Runkosarjan voitto - pisteet vieraskiertueelta

19.02.2018

Pyry päätti runkosarjan voitokkaasti, kun se haki täydet kuusi pistettä vieraskiertueelta. Tämä tarkoitti myös sitä, että Pyry onnistui voittamaan Suomi-Sarjan runkosarjan neljän pisteen erolla Porvoon Huntersiin.

Sunnuntaina Kalajoella Pyry onnistui voittamaan JHT:n maalein 3-5 (0-2, 1-1, 2-2). Pyryltä tänään edukseen erottuivat varsinkin Joni Lavonen tehoin 2+1, Samuli Hietala kahdella maalilla sekä maalivahti Tomi Rautio 44 torjunnalla. Myös Johannes Sallila esiintyi jälleen pirteästi ja iski ensimmäisen maalinsa Pyryn paidassa.

Pyryltä vahva alku otteluun

Pyry aloitti ottelun ryminällä, ja hieman jopa yllätti kotijoukkueen vauhdillaan ja fyysisyydellään. Ja se myös tuotti tulosta, kun vajaan neljän minuutin pelin jälkeen Johannes Sallilan kääntölaukaus löysi tiensä ohi JHT-maalivahti Petrus Lintosen. Maalia edelsi Roope Revon ja Matias Simontaipaleen vahva vääntö maalin takana, ja kyseiset herrat merkittiin myös Lassilan maalin syöttäjiksi.

Lisää oli tulossa, kun vain 26 sekuntia myöhemmin verkko heilui jälleen. Tällä kertaa maalintekijänä toimi Samuli Hietala tarkalla laukauksellaan. Maalin syöttivät Aleksi Niemi ja Joni Lavonen. Toisen takaiskun jälkeen JHT oli pakotettu ottamaan aikalisä, ja se myös auttoi, kun peli hieman tasoittui sen jälkeen.

Loppuerä mentiin varsin tasaisissa merkeissä, ja molemmissa päissä oli paikkoja maalintekoon, mutta maalit pysyivät puhtaina. Lintonen torjui lopulta ensimmäisessä erässä 10 laukausta ja Rautio yhdeksän.

JHT hallitsi toista erää

Kalajokiset saivat toiseen erään lentävän lähdön, kun vain 22 sekunnin pelin jälkeen Jesse Jormanainen pääsi laittamaan maalinedustrafiikista kiekon sisään. Erän ensimmäinen puolikas oli JHT:lta vahva, ja Pyry oli ajoittain hieman helisemässä, mutta Tomi Raution upeat torjunnat pitivät nokialaiset johtoasemassa. Pyry turvautui myös aikalisään seitsemän minuutin pelin jälkeen saadakseen joukkonsa kasaan, ja myös Pyry alkoikin saada luotua kontrolloituja hyökkäyksiä.

13 minuutin pelin jälkeen Joni Lavonen pääsi lannistamaan kotiyleisön, viemällä Pyryn jälleen kahden maalin johtoasemaan. Kiekko pomppi onnekkaasti Roope Revon ja Ville Salorannan mailoista Lavoselle, jonka terävä laukaus upposi ohi Petrus Lintosen.

Erän lopulla JHT sai ottelun ensimmäisen ylivoiman Jesse Koskelon jouduttua istumaan kahden minuutin rangaistusta, mutta ei pystynyt ohittamaan Tomi Rautiota ennen kuin summeri soi erän päättymisen merkiksi. JHT oli pelin päällä varsin selvästi toisessa erässä ja siitä kielivät myös erän torjunnat. Rautio urakoi 20 torjunnan verran, kun Lintoselle riitti kahdeksan torjuntaa.

Kolmas erä tarjosi neljä maalia

JHT ei saanut hyödynnettyä ylivoiman rippeitään erän alussa, mutta iski heti minuutin pelin jälkeen kavennuksen. Puolustaja Nico Joki löysi itsensä varsin vapaalta laukaisupaikalta eikä erehtynyt, vaan laittoi kiekon tarkasti maalin perukoille.

Pyry vastasi JHT:n kavennukseen vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen, ja jälleen asialla oli Joni Lavonen. Tino Kauppinen laittoi Ville Salorannan omalla alueella vauhtiin, ja Salorannan jättö toiseen aaltoon löysi Lavonen. Lavonen kiersi JHT-puolustajan ja löysi tilaa, josta laukoi upean laukauksen aivan maalin ylänurkkaan.

Pyrylle koitti kolmannen erän puolivälin jälkeen kolmen jäähysuma, jossa joukkue otti kolme kahden minuutin rangaistusta. Ja kahden miehen ylivoimalla Jesse Jormanainen laukoi kiekon tolppaan, josta Pyryn puolustus sen itse ohjasi maaliin. Maali merkittiin kuitenkin Ville-Veikko Väkeväiselle joka oli tilanteessa mukana, mutta hän ei kiekkoon ehtinyt koskea.

Kaksi minuuttia ennen erän loppua JHT otti Lintosen pois maaliltaan ja kuudella kenttäpelaajalla haki ottelun tasoittavaa osumaa. Tässä he eivät kuitenkaan onnistuneet, ja Samuli Hietala laittoi vielä ottelun viimeisellä sekunnilla kiekon tyhjään maaliin omasta päästä lähteneellä purullaan. Maaliin merkittiin syöttöpiste Matias Simontaipaleelle.

Torjuntojen valossa ottelun kolmas erä oli myös varsin vahvasti JHT:n hallintaa. Rautio torjui 15 laukausta, kun Lintoselle riitti tässä erässä vain neljä. Kotijoukkue JHT pystyi ottelussa suhteellisen harvinaiseen temppuun, kun he eivät ottaneet ainuttakaan rangaistusta koko ottelussa.

Pyryn ottelut jatkuvat ensi keskiviikkona pudotuspelien merkeissä. Silloin Nokialle Pyryn puolivälierävastukseksi saapuu Kotkan Titaanit klo 19.00 alkavaan otteluun. Suomi-Sarjan pudotuspelit pelataan paras viidestä-järjestelmällä, eli kolmella voitolla selviää seuraavalle kierrokselle.