Pyry taisteli sarjan tasoihin

21.03.2024

Illan tehomies Lassi Korpela (4+1)

Finaalisarjan toiseen otteluun lähdettiin LeKin johtaessa otteluvoitoin 1-0 ja Pyryn tavoitteena olikin hiljentää lempääläläisyleisö ja tasoittaa otteluvoitot. Sitä yleisöä olikin jälleen mukavasti, 575 päätä, joista tosin iso osa vannoi Pyryn nimeen. Nämä matkan Lempäälään tehneet Pyry-kannattajat saivatkin riemun aihetta, kun ottelu päättyi vierasvoittoon maalein 4-7.

Ensimmäinen erä oli tarkkaa pelaamista ja molemmilla oli omat hallintajaksonsa, ensin LeKillä ja sitten Pyryllä. Maaleja iskettiin kaksi. Lassi Korpela vei kiekonriistosta nokialaiset johtoon, mutta vain hetkeä myöhemmin Verneri Metsänen rusikoi paluukiekot maalin perukoille ja tilanteeksi 1-1.

Niko Lamminsivun tehot 1+1

Toinen erä olikin sitten vauhdikasta ja vähemmän tarkkaa pelaamista, sillä täysosumia erässä syntyi seitsemän. Ensin LeKi meni johtoon, jonka Niko Lamminsivu kuittasi pian perään ylivoimalla. Vielä viime kaudella Nokialla pelannut Jonne Ijäs kuritti vanhaa seuraansa viivakudillaan, mutta tämänkin Pyry kuittasi tällä kertaa Lassi Korpelan puolittaisesta läpiajosta.

Lauri Salmi vei Pyryn 4-5 johtoon

Ajassa 31.49 Korpela vei Pyryn ylivoimalla johtoon ja viimeisteli kypärätemppunsa. Reilu minuutti myöhemmin Juuso Papinsaari nousi väkevästi laidasta Pyryn maalille ja hyppäsi komean loikan Jesse Lassilan ahdistellessa, josta päätuomari vei kiekon keskipisteelle rangaistuslaukauksen merkiksi. Papinsaari laittoi kiekon taidokkaasti ohi Veli-Matti Mäkisen, mutta se oli LeKille lyhytaikainen ilo. Vielä erään mahtui seitsemäs maali, kun Lauri Salmi puttasi ylivoimahyökkäyksestä lukemiksi 4-5.

Valtteri Välimäki sai hyvät ohjeet Toni Rautakorvelta ja iski alivoimalla Pyryn kuudennen maalin
Taistelu oli kovaa, eikä pieniltä kolhuiltakaan vältytty

Kolmas erä oli Pyryltä yksi kauden parhaista, sillä niin hyvin se sai pidettyä lempääläläisten aikeet loppukiristä aisoissa. Alivoimallakin joukkue taisteli kuin uudestisyntyneenä ja sai siitä myös palkinnon toiseen päähän. Tuukka Mäntymäki toi kiekon alivoimalla toiseen päähän ja hänen karoistaan Valtteri Välimäki viimeisteli lukemiksi 4-6. Kovan taistelun päätteeksi Lassi Korpela pääsi vielä iskemään illan neljännen maalinsa tyhjään verkkoon ja Pyryn sarjan voittotuuletukset lähtivät käyntiin.

Sarja on nyt siis tasoissa lukemin 1–1. Karavaani suuntaa seuraavaksi Nokialle perjantaina, jolloin kolmas finaali alkaa klo 18.30 Kattokeskus Areenalla. Taattua viihdettä tarjolla!

LeKi – Pyry 4-7 (1-1, 3-4, 0-2)

0-1            Korpela
1-1            Metsänen (Väkiparta, Hietamäki)
2-1            Kekarainen (Metsänen, Hietamäki)
2-2YV       Lamminsivu (Korpela, Välimäki)
3-2            Ijäs (Aavajoki)
3-3            Korpela (Mäkiviinikka)
3-4YV        Korpela (Mäkiviinikka, Lamminsivu)