Pyry-turnaus oli täynnä jännitystä

05.09.2017

Pyryn kotiturnaus alkoi kahdella välieräottelulla, joissa selvitettiin ketkä pelaavat illan loppuottelussa, ja ketkä pronssiottelussa. Ottelut pelattiin 2 x 20 minuutin peliajalla. Lopulta finaaliin selvisivät isäntäjoukkue Pyry sekä KeuPa. Pronssiottelussa kohtasivat Peliitat ja TUTO.

Pyry-Peliitat

Pyryn ja Peliittojen välinen ottelu oli yhtä vauhdikas kuin joukkueiden kohtaaminen viikkoa ennemmin Suomen Cupin ottelussa. Ensimmäisessä erässä Pyry hukkasi taas monta hyvää maalipaikkaa ja Peliitat pääsi iskemään pelin ensimmäisen täysosuman, kun kiekko karkasi epäonnekkaasti maalivahti Tomi Rautiolta. Maalintekijänä toimi Roope Mäkitalo.

Toisessa erässä Pyry sai viimein maalihanat auki. Erän puolessa välissä Eemeli Sormunen löysi vapaan väylän kohti Jonas Haraldin maalia ja sivalsi Pyryn tasoituksen. Tämän jälkeen ote siirtyi käytännössä täysin Pyrylle ja eipä aikaakaan, kun isännät olivat jo johtoasemassa.

Juho Painilainen ja Teppo Antila pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan ja jälkimmäisellä oli helppo työ iskeä kiekko maaliin. Pelin lopussa Peliitat vielä yrittivät viritellä kiriä, mutta Painilaisen 3-1-maali ratkaisi ottelun Pyrylle.

TUTO-KeuPa

TUTOn ja KeuPan välinen ottelu oli tiukka, eikä maalipaikoilla paljoa mässäilty. Ensimmäisessä erässä TUTO pääsi yrittämään kuparisen rikkomista kahden miehen ylivoimallakin, mutta KeuPa säästyi takaiskuilta.

Toisessa erässä vasta nähtiin ensimmäiset kunnon maalintekopaikat ja ensimmäisen maalin iskikin KeuPa, Lauri Huhdanpään toimesta. TUTO pääsi vielä yrittämään tasoitusta, mutta eivät päässeet tolppaa lähemmäksi. Näin ollen Keupa eteni jalkapallolukemin 1-0 illalla pelattavaan finaaliin.

Peliitat-TUTO

Turnauksen pronssiottelu oli taputeltu ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Peliitat takoi 3-0-lukemat taululle reilussa kahdeksassa minuutissa, maalintekijöinä toimivat Ville Nieminen, Aatu Viljanen ja Lauri Heino. TUTO ei tästä tokeentunut koko avauserän aikana ja heinolalaiset nautiskelivat vielä kaksi lisämaalia, kun Artturi Toivola ja Joona Hiltunen osuivat.

Toinen erä oli käytännössä enää muodollisuus, sillä turkulaiset eivät saaneet koneitaan käyntiin juurikaan paremmin. Peliitatkin tyytyi varmistelemaan johtoaan ja iski vielä kuudennen kerran, kun Mäkitalo osui toistamiseen. Severi Lahtinen kävi puolestaan hukkaamassa rangaistuslaukauksen. Täten kolmas sija meni Peliitoille ja TUTO jäi viimeiseksi tekemättä yhtään maalia koko turnauksessa.

Pyry-KeuPa

Turnauksen finaali oli nokialaisittain todellinen herkkupala, kun kotijoukkue pääsi haastamaan keuruulaiset. Joukkueet pelasivat viime kaudellakin tasaisia harjoitusotteluita ja Peliitat-pelin pohjilta ilmassa oli odotuksen tuntua.

KeuPa oli kuitenkin selvästi vahvempi. Joukkue vei laukaukset 34-7 ja hallitsi kiekkoa sekä kenttätapahtumia. Avauserä oli vielä maaliton, mutta vieraat iskivät kolme maalia toisen erän ensimmäiseen reiluun kuuteen minuuttiin ja peli oli sillä selvä. Onnistujia olivat Joni Piipponen, Waltteri Lehtonen ja Sebastian Kauppila.

Täten KeuPa vei turnauksen voiton ja Pyry kakkossijan. Pyryn kausi jatkuu 23.9. alkavalla Suomi-sarjan runkosarjalla. Ensimmäisessä pelissä se kohtaa kotonaan Riemun.

11.04.2024U20-joukkueen valmennustiimi muodostumassa, avoimet jäät ensi viikolla