Tuskainen ilta huipentui voittomaalikisatappioon

11.12.2017

S-Kiekko osoittautui tunnetun hankalaksi vastustajaksi Pyrylle. Kotijoukkue nousi hienosti kahden maalin takaa rinnalle ja ohi, mutta seinäjokelaisvieraat olivat lopulta vahvempia. Loppulukemat olivat 3-4 (1-2, 2-0, 0-1, 0-0, 0-1). Vieraiden tehokkain pyrynkaataja oli Jaakko Svensk 2+0-tehoillaan. Pyrystä tehomiehinä häärivät Roope Repo (0+2) ja Alex Olkinuora (1+1).

S-Kiekko iski nopeat alkutahdit

Lasten Sunnuntai alkoi ikävästi kotijoukkueen kannalta, kun S-Kiekko meni johtoon jo 54 sekunnin pelin jälkeen. Pyry sössi kiekon vieraille oman siniviivansa alla ja Elias Märijärvi syötti Svenskin maalintekoon. Pelin kuva jatkui sekavana tämän jälkeen.

Pyry pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle kuudennella minuutilla. Joukkue sai toisen ylivoiman heti perään, mutta ei pystynyt avaamaan maalitiliään. Vieraat sen sijaan iskivät läpiajosta alivoimalla Pyry-puolustajan menetettyä kiekon viivalla. Svensk kiitti ja kuittasi.

Pelaamisen tuska ei tuntunut hellittävän ja S-Kiekko oli niskan päällä. Erän kääntyessä 14. minuutille kumpikin joukkue otti peräjälkeen jäähyn ja Pyry onnistui viimein maalinteossa tasavajaalla pelattaessa. Repo pelasi Olkinuoran läpiajoon ja nuori hyökkääjä iski kiekon yläriman kautta häkkiin.

Erän lopussa sekä Pyry että S-Kiekko ottivat vielä jäähyt, mutta erikoistilanteet eivät tuoneet tulosta.

Pyry meni rinnalle ja ohi

Toinen erä alkoi riemukkaasti, kun Juho Painilainen täräytti kiekon ylivoimalla maaliin Revon syötöstä. Parisen minuuttia tämän jälkeen Pyry joutui kahden miehen alivoimalle, mutta ne selvitettiin tyylillä. S-Kiekkokin otti yhden jäähyn, mutta myös vieraat nollasivat vastustajan ylivoiman.

Erän toinen puolisko alkoi sekavammalla kiekkoilulla. Pyry joutui 12. minuutilla alivoimalle, mutta S-Kiekon ylivoima oli kehno. Reilut kolme minuuttia myöhemmin Pyry iski itsensä johtoon, kun maalille käännetty kiekko pomppi sekavan tilanteen jälkeen sisään. Osuma merkittiin Juuso Rämölle. Täten päätöserään mentiin 3-2-kotijohdossa.

Johto ei riittänyt

Pyryllä oli heti kolmannen erän alussa mahdollisuus lyödä viimeinen naula arkkuun ylivoimalla, mutta sen laatu oli huono. Klassiseen tapaan, kun toinen joukkue ei omia paikkojaan hyödynnä, toinen iskee. Niin kävi nytkin, kun Joona Putkonen löi Jaska Ojanperän laukauksen irtokiekon sisään erän neljännellä minuutilla.

Pelin taso ei noussut kovin kummoiseksi koko kolmannessa erässä. Kumpikin joukkue yritti, mutta yritysten laatu oli hyvin sekava. Kummatkin hukkasivat yhden ylivoimankin. Lopulta edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika ei sen kummempaa kiekkoilua tarjoillut. Pyry tarjosi omilla sekoiluillaan muutaman paikan S-Kiekolle ja Pyry pyöritti paikoin pitkiäkin hetkiä hyökkäyspäässä, mutta viimeistely oli jäänyt kummallakin pukukoppiin. Tämän myötä siirryttiin voittomaalikilpailuun. Siinä S-Kiekon Eemeli Pöytälaakso oli ainoa onnistuja ja sen myötä kaksi pistettä lähtivät Seinäjoelle.

Pyry säilytti sarjassa kolmannen sijansa ja matkaa sarjakärki Huntersiin on nyt kuusi pistettä. Pyryn kausi jatkuu seuraavaksi keskiviikkona vieraspelillä D-Kiekkoa vastaan. Seuraava kotipeli on ensi sunnuntaina, kun Nokialle saapuu Haukat.