Pyry - JHT (4 - 3)

Aika: 7.3.2017 19:00
Paikka: Nokian jäähalli
Sarja: Pudotuspelit


Pyryn ja JHT:n tiistainen välieräottelu oli kauttaaltaan huippukiekkoilua. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähtiin koko 60 minuutin ajan ja Pyry kuittasi lopulta 4-3-voiton (0-1, 3-1, 1-1). Kotiyleisön ykkössankariksi nousi Timo-Pekka Heikkinen tehoillaan 2+1.

JHT:n päävalmentaja Joni Petrell oli tappiosta harmissaan, mutta totesi suorasukaisesti paremman joukkueen voittaneen.

- Hävisimme tiukan pelin. Joka pojalla oli varmasti tiedossa, että nämä ovat maalin pelejä. Kaksi hyvää jengiä ja pelin sisällä parempi joukkue vaihteli aika lailla. Välillä JHT vei peliä, sitten Pyry vei ja sitten taas JHT ja päinvastoin. Se oli aikamoista tunteiden vuoristorataa.

Nokian jäähalli oli vetänyt taas mukavasti yleisöä ja paikalla olikin 620 maksanutta katsojaa. Sekä Pyryn valmennusjohto (Sami Karppinen, Janne Ojanen, Janne Lakanen) että JHT:n päävalmentaja Petrell jakoivat kiitosta nokialaisyleisölle ja myös edellispelissä loistaneelle kalajokisyleisölle.

- Ei ole noin lujaäänistä kotiyleisöä tällä kaudella ollutkaan kuin Kalajoella, Pyryn maalivahtivalmentaja Lakanen kehaisi.

Jäähyt sävyttivät alkua

Avauserässä pelin tärkeys alkoi heti korostua, sillä läpi pelin jatkuneet kova kontaktipeli ja säännölliset nokkapokat alkoivat heti alkuvihellyksestä. Avauserässä vihellettiin yhteensä lopulta kuusi kaksiminuuttista, joten pääosa erästä kului erikoistilanteissa.

JHT sai tehtyä pelin avausmaalin kymmenennellä minuutilla, harvinaisesti tasakentällisin pelattaessa. Tommi Rintasalo pääsi vispaamaan kiekon reppuun keskeltä Ville Lehtosen syötöstä ja Pyry sai tutun nihkeän alun otteluun.

Lisää tuskaa satoi Pyryn laariin toisen erän kolmannella minuutilla, kun Jussi Pesonen käyttäytyi tuomariston mielestä epäasiallisesti heitä kohtaan. Pesonen heitettiin suihkuun 10+20 minuutin jäähy niskassaan ja sen myötä mies on ainakin seuraavasta ottelusta sivussa.

JHT meni jo kahden maalin johtoon Jesper Ahlgrenin maalilla toisen erän kahdeksannella minuutilla ja kotiyleisölle alkoi tuska hiipiä puseroon. Pyry ei kuitenkaan lannistunut, vaan näytti pian, miksi joukkue on yksi sarjan suosikeista.

Pyryn maalivahtivalmentaja Lakanen tiivisti tilanteen pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa osuvasti.

- Alku oli aivan JHT:n ja me olimme jaloissa. Sitten se kääntyi meille ja sitten siinä oli Pesosen ulosajoa ja muuta, niin se taas vähän kääntyi JHT:lle. Lainehti mukavasti ja oli yleisöystävällistä kiekkoa.

- Peli kääntyi siinä meidän ensimmäisessä maalissamme, niin kuin on aika monta kertaa tällä kaudella kääntynyt. Kun saamme maalin aikaan, jätkät innostuvat pelaamaan kahta kauheammin sen jälkeen, Lakanen tuumaili.

Pyry meni ja voitti

Pyry todellakin innostui pelaamaan toisen erän 11. minuutilla, kun Heikkinen avasi isäntien maalitilin. Tästä ehti kulua vain 55 sekuntia ja peli oli jo tasoissa Antti Hildénin täydentäessä ykkösketjun karkeloita. JHT otti tämän jälkeen aikalisän, mutta sekään ei kantanut pitkälle. Pyry rankaisi vielä kerran ylivoimalla erän lopussa, kun Heikkinen osui toistamiseen.

