Pyry avasi Suomen Cupin voitokkaasti

19.08.2017

Pyryn vierailu Harjavaltaan Kuparikiekon vieraaksi oli menestyksekäs 3-9-vierasvoiton myötä. Näin ollen Pyry jatkaa matkaansa Suomen Cupissa ensi perjantaina pelattavaan seuraavaan kierrokseen, jolloin Nokialle saapuu Heinolan Peliitat. Tänään suurimpina Kuparikiekon kurittajina kunnostautuivat Mikko Komulainen (2+4), Jesse Koskelo (2+1) sekä Aleksi Niemi ja Matias Simontaival (1+2).

Ensimmäinen erä näytti jo pelin suunnan

Pelin alku ja oikeastaan koko ensimmäinen erä oli vielä hakevaa peliä molemmilta, mutta yli 250 katsojaa saivat nauttia myös maalintekopakoista. Pyry hallitsi peliä muttei onnistunut ohittamaan ensimmäisessä erässä 18 torjuntaa merkkauttanutta KuKin maalivahti Jere-Petri Kulmalaa kuin kerran.

Erän ainokaisen iskikin Komulainen ylivoimalla maalin kulmalta, Simontaipaleen ja Niemen syöttäessä. KuKillakin oli erässä paikkansa, kuten viidellä kolmea vastaan -ylivoima kokonaiset kaksi minuuttia, mutta Pyryn maalilla hyvin pelannut Tomi Rautio puolustajineen ei antaunut helpolla. Taisteluasennetta kuvaavat myös hienosti kroppaa likoon laittaneet Oskari Ojanen sekä Joni Laitila.

Toinen erä tarjosi maaleilla iloittelua

Toisessa erässä myös KuKi sai pelistä entistä paremmin kiinni. Pyry iski kuitenkin erän kahdeksasta maalista ensimmäisen, kun Komulainen löysi oivaltavalla syötöllä Simontaipaleen vapaana maalilta. Tästä viisi minuuttia eteenpäin ja Pyryn Raimo Eskelisen istuessa jäähyllä, KuKi pääsi kaventamaan pelin. Jasse Kulmala löysi itsensä yksin maalin edestä ja ujutti kiekon maalin perukoille.

Tästä suivaantuneena Pyry iski seuraavat kaksi maalia. Ensin Ojanen onnistui Jani Lehtosen sekä Koskelon syötöistä ja alle minuutti tästä Niemi iski Pyryn neljännen maalin Tino Kauppisen syötöstä.

Heti kuitenkin näiden maalien perään Pyryn puolustajalle sattui harhasyöttö omassa päädyssä, josta KuKin Erno Järvistö pääsi kaventamaan eron taas kahteen maaliin. Eipä aikaakaan, kun Koskelo pääsi kuittaamaan pelin taas kolmen maalin peliksi Teemu Kosken syötöstä.

Loppuerä tarjosi vielä KuKin Tommi Virran ja Pyryn Teppo Antilan nahinoinnin sekä kaksi Pyryn maalia, joiden jälkeen peli alkoi vaikuttaa selvältä. Ensin Kauppinen iski Pyryn kuudennen maalin tasavajaalla pelatessa Komulaisen syötöstä. Ja 25 sekuntia ennen erän loppua Koskelo iski illan toisensa Juha Korkeamäen ja Komulaisen syötöistä.

Kolmas erä ei enää hienouksia tarjonnut

KuKi aloitti kolmannen erän vaihtamalla maalille Juhani Oksmanin, joka torjuikin monta Pyryn hyvää yritystä. Erän ensimmäisen iskikin KuKi ja jo toistamiseen asialla oli joukkueen kapteeni Järvistö. Pienen Pyryn harhailun jälkeen isännät pelasivat Järvistölle hyvän vetopaikan ja tämä ei erehtynyt.

Pyrykin onnistui vielä kaunistelemaan lukemia Ojasen sekä Komulaisen maaleilla, ja jälkimmäisen syöttäjinä toimivat Niemi sekä Simontaival. Kolmas erä oli Pyryltä tilastojen valossa kaikista ylivoimaisin, kun Rautio joutui torjumaan vain kolme kertaa, virkaveljen toisessa päässä huhkiessa 20 torjuntaa.

Peli päättyi siis Pyryn hienoon 3-9 voittoon. Torjuntoja KuKin maalivahdeille kertyi yhteensä 54, kun Rautio toisessa päässä joutui venymään 19 laukauksen tielle. Suomen Cup-taival jatkuu siis Pyryn osalta jo ensi perjantaina, kun vastaan arvottu Heinolan Peliitat saapuu Nokialle. Vielä ennen sitä sunnuntaina vieraita Etelä-Koreasta klo 16.00. Tervetuloa!

Voitto lämmitti valmennusjohdon mieliä

Pyryn päävalmentaja Sami Karppinen oli pelin jälkeen hyvällä tuulella.

- Olimme aika selvästi parempi joukkue, sarjatasojen ero kyllä näkyi selvästi. Meillähän oli tosin varmaan puolella joukkueella elämänsä ensimmäinen miesten peli. Siihen nähden oli vähän epävarmuustekijöitä. Sitten meiltä tipahti vielä useita miehiä ennen peliä. Kaikenlaista säätöä on ollut.

- Kysymysmerkkejä löytyi ja vajaalla kokoonpanolla lähdimme liikkeelle, mutta hyvin jalka silti lensi. Miehet olivat harjoitelleet hyvin.

Pelin positiivisimmat aspektit löytyivät helposti.

- Oleellisin juttu valmentajien näkökulmasta oli se, että olemme harjoitelleet päätypeliä ja painekarvausta ja ne olivat ne asiat, jotka näkyivät pelistämme kaikista eniten. Nyt sunnuntaina pääsemme katsomaan niiden toimimista huomattavasti kovempaa vastustajaa vastaan.

Myös kehitettävää jäi.

- Syöttönopeutta täytyy saada huomattavan paljon paremmaksi. Sitä kautta saamme lisää tilaa ja aikaa pelaajille.

Pyryn seuraava ottelu on tämän viikon sunnuntaina, kun Nokialle saapuu harjoitusotteluun vieraaksi eteläkorealainen pääsarjajoukkue High1. Ottelu alkaa kello 16.00, tervetuloa!