Pyry komeaan 6-0-voittoon

29.10.2017

Pyryn ja FPS:n kauden toisesta kohtaamisesta povattiin yhtä tiukkaa ottelua kuin ensimmäinenkin oli, mutta Pyry oli tänään liian kovalla pelipäällä forssalaisille ja voitti ottelun tyylipuhtaasti 6-0. Pyryn suurimpina tähtinä toimivat Juuso Rämö tehoin 2+1 ja nollapelin 34 torjunnallaan torjunut Tomi Rautio.

Tässä myös Harri Hedmanin kuvakooste ottelusta!

Pyry aloitti ottelun räväkästi

Pyry sai otteluun unelma-alun, kun vain 8 sekunnin pelin jälkeen kiekko oli jo FPS:n maalivahdin Henri Viitalan selän takana. Joni Laitila avasi kiekon ylöspäin Waltteri Selimgereille, joka laittoi pelivälineen maalille etenevälle Teppo Antilalle, ja tämä täräytti kiekon maalin yläkulmaan.

Pyry jatkoi vyörymistään kohti forssalaispäätyä ja sai luotua hyviä pyörityksiä, mutta tulosta ei syntynyt. Maalinteko onnistui kuitenkin taas vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Roope Repo pujotteli forssalaispuolustuksen läpi ja laittoi kiekon tarkasti maalin perukoille. Syöttöpiste tähän maaliin kirjattiin Peteris Pujatsille.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla molemmille joukkueille tarjoutui ylivoimamahdollisuus, mutta verkot eivät heiluneet kummassakaan päässä. Paras paikka oli FPS:lla siirretyn rangaistuksen aikana, mutta forssalaishyökkääjä laukoi ohi edessään ammottavasta tyhjästä maalista.

Torjuntojen valossa erä oli tasainen, kun Rautiolle merkattiin yhdeksän torjuntaa ja Viitalalle toisessa päässä kahdeksan torjuntaa.

Toinen erä tasaista vääntöä

FPS tuli toiseen erään hieman paremmalla jalalla kuin Pyry ja painoi pelin kohti Pyryn päätyä. Vieraat saivat pian myös uuden ylivoimamahdollisuudenkin, jonka Pyry kuitenkin kesti.

Pyry iski ottelun kolmannen maalinsa juuri oman ylivoimansa loppumisen jälkeen. Pyry pääsi ylivoimahyökkäykseen ja Joni Lavonen kaatuessaankin onnistui syöttämään kiekon maalin edessä olleelle Juho Painilaiselle, joka päätti lähteä hakemaan vieläkin varmempaa maalintekopaikkaa ja syötti maalinkulmalle Aleksi Niemelle, ja maalihan sieltä tulikin.

Erän toisen puoliskon ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Tino Kauppisen ottama kampitusjäähy. FPS:lla oli muutama hyvä paikka rikkoa ylivoimalla kuparisensa mutta tilanne tulostaululla ei muuttunut, joten kolmanteen erään lähdettiin Pyryn johtaessa 3-0.

Toinen erä tarjosi paljon laukauksia molempiin päihin ja maalivahditkin olivat työllistettyjä, Rautio 11 torjunnan ja Viitala 13 torjunnan verran.

Kolmannessa erässä Pyry karkasi lopullisesti

Kolmannen erän alussa Kauppinen oli monessa mukana. Ensin hän löysi taas itsensä jäähyaitiosta, mutta noin minuutin pelin jälkeen sieltä päästyään oli jo maalinteossa. Rämö blokkasi ensin forssalaislaukauksen, josta Matias Simontaival lähti nostamaan vastahyökkäystä. Simontaipaleen syöttö maalin eteen kimposi toisesta aallosta nousevalle Kauppiselle, joka venytti maaliverkkoa. Rämön blokki ansaitsi hänelle tähän maaliin toisen syöttöpisteen.

Tunteet alkoivat hieman kuumentua ottelun lähestyä loppuaan ja Pujats ja FPS:n Eetu Salmela nahistelivat väkivaltaisuusjäähyjen arvoisesti. Näiden jäähyjen aikana neljällä neljää vastaan pelatessa Pyry iski jälleen vastahyökkäyksestä. Mikko Komulaisen takapatjavedon irtokiekoille ensimmäisenä ehtinyt Rämö teki nokialaisten viidennen maalin. Toinen syöttöpiste merkittiin Miika Viinamäelle.

Vielä aivan ottelun loppuun Rämö iski illan toisen maalinsa. Komulaisen syötöstä läpiajoon karannut Rämö ujutti kiekon sisään Viitalan patjojen välistä vain viisi sekuntia ennen päätössummeria. Maalivahti Rautio nappasi maaliin syöttöpisteen. Maalin jälkeen FPS:n Aleksi Karlsson tulistui kymmenen minuutin käytösrangaistuksen arvoisesti.

Kolmannessa erässä Rautio joutui venymään 14 laukauksen eteen pitääkseen nollapelinsä, kun Viitala torjui yhdeksän kertaa. Yhtenä Pyryn voiton avaimena tänään toimi hienosti kannustanut yleisö Fan Clubin johdolla, Pyry kiittää!

Pyryn seuraava ottelu on ensi lauantaina, kun Pyry matkaa sarjakärki Huntersin vieraaksi Porvooseen. Seuraava kotiottelu koittaa siihen perään sunnuntaina, kun Naantalin VG-62 saapuu Nokialle klo 16.00 alkavaan otteluun. Molemmat ottelut näkyvät myös Fanseat Go-palvelusta!

11.04.2024U20-joukkueen valmennustiimi muodostumassa, avoimet jäät ensi viikolla