Peliitat vyöryi jatkoon

26.08.2017

Pyryn Suomen Cup -taival tuli päätökseensä Peliittoja vastaan 0-5-lukemin. Numerot eivät kuitenkaan kerro ottelusta hirveästi, sillä Pyry pysyi vahvasti Mestis-vieraidensa vauhdissa mukana ja välillä hallinnoikin peliä. Maalinteko kuitenkin ontui, ja siinä vastustaja oli tänään selvästi parempi.

Pyry vyöryi ensimmäisen erän

Peliitat aloittivat pelin vahvasti ja Pyryllä oli vaikeuksia. Jo puolen minuutin pelin jälkeen Pyryn Juha Korkeamäki joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti, mutta tämän alivoiman Pyry selvitti suhteellisen vaivattomasti. Pian tämän jälkeen Pyry alkoi saada pelistänsä kiinni ja alkoi vyöryä kohti peliittapäätyä. Maalintekopaikkoja oli useampikin, mutta kiekkoa ei saatu Sami Väliharjun taakse.

Ja kuin varkain Peliitat pääsivät iskemään pelin ensimmäisen maalin. Kiekko pomppi vaarallisesti maalin edessä, josta Samuel Salonen pääsi iskemään kiekon reppuun. Loppuerässä nähtiin hyviä hyökkäyksiä molemmilta joukkueilta mutta tuloksettomia, joten erätauolle siirryttiin vieraiden yhden maalin johdossa.

Toinen erä oli rikkonainen – jo jäänkin vuoksi

Toinen erä alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinen, Pyryn joutuessa jäähylle heti ensiminuuteilla. Tämän ylivoimansa Peliitat kuitenkin käytti. Joukkueen kapteeni Kalle Moisio pääsi iskemään aivan maalin edestä hyvän pyörityksen jälkeen 0-2-lukemat taululle.

Tämän jälkeen oli Pyryn vuoro iskeä, kun Peliitat otti kolme peräkkäistä kahden minuutin rangaistusta. Kiekko saatiinkin maaliin, mutta erotuomareiden hieman kyseenalaisen päätöksen jälkeen maali hylättiin potkumaalina. Vielä rangaistuslaukauksestakin Pyry pääsi yrittämään kuparisensa rikkomista, mutta Väliharju onnistui torjumaan Matias Simontaipaleen yrityksen.

Tästä seuranneessa aloituksessa huomattiin jään menneen rikki, ja sen korjaustöiden vuoksi päätettiin pitää puolen tunnin mittainen erätauko, kun toista erää oli vielä reilut kahdeksan minuuttia jäljellä.

Pelin taas alettua, Peliitat pääsi selvästi paremmin takaisin pelin sykkeeseen. Pyry oli helisemässä, kun vieraat iskivät kaksi maalia reilun minuutin sisään. Asialla olivat Artturi Toivola ja Salonen tarkoilla laukauksillaan. Vielä aivan erän loppuun Pyrylle annettiin ylivoimamahdollisuus, mutta vieläkään Pyry ei Väliharjua onnistunut ohittamaan.

Kolmannessa erässä Peliitat hallitsi peliä

Kolmas erä alkoi Pyryn kannalta huonosti, kun ensin joukkue ei onnistunut hyödyntämään ylivoimansa rippeitä, ja pian tästä otti kaksi kahden minuutin rangaistusta, ja vastustaja pääsi minuutiksi kahden miehen ylivoimalle. Nämä alivoimat Pyry kuitenkin hienosti selvitti. 20 sekuntia ylivoiman jälkeen kuitenkin Niko Kivelä pääsi sivaltamaan illan viidennen ja viimeiseksi jääneen täysosuman.

Pyryllä oli neuvot vähissä ja hyviä hyökkäyksiä ei enää paljoa nokialaisilta nähty. Ylivoimalle Pyry vielä pääsi kertaalleen, mutta tulos oli taas kerran laiha. Peliittojen kuudes maali oli välillä lähellä, mutta Tomi Rautio Pyryn maalilla selvitti tilanteet kunnialla. Molempien joukkueiden maalivahdit joutuivat kovaan iltapuhteeseen, kun Rautio torjui 44 laukausta ja Väliharju 38 laukausta.

Näin ollen peli päättyi siis 0-5 lukemin vierasjoukkueen voittoon ja Peliitat jatkaa urakkaansa Suomen Cupissa. Pyryn osalta pelit jatkuvat taas ensi lauantaina, kun Pyryn isännöimään turnaukseen saapuvat Mestis-joukkueet Peliitat, Keupa ja TUTO. Tervetuloa!