Kaksi revanssia poikivat kuuden pisteen viikonlopun

29.01.2024

 

Pyryllä oli menneenä viikonloppuna mahdollisuus maksella kalavelkoja kahdelle kilpakumppanille. Ensin perjantaina vuorossa oli SaPKo, joka syyskuussa murskasi Savonlinnassa vierailleet nokialaiset. Lauantaina Nokialla vieraili taas Haukat, joka ennen joulua oli vahvempi Järvenpäässä jopa nöyryyttävästi 7-0-lukemin.

kylmaniemi_uutiseen2.jpg
Jesse Kylmäniemi iski ottelun voittomaalin (kuva SallisValokuvia)

Perjantaina tosiaan vierailtiin Savonlinnassa ja tiedossa oli kova iltapuhde. Pyry sai otteluun lentävän lähdön ja otti 0-2-vierasjohdon  Niko Lamminsivun  ylivoimamaalin ja  Oskari Pyydysmäen  taidokkaan läpiajosuorituksen myötä. Maali oli Pyydysmäen ensimmäinen miesten sarjoissa. Johtoasema suli kuitenkin turhankin nopeasti, kun kotijoukkue hyödynsi Pyryn puolustuspään virheet tasoittaen tilanteeksi 2–2.

Toisessa erässä isännät olivat niskan päällä, mutta kuin varkain Lassi Korpela iski Pyryn jälleen johtoon, kun ylivoimapeli puri jälleen. Maali oli tuttua Korpelaa pienen suvantokauden jälkeen, kun hänen huipputarkka kutinsa löysi tiensä ohi savonlinnalaisvahti  Juho Ahopellon. Loppuerä oli tasaista vääntöä, mutta useista paikoista huolimatta lisämaaleja ei nähty.

Päätöserän alussa oli SaPKon vuoro onnistua ylivoimalla, kun  Jesse Pesonen  toi joukkueensa tasoihin. Tämän jälkeen peli aaltoili päästä toiseen luoden huippupaikkoja  muun muassa Pyryn  Tuukka Mäntymäen  tolppalaukauksen. Lopulta ajassa 55.48  Jesse Kylmäniemen  laukoma kiekko valui maaliviivan yli Ahopellon mailan kautta. Loppu oli Pyryltä hurja puolustustaistelu ja  Ossi Mäkinen  sai venyä parhaimpaansa muun muassa pysäyttämällä läpiajon. Taistelu pitikin loppuun asti, joten pisteet Pyryn mukaan maalein 3–4.

 

Kasaritanssit lauantai-illan ratoksi

 

Savonlinnan vierailun jälkeen Pyry isännöi Haukkoja Nokialla, pelin ollessa samalla jatkoa Pyryn teemaotteluille. Tällä kertaa tunnelma oli 80-luvun mukainen. Itse peliin Pyry lähti nälkäisesti ja Lassi Korpela vei joukkueensa jo 2–0-johtoon. Pieni lepsuilu niiden kuuluisien siniviivojen päällä päästi Haukkaparven ylivoimahyökkäykseen, josta peli kaventui erätauolle 2–1-lukemiin.

korpela_5003.jpg
Lassi Korpela iski hatullisen vastustajan verkkoon (kuva Elna Rikkinen)

Keskimmäinen eristä eteni myös Pyryn hallinnassa, kunnes jälleen vierailijat iskivät komeasti vastaiskusta pelin tasoihin ja hiljensi kotiyleisön. Kauaa tasatilanne ei kestänyt, kun Lassi Korpela täydensi illan hattutemppunsa ohjaamalla  Valtteri Ylitalon  viivakudin taidokkaasti maalin perukoille.

Kolmannessa erässä joukkueet jäähyilivät, mutta ylivoimamaaleja ei nähty. Sen sijaan alivoimalla sellainen nähtiin, kun  Lauri Salmi  vahvan nousun jälkeen löysi pakkiparinsa Ylitalon poikkisyötöllä eikä kapteeni siitä erehtynyt.

Pelin mielenkiintoisin tilanne koitti vajaat neljä minuuttia ennen loppusummeria, kun vieraiden Henri Saavalaisen päässä pimahti. Tilanteen aloittanutta päähän kohdistunutta taklausta seurasi törkeä poikittainen maila Saku Hautamäkeä kasvoihin. Tästä seurasi pitkä torikokous Pyryn vaihtoaition edessä, kun muun muassa Ossi Mäkinen saapui maaliltaan kuittaamaan Saavalaisen törkytemput.

Tästä tilanteesta Saavalaiselle jaettiin ulosajo ja Mäkiselle pikkukakkonen. Pyryn ylivoimapeli ei kovin hanakasti enää lisäosumia hakenut vaan tyytyi varmistamaan voittonsa, jonka se tekikin onnistuneesti. Loppulukemat kirjattiin Pyryn eduksi maalein 4–2.

Runkosarjaa Pyryllä on jäljellä yksi ottelu, kun joukkue vierailee perjantaina Pirkanmaan paikallisottelussa Lempäälässä. Sen jälkeen koittaa yksinkertainen ylempi jatkosarja ennen pudotuspelejä. Seuraavan kotipelin ajankohta selviää noin viikon päästä.

 

SaPKo – Pyry 3-4 (2-2, 0-1, 1-1)

0-1YV         Lamminsivu (Korpela, Kuivaniemi)
0-2             Pyydysmäki (Lehtonen)
1-2             Multamäki (Antikainen, Utriainen)
2-2             Valojärvi (Romppanen, Rahkonen)
2-3YV         Korpela (Pelttari, Lamminsivu)
3-3YV         Pesonen (Tarvainen, Nikkilä)
3-4             Kylmäniemi (Ahmaoja, Kuivaniemi)

Torjunnat:
Ahopelto 24
Mäkinen O 47

 

Pyry – Haukat 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)

1-0                Korpela
2-0YV            Korpela (Välimäki, Lamminsivu)
2-1                Virtanen (Terho)
2-2                Posti (Leipijärvi, Kivinen)
3-2                Korpela (Ylitalo, Salmi)
4-2AV            Ylitalo (Salmi, Kylmäniemi)

Torjunnat:
Mäkinen O 21
Fingerroos 40

 

Seuraava kotiottelu selviää myöhemmin

 

Seuraava ottelu:

LeKi – Pyry klo 18.30, Pe 2.2.2024 Lempäälä


 

24.02.2024Katsojien pudotuspeli-info
23.02.2024Runkosarjan viimeinen paikallisvääntö tänään Lempäälässä
20.02.2024Kuivaniemi valittu vuoden puolustajaksi
19.02.2024Runkosarjan voitto jälleen Pyryn nimiin
18.02.2024Tänään Pyry saa vieraita Lapualta
17.02.2024Tänään vastassa SaPKo - ratkeaako runkosarjan voitto
12.02.2024Kaksi tärkeää voittoa aloitti jatkosarjan
11.02.2024Tänään Titaanit vierailulla Kattokeskus Areenalla
10.02.2024Jatkosarja alkaa - vastassa ensimmäisenä Muik Hockey
05.02.2024Alkusarja päättyi tappioon - Jatkosarjan ohjelma julki

Siirry arkistoon »