Runkosarjan voitto jälleen Pyryn nimiin

19.02.2024

Valtteri Mäkiviinikka 3+1

Pyry tarvitsi kaksi pistettä menneen viikonlopun kahdesta ottelusta, jotta runkosarjan voitto varmistuisi jo toiseksi viimeisellä peliviikolla. Viikonlopun saldo täydet kuusi pistettä ei siis jättänyt mitään sattuman varaan.

Ensin lauantaina Pyry kohtasi ilmaisottelussa Savonlinnan Pallokerhon. Väkeä olikin saapunut mukavasti paikalle ja tunnelma oli yksi kauden parhaista. Pelikin oli varmasti yleisöön menevä, kun jo avauserä enteili maalirikasta iltaa päättyen 2-2.

SaPKo karkasi jälleen johtoon toisen erän alussa mutta isännät tasoittivat ja illan kolmannella ylivoimamaalillaan ottivat johtoaseman. Maalin jälkitilanteesta vihellettiin kuitenkin Pyrylle jäähy, joka poiki savonlinnalaisille vielä tasoituksen. Peli siis jo 4-4, kun erä oli miekkailematta.

Jesse Kylmäniemi hiljensi savolaiskannattajat

Kolmas erä alkoi SaPKon vyörytyksellä ylivoiman myötä ja Pyry oli jokseenkin telineissä. Kuin varkain
Jesse Kylmäniemi käytti tilaisuutensa ja vei isännät johtoon. Tästä johtoasemasta Pyry ei enää luopunut vaan kahden tyhjän maalin myötä vei ottelun nimiinsä maalein 7-4.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti sunnuntaillekin

Pyryn startti viikonlopun toiseen otteluun oli vähintäänkin hengetön ja pian se löysikin itsensä jahtaajan asemasta, kun Virkiä siirtyi johtoon. Hieman isännätkin heräilivät ja tasoittivat ottelun ennen erätaukoa.

Lassi Korpela ratkaisi voiton Pyrylle

Toisen erän avaus ei ollut sen parempi Pyryltä ja Virkiä karkasi kahden maalin johtoasemaan nähden jo mahdollisuuden historiansa ensimmäiseen voittoon nokialaisista. Lassi Korpela otti tässä vaiheessa joukkueensa reppuselkään ensin kaventaen ja lopulta tasoittaen ottelun maaleillaan.

Sama mies oli asialla kolmannessa erässä, kun Korpelan piiska rankaisi ylivoimalla tehden lopulta voittomaaliksi jääneen 4-3-osuman. Pyry taisteli loppuun asti lapualaisten loppurynnistystä vastaan ja vei viikonlopun toisenkin ottelun nimiinsä.

Pyryllä on vielä yksi runkosarjaottelu edessä ensi perjantaina Lempäälässä. Pudotuspelit alkavat kotiottelulla keskiviikkona klo 18.30.

Pyry - SaPKo 7-4 (2-2, 2-2, 3-0)

1-0YV   Mäkiviinikka (Välimäki, Lamminsivu)
1-1       Myllys
1-2YV   Antikainen (Leinonen, Kapanen)
2-2YV   Korpela (Mäkiviinikka, Lamminsivu)
2-3       Pesonen
3-3       Lammi (Hautamäki, Ahmaoja)
4-3YV   Mäkiviinikka (Nyppeli, Kuivaniemi)