Tappion karvasta kalkkia Kaarinasta

17.11.2017

Pyry taisteli, mutta pisteet jäi Kaarinaan (arkistokuva)

Perjantai-illan ottelu Kaarinassa osoitti Pyrylle, että jääkiekkoilijan suurin vitsaus ei ole lapamato, vaan tehottomuus ja kurittomuus. HCIK onnistui viemään kärkikamppailun vauhdikkaan ottelun jälkeen numeroin 6-3.

Kiekko ei pomppinut meille

Pyryn ottelu alkoi mollivoittoisesti, kun joukkue joutui alivoimalle ja HCIK:n Otto Rehelmän tarkka laukaus yllätti Mikael Saaren maalillaan. Pyry sai tämän jälkeen kolme peräkkäistä ylivoimamahdollisuutta, mutta maaliverkot eivät heiluneet, vaikka Pyry hyvin kiekkoa alueella pyörittikin.

HCIK pääsi kahdeksan minuutin pelin jälkeen uudestaan ylivoimalle ja kymmenen sekuntia ennen jäähyn loppumista he iskivät taas kiekon maaliin Teemu Hannulan ollessa valppaimpana maalin edessä. Ylivoimatilanteita tarjoutui vielä molemmille joukkueille, mutta enää kiekko ei maaliviivaa ylittänyt tässä erässä.

Torjuntojen valossa Pyry oli selvästikin erän hallitsevampi osapuoli. Pontus Paakkonen torjui maalillaan 15 kertaa, kun Saari sai toisessa päässä tyytyä kuuteen torjuntaan.

Toisessa erässä nähtiin maali-iloittelua

Pyry aloitti toisen erän vahvasti, mutta Aleksi Niemi otti toisen erän kolmannella peliminuutilla 2+10 minuutin rangaistuksen ja tämän aikan HCIK siirtyi jo 3-0-johtoon Waltteri Saariston toimiessa maalintekijänä. Maalin jälkeen Pyry aloitti taas vyörymään kohti Paakkosen maalia ja HCIK:n valmennusjohto päätti turvautua aikalisään.

Pian aikalisän jälkeen HCIK:n maalilaulu kuultiin taas, kun Hannula pääsi yllättämään Saaren vanhanaikaisella. Maalin jälkeen Pyryn maalin suulla Saari vaihtui Tomi Rautioon.

Tämän jälkeen Pyry pääsi taas yrittämään ylivoimalla kahteen otteeseen ja tällä kertaa molemmilla kerroilla tuli maali. Ensin Alex Olkinuora iski kiekon maaliin Mikko Komulaisen oivaltavasta syötöstä maalin kulmalle ja Joni Lavosen toimiessa toisena syöttäjänä. Ja pian tästä Oskari Ojanen laukoi Pyryn kahden maalin päähän Waltteri Selimgerein ja Teppo Antilan toimiessa syöttäjinä.

Vielä kolme minuuttia ennen erän loppua Pyry tuli vain maalin päähän Juuso Rämön ohjatessa Samuli Hietalan lähettämän kiekon maalin perukoille. Toisena syöttäjänä tähän maaliin toimi Matias Simontaival.

Pyry pääsi vielä erän lopulla luomaan hyvää painetta ylivoimalla mutta tuloksetta, joten tilanne viimeiseen erään lähdettäessä oli 4-3 kotijoukkueelle. Erän torjunnat jakaantuivat molempiin päihin tasaisesti Paakkosen torjuessa jälleen 15 kertaa ja Saaren ja Raution torjuessa yhteensä 14 kertaa. Saari ehti napata tililleen kahdeksan kiekon pysäytystä ja Rautio otti kuusi laukausta kiinni.

Kolmannessa erässä ei nähty kaivattua tasoitusta

Kolmas erä olisi voinut alkaa Pyryn osalta paremminkin, kun vain kahden minuutin pelin jälkeen Jani Lehtonen komennettiin kahden minuutin istunnolle. Ja tämän ylivoiman aikana kaarinalaisten Johannes Lehto pääsi tuikkaamaan maalin edestä joukkueensa takaisin kahden maalin karkumatkalle.

Pyryltä nähtiin vielä kovaa vyörytystä kohti Paakkosen maalia koko loppu erän, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliviivan yli. Ja kun aikalisä oli käytetty ja Rautio otettu pois maaliltaan iski isäntien Toni Nurmi tyhjään maaliin loppunumeroiksi 6-3. Kolmannessa erässä Paakkonen venyi kiekon eteen 13 kertaa ja Rautio yhdeksän kertaa.

Pyryn ottelut jatkuvat heti lauantaina, kun D-Kiekko saapuu Nokialle klo 17.00 alkavaan otteluun. Ottelu näkyy myös tuttuun tyyliin Fanseat Gosta Lasse Toivan selostamana alkaen klo 16.50 ja ennakkostudio ennen ottelua alkaen klo 16.25, jonka vieras ilmoitetaan lähempänä ottelua.

Kuva: Harri Hedman