Kaksi revanssia poikivat kuuden pisteen viikonlopun

29.01.2024

 

Pyryllä oli menneenä viikonloppuna mahdollisuus maksella kalavelkoja kahdelle kilpakumppanille. Ensin perjantaina vuorossa oli SaPKo, joka syyskuussa murskasi Savonlinnassa vierailleet nokialaiset. Lauantaina Nokialla vieraili taas Haukat, joka ennen joulua oli vahvempi Järvenpäässä jopa nöyryyttävästi 7-0-lukemin.

kylmaniemi_uutiseen2.jpg
Jesse Kylmäniemi iski ottelun voittomaalin (kuva SallisValokuvia)

Perjantaina tosiaan vierailtiin Savonlinnassa ja tiedossa oli kova iltapuhde. Pyry sai otteluun lentävän lähdön ja otti 0-2-vierasjohdon  Niko Lamminsivun  ylivoimamaalin ja  Oskari Pyydysmäen  taidokkaan läpiajosuorituksen myötä. Maali oli Pyydysmäen ensimmäinen miesten sarjoissa. Johtoasema suli kuitenkin turhankin nopeasti, kun kotijoukkue hyödynsi Pyryn puolustuspään virheet tasoittaen tilanteeksi 2–2.

Toisessa erässä isännät olivat niskan päällä, mutta kuin varkain Lassi Korpela iski Pyryn jälleen johtoon, kun ylivoimapeli puri jälleen. Maali oli tuttua Korpelaa pienen suvantokauden jälkeen, kun hänen huipputarkka kutinsa löysi tiensä ohi savonlinnalaisvahti  Juho Ahopellon. Loppuerä oli tasaista vääntöä, mutta useista paikoista huolimatta lisämaaleja ei nähty.

Päätöserän alussa oli SaPKon vuoro onnistua ylivoimalla, kun  Jesse Pesonen  toi joukkueensa tasoihin. Tämän jälkeen peli aaltoili päästä toiseen luoden huippupaikkoja  muun muassa Pyryn  Tuukka Mäntymäen  tolppalaukauksen. Lopulta ajassa 55.48  Jesse Kylmäniemen  laukoma kiekko valui maaliviivan yli Ahopellon mailan kautta. Loppu oli Pyryltä hurja puolustustaistelu ja  Ossi Mäkinen  sai venyä parhaimpaansa muun muassa pysäyttämällä läpiajon. Taistelu pitikin loppuun asti, joten pisteet Pyryn mukaan maalein 3–4.

 

Kasaritanssit lauantai-illan ratoksi

 

Savonlinnan vierailun jälkeen Pyry isännöi Haukkoja Nokialla, pelin ollessa samalla jatkoa Pyryn teemaotteluille. Tällä kertaa tunnelma oli 80-luvun mukainen. Itse peliin Pyry lähti nälkäisesti ja Lassi Korpela vei joukkueensa jo 2–0-johtoon. Pieni lepsuilu niiden kuuluisien siniviivojen päällä päästi Haukkaparven ylivoimahyökkäykseen, josta peli kaventui erätauolle 2–1-lukemiin.

korpela_5003.jpg
Lassi Korpela iski hatullisen vastustajan verkkoon (kuva Elna Rikkinen)

Keskimmäinen eristä eteni myös Pyryn hallinnassa, kunnes jälleen vierailijat iskivät komeasti vastaiskusta pelin tasoihin ja hiljensi kotiyleisön. Kauaa tasatilanne ei kestänyt, kun Lassi Korpela täydensi illan hattutemppunsa ohjaamalla  Valtteri Ylitalon  viivakudin taidokkaasti maalin perukoille.

Kolmannessa erässä joukkueet jäähyilivät, mutta ylivoimamaaleja ei nähty. Sen sijaan alivoimalla sellainen nähtiin, kun  Lauri Salmi  vahvan nousun jälkeen löysi pakkiparinsa Ylitalon poikkisyötöllä eikä kapteeni siitä erehtynyt.

Pelin mielenkiintoisin tilanne koitti vajaat neljä minuuttia ennen loppusummeria, kun vieraiden Henri Saavalaisen päässä pimahti. Tilanteen aloittanutta päähän kohdistunutta taklausta seurasi törkeä poikittainen maila Saku Hautamäkeä kasvoihin. Tästä seurasi pitkä torikokous Pyryn vaihtoaition edessä, kun muun muassa Ossi Mäkinen saapui maaliltaan kuittaamaan Saavalaisen törkytemput.

Tästä tilanteesta Saavalaiselle jaettiin ulosajo ja Mäkiselle pikkukakkonen. Pyryn ylivoimapeli ei kovin hanakasti enää lisäosumia hakenut vaan tyytyi varmistamaan voittonsa, jonka se tekikin onnistuneesti. Loppulukemat kirjattiin Pyryn eduksi maalein 4–2.

Runkosarjaa Pyryllä on jäljellä yksi ottelu, kun joukkue vierailee perjantaina Pirkanmaan paikallisottelussa Lempäälässä. Sen jälkeen koittaa yksinkertainen ylempi jatkosarja ennen pudotuspelejä. Seuraavan kotipelin ajankohta selviää noin viikon päästä.

 

SaPKo – Pyry 3-4 (2-2, 0-1, 1-1)

0-1YV         Lamminsivu (Korpela, Kuivaniemi)
0-2             Pyydysmäki (Lehtonen)
1-2             Multamäki (Antikainen, Utriainen)
2-2             Valojärvi (Romppanen, Rahkonen)
2-3YV         Korpela (Pelttari, Lamminsivu)
3-3YV         Pesonen (Tarvainen, Nikkilä)
3-4             Kylmäniemi (Ahmaoja, Kuivaniemi)

Torjunnat:
Ahopelto 24
Mäkinen O 47

 

Pyry – Haukat 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)

1-0                Korpela
2-0YV            Korpela (Välimäki, Lamminsivu)
2-1                Virtanen (Terho)
2-2                Posti (Leipijärvi, Kivinen)
3-2                Korpela (Ylitalo, Salmi)
4-2AV            Ylitalo (Salmi, Kylmäniemi)

Torjunnat:
Mäkinen O 21
Fingerroos 40

 

Seuraava kotiottelu selviää myöhemmin

 

Seuraava ottelu:

LeKi – Pyry klo 18.30, Pe 2.2.2024 Lempäälä


 

18.07.2024Pyry löysi saaliin Hiekkasärkiltä
29.06.2024Mäkinen tilkitsee Pyryn maalia jatkossakin
19.06.2024Tehomies Nyppeli jatkaa Pyryssä
17.06.2024Pelipaitojen huutokauppa käynnistynyt
07.06.2024Kylmäniemi Pyryn mies jatkossakin
05.06.2024Välimäki jatkaa sentteriosastolla
03.06.2024Salmi jatkaa Pyryssä
31.05.2024Mäntymäki jatkaa Nokialla
30.05.2024Huhtanen pakittelee Pyryssä jatkossakin
29.05.2024Meri jatkaa Pyryn puolustuksessa

Siirry arkistoon »