. Pyryn ylivoimakuviot eivät kuitenkaan lähteneet kulkemaan ja peliä jatkettiin maaleitta.

Kooveen ylivoima sen sijaan oli terävää. Peli lähti kääntymään vierasjoukkueelle hieman ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, kun Pyryn Oskari Ojanen passitettiin jäähyaitioon poikittaisesta mailasta. Kooveen Henri Sandvik käytti tilaisuuden hyväkseen ja iski ylivoimamaalin Mikael Saaren selän taakse Jonne Riekon ja Kalle Niemenmaan syötöistä.

Vain pari minuuttia maalin jälkeen Matias Simontaival jatkoi Pyryn jäähyilyä ja tämäkin kakkonen kostautui. Rangaistusta ehti kulua vain vajaat puoli minuuttia, kun Mika Niemi teki Kooveelle jo toisen maalin. Syöttäjiksi osumaan kirjattiin Janne Anttila ja Jouni Aalto.

Aivan erän loppupuolella maalintekijä Mika Niemi sai nimensä jälleen tilastoihin, mutta tällä kertaa estämisjäähyn merkeissä. Pyry ei kuitenkaan onnistunut käyttämään ylivoimaansa hyödyksi yhtä tehokkaasti kuin vastustajansa.

Antti Hildenillä ja Mika Niemellä riitti juhlittavaa vanhaa seuraansa vastaan

Tasainen toinen erä

Pyrylle jäi toisen erän alkuun vielä hetken verran ylivoimaa käytettäväkseen, mutta tulosta ei syntynyt. Erätauolla oli kuitenkin varmasti painotettu, että jäähyaitiosta on pysyttävä pois, ja tuota ohjetta Pyry noudatti kurinalaisesti koko loppupelin.

Toisessa erässä jäähyilystä vastasi Koovee, kun sekä Antti Törmänen että Risto Lindfors kävivät kertaalleen istumassa rangaistusta. Erän aikana 11 kertaa torjuneen Koovee-vahti Tomi Ristelin maaliverkko pysyi Pyryn ylivoimayrityksistä huolimatta edelleen koskemattomana ja toinen erä päättyi maalittomana.

Koovee ottaa jäähyt ja tekee maalit

Kolmas erä alkoi Pyryn kannalta murheellisesti, kun vain 40 sekunnin pelin jälkeen kiekko oli jälleen kotijoukkueen maalissa. Tamperelaisten kolmannesta osumasta vastasi Antti Törmänen ja syöttöpisteen sai Kalle Niemenmaa.

Koovee jatkoi maalintekoa jo muutaman minuutin kuluttua ja tällä kertaa asialla oli Henri Sandvik. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Mikko Sulonen ja Kalle Niemenmaa.

Vierasjoukkue antoi Pyrylle vielä mahdollisuuden parantaa ylivoimapeliä ottamalla kolmannessa erässä kolme jäähyä. Pyryn maalitili jäi kuitenkin ammottamaan tyhjyyttään ja Koovee puolestaan teki vielä yhden maalin. Loppulukemat 0–5 viimeisteli Henri Sandvik illan toisellaan. Maalin syöttivät jälleen Sulonen ja Niemenmaa.

Henri Sandvik iski kolme maalia Pyryn verkkoon

Tomi Risteli torjui Kooveen maalilla ottelussa yhteensä 38 kertaa. Pyryn maalilla Mikael Saarelle kirjattiin 31 torjuntaa. Pyryllä on nyt pari päivää aikaa miettiä uusia juonia Kooveen kukistamiseksi, sillä ottelusarja jatkuu tiistaina Tampereella. Nokialla pelataan seuraavan kerran torstaina 8. maaliskuuta kello 19.

Kuvat: Harri Hedman