Jännitysnäytelmä vailla vertaa

25.11.2017

Olkinuora kuritti alkukauden seuraansa kahdella maalilla

Nokialla nähtiin lauantai-iltana jännitysnäytelmä vailla vertaa, kun Pyry ja Hokki kohtasivat. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Hokki nappasi voiton voittomaalikilpailun jälkeen. Pyryltä tänään tehokkaimpana oli alkukauden seuraansa vastaan pelannut Alex Olkinuora kahdella maalillaan. Tomi Rautio torjui maalillaan 29 kertaa ja Severi Kinnunen otti toisessa päässä 35 torjuntaa tililleen.

Paikat vähissä avauserässä

Avauserässä maalintekopaikat olivat tiukassa, kun molemmat joukkueet puolustivat erinomaisesti. Molemmat joukkueet saivat myös ylivoimamahdollisuuden, mutta maaliverkot eivät heiluneet.

Lopulta se avausmaalikin nähtiin, ja se merkattiin vierailijan tilille. Kokenut Niko Saarenpää murtautui laidalta läpi ja ujutti kajaanilaiset johtoon reilut viisi minuuttia ennen erän päätöstä. Rautio oli ensimmäisessä erässä hieman virkaveljeään työllistetympi, hänen torjuessaan kymmenen kertaa ja Kinnusen kuusi kertaa.

Hokki rokotti jäähyilystä

Toinen erä alkoi avauserästä tutulla tarkalla puolustamisella, mutta erän puolen välin jälkeen alettiin nähdä maaleja. Ensin nokialaisyleisö ehti juhlimaan jo maalia, mutta kiekko ei ilmeisesti edennytkään tolppaa pitemmälle. Heti seuraavasta hyökkäyksestä kiekko kuitenkin saatiin maaliin saakka Joni Lavosen toimiessa maalintekijänä. Roope Repo ja Aleksi Niemi saivat tähän maaliin syöttöpisteet.

Pyryn riemu ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun vain kaksi minuuttia Pyryn tasoituksesta Hokki siirtyi jälleen johtoon. Ylivoimalla kiekko pelattiin maalin kulmalle Saarenpäälle, jonka erittäin tarkka laukaus onnistui ohittamaan Raution etuyläkulmasta. Eikä kauaakaan tästä, kun Pyry oli taas alivoimalla. Itse alivoiman Pyry onnistui selvittämään, mutta sekunti jäähyn umpeutumisesta Richard Ullberg yllätti Raution ja siirsi kajaanilaiset kahden maalin johtoon.

Vielä erän loppuun Oskari Ojanen löysi itsensä 2+10 minuutin jäähyltä, mutta vielä toisen erän puolella Hokki ei tätä onnistunut hyödyntämään. Toisessa erässä tilanteita tuli tasaisesti molempiin päihin Raution torjuessa kahdeksan kertaa ja Kinnusen yksitoista kertaa.

Nuori joukkue näytti taistelutahtonsa iskemällä kolmannessa erässä kolme maalia ja vieden ottelun näin jatkoajalle

Kolmannen erän ilmiömäinen nousu

Hokki sai kolmanteen erään haluamansa alun, kun se käytti Ojasen jäähyn rippeet hyväkseen. Pienen Pyryn sekoilun jälkeen Oscar Leppänen sai käännettyä kiekon maalille, josta Juho-Ville Kyllönen sai siirrettyä Hokin jo kolmen maalin karkumatkalle. Hokki antoi pian maalinsa jälkeen Pyrylle paikan kavennukseen ottaessaan jäähyn, mutta Pyry ei tätä onnistunut käyttämään.

Erän yhdeksännellä peliminuutilla kuitenkin Pyry pääsi kaventamaan. Matias Simontaival pelasi kiekon maalin eteen Olkinuoralle, joka onnistui ohittamaan Kinnusen. Maalin myötä Pyry ja nokialaisyleisö alkoivat uskoa vielä nousuun, ja tunnelma hallissa oli korkealla metelin voimistuessa.

Ja kaksi minuuttia edellisestä Pyry kavensi eron vain yhteen maaliin. Kinnunen arvioi kiekon liikkeet aivan väärin ja Waltteri Selimgerei sai laittaa kiekon laidasta tyhjänä ammottavaan maaliin. Syöttöpisteet merkattiin Jesse Koskelolle ja Teppo Antilalle.  Tasoitusmaali syntyi tästä minuutin päästä, kun Juuso Rämön syötöstä Olkinuora tälläsi kiekon ohi Kinnusen ja räjäytti kotiyleisön huutoon.

Tasoituksen jälkeen Pyryllä oli muutama todella hyvä paikka iskeä itsensä jo johtoon, mutta Kinnunen kesti maalillaan. Pyöritys oli kuitenkin sen verran kovaa, että Hokin oli pakko turvautua aikalisään.

Pyry jatkoi vyörymistään kohti kajaanilaispäätyä, mutta kiekko ei enää löytänyt tietään maaliin varsinaisen peliajan puitteissa. Hokki sai aivan erän loppuun vielä loistavan paikan tehdä voittomaali ylivoimahyökkäyksestä, mutta Rautio kesti raikuvien suosionosoitusten arvoisesti.

Kolmannessa erässä pelin painopiste oli vahvasti Hokin päässä. Siitä kielivät myös torjunnat, kun Kinnunen joutui urakoimaan kuudentoista torjunnan edestä, Rautiolle riittäessä yhdeksän torjuntaa.

Jatkoajalla minimoitiin riskit

Jatkoajalla joukkueet keskittyivät lähinnä siihen, ettei toinen joukkue saisi maali tehtyä, ja koko jatkoaika oli erittäin varovaista peliä. Pyry sai pyörittää ylivoimaansa jatkoajan viimeiset puolitoista minuuttia ja käytti aikalisänsä, mutta ratkaisua ei nähty, joten siirryttiin voittomaalikilpailuun. Jatkoajalla molemmat maalivahdit onnistuivat torjumaan kaksi laukausta.

Voittomaalikilpailussa Pyryltä onnistuivat Selimgerei ja Ojanen ja Hokilta Niki Huovinen, Heikki Klemetti ja lopulta ratkaisumaalin tehnyt Saarenpää. Hokki siis voitti ottelun pitkän kaavan kautta 4-5, ansaiten kaksi pistettä ja Pyry yhden.

Pyryn seuraava ottelu on ensi lauantaina Kotkassa, jossa Pyry kohtaa Titaanit. Seuraavaan kotiottelu koittaa kahden viikon päästä, kun Seinäjoen S-Kiekko saapuu Nokialle sunnuntaina 10.12.