Vieraiden päävalmentaja Petrell manasi joukkueensa lepsuilua johtoasemassa.

- Mielestäni oli aika selvää, että kun menimme 0-2-tilanteeseen, niin tuntui kuin meiltä olisi tullut pieni ulospuhallus ja ne hommat, joilla se johto on saatu, unohtuivat. Pyryn ykköskenttä teki myös kovalla prosentilla maaleja. Loistava peli heiltä tänään, emme saaneet heitä kiinni, mies jakoi kiitosta myös Pyryn ykkösnyrkille.

Päätöserässä JHT sai peliään paremmin taas ruotuun. Se tappoi heti aluksi yhden alivoiman ja tuli tasoihin erän kuudennella minuutilla, kun Rintasalo osui Niklas Westerlundin syötöstä. Pyry ei tästä taintunut, vaan Jarkko Pyymäki kuittasi isännät takaisin johtoon vain 36 sekuntia myöhemmin. Maalin tultua vieraiden Ville-Veikko Väkeväinen riehaantui ja nappasi itselleen kymmenminuuttisen käytösrangaistuksen.

Lopussa pelin kuva oli selvä: JHT ajoi lujaa takaa ja Pyry taisteli vastaan kuin raivohärkä. Edes yksi ylivoima ja maalivahdin pois ottaminen eivät kuitenkaan enää kalajokisia pelastaneet, vaan Pyry nappasi ensimmäisen kiinnityksensä Mestis-karsintapaikkaan.

Ottelusarja jatkuu torstaina JHT:n kotiottelulla. Pyryn seuraava kotiottelu on lauantaina, jolloin ottelusarja on ensi kertaa katkolla jommallekummalle joukkueelle.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä2. Syöttäjä
0 - 109:11VastustajaVastustajaEi syöttäjää
0 - 227:40VastustajaEi syöttäjääEi syöttäjää
1 - 230:29Heikkinen Timo-PekkaPyymäki JarkkoBruun Antti
2 - 231:24Hildén AnttiNiemi MikaHeikkinen Timo-Pekka
0 - 0 (yliv.)37;28Heikkinen Timo-PekkaPyymäki JarkkoHildén Antti
2 - 345:34VastustajaVastustajaEi syöttäjää
3 - 346:10Pyymäki JarkkoHildén AnttiEi syöttäjää
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
03:58Pyymäki Jarkko2 min
10:57Vastustaja2 min
14:01Pyymäki Jarkko2 min
19:25Vastustaja2 min
19:25Linnemäki Erik2 min
19:25Linnemäki Erik2 min
22:27Pesonen Jussi10 min
22:27Pesonen Jussi20 min
36:25Vastustaja2 min
40:50Vastustaja2 min
46:10Vastustaja10 min
53:05Tuntematon pelaaja2 min
Torjunnat:
Hokkanen Kalle: 37 torjuntaa
Vastustaja: 32 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
2Laitila Joni
Puolustaja
3Linnemäki Erik
Puolustaja
6Jokela Jami
Puolustaja
7Ojanen Oskari
Hyökkääjä
9Hildén Antti
Hyökkääjä
11Rautakorpi Toni
Hyökkääjä
14Sandvik Henri
Hyökkääjä
20Lehtonen Jani
Hyökkääjä
22Pyymäki Jarkko
Hyökkääjä
23Bruun Antti
Puolustaja
26Viinamäki Miika
Hyökkääjä
28Antila Teppo
Hyökkääjä
29Niemi Mika
Hyökkääjä
30Hokkanen Kalle
Maalivahti
35Taponen Juha
Maalivahti
40Levo Mikke
Puolustaja
44Repo Roope
Puolustaja
55Leino Jani
Hyökkääjä
66Heikkinen Timo-Pekka
Hyökkääjä
79Pesonen Jussi
Hyökkääjä
88Pylvänäinen Tomi
Puolustaja