Pyry aloittaa seurahistorian ensimmäisen Suomi-sarjan finaalisarjan

25.03.2023

kuivaniemi_500.jpg
Niko Kuivaniemen maali ratkaisi finaalipaikan Pyrylle

Kahden kovan pudotuspelisarjan jälkeen Pyry teki seurahistoriaa ja eteni Suomi-sarjan finaaleihin ensimmäistä kertaa varmistaen samalla myös seurahistorian toiset Mestis-karsinnat tänä keväänä. Helpolla tämä saavutus ei todellakaan tullut, sillä niin HCIK kuin LeKi laittoivat nokialaiset todella tiukille. Lempääläläisiä vastaan sarja venyi aina viidenteen ja viimeiseen otteluun, jossa Pyry otti ratkaisevan kolmannen voiton noustuaan 1–2-tappioasemasta sarjassa.

Murskaavan avausvälierän jälkeen kaksi seuraavaa ottelua olivat LeKin juhlaa. Pyryn joukkueessa valettiin siitä huolimatta uskoa omaan tekemiseen ja sen riittämiseen, joka lopulta myös toteutui. Päävalmentaja Sakari Salmela oli luonnollisesti onnellinen sarjan päätyttyä voittoisasti:

-          Oli vaikea sarja henkisesti. Parhaimpaan ei pelillisesti päästy, mutta henki ja usko omaan tekemiseen toi lopulta palkinnon. Aina joku onnistui nousemaan esiin. 

Voittomaali tuli tavalla, jota moni ei varmasti aivan hetkeen unohda. Vain kahdeksan sekuntia ennen peliajan päättymistä Niko Kuivaniemi räjäytti Kattokeskus Areenasta katon taivaisiin voittomaalillaan. Monesta paikallaolijasta näki tämän maalin tuoman helpotuksen ja myös päävalmentajalle tuo hetki oli spesiaali:

-          Totta kai oli tyytyväiset fiilikset. Ylpeä saa olla jätkistä. Koko seurayhteisölle iso voitto. 

Myös itse herra ja hidalgo, nimensä nokialaisen jääkiekon historian kirjoihin maalillaan kirjannut Niko Kuivaniemi saatiin kertaamaan fiilikset ratkaisusta:

-          Hienot oli fiilikset pelin jälkeen ja onnellinen, että vihdoin Pyry ei jää välieriin. Ja vielä itse pääsi ratkaisumaalin laukomaan. Oli ehdottomasti uran tähti hetki!

 

Finaaleissa vastaan asettuu JHT

 

Tuosta hienosta nokialaisesta urheiluhetkestä on aika kääntää katseet kohti finaaleja ja tehdä niitä siellä lisää. Vastaan finaaleihin Pyry sai rakkaan vihulaisen Kalajoen JHT:n, jonka matka tähän pisteeseen oli kaikkea muuta kuin helppo. Sekä puolivälierissä että välierissä joukkue oli jo 2–0-takaa-ajoasemassa sarjassa, mutta niin vain sitkeät kalajokiset ottivat kuusi pakkovoittoa ja raivasivat tiensä finaaleihin.

Pyryn ja JHT:n historia on pitkä ja värikäs, eikä käy kiistäminen, etteikö se olisi ollut pitkälti kalajokisten juhlaa tärkeimmillä hetkillä. Myös tällä kaudella JHT vei runkosarjassa kaikki kolme joukkueiden kohtaamista toinen toistaan kirvelemillä tavoilla ja vain maalin erolla joka ottelussa. Pyryn joukkueessa tiedostetaan vastustajan vaarallisuus, mutta Salmela ei näe tätä liian suurena esteenä:

-          Toivottavasti pahimmat jännitykset on nyt jännitetty ja nähdään vapautunut ja hyvin liikkuva Pyry. Kaverilla on paljon taitoa, joten tiiviisti pitää puolustaa. Siihen päälle laadukkaat erikoistilanteet, niin eiköhän siitä hyvä tule. Hienoa lähteä tavoittelemaan pyttyä. 

Nokialaisilla on paljon nälkää niin mestaruuteen kuin ottaa vihdoinkin omansa pois kuleksimasta juuri JHT:n kustannuksella. Joukkue lähteekin sisuuntuneena näihin finaaleihin, sen toteaa puolustaja Kuivaniemikin:

-          Hyvät fiilikset ovat lähteä pelaamaan ja mielestäni nyt on selkeästi kaksi parasta finaaleissa, mikä on hyvä. Finaalit tulee nopeasti jo viikonloppuna, niin kyllä me LeKin kaadosta saimme niin paljon voimaa, että mestaruus tulee Nokialle.

 Finaalit pelataan paras kahdesta-järjestelmällä. Ensin pelataan Kalajoella lauantaina klo 16 alkaen ja ratkaiseva toinen ottelu mahdollisine jatkoerineen ja voittomaalikilpailuineen pelataan Nokialla sunnuntaina klo 17 alkaen. Mestari pelaa Mestis-karsinnoissa Heinolan Peliittoja vastaan ja hopeamitalisti kohtaa Forssan Palloseuran.

SUOMI-SARJAN RATKAISEVA FINAALI SUNNUNTAINA 26.3. KLO 17 NOKIAN KATTOKESKUS AREENALLA

 


22.05.2024Kalliosalo aloittaa viidennen kautensa
18.05.2024Nähdään sunnuntaina messuilla!
14.05.2024Kauden 2024-2025 valmennustiimi on kasassa
11.04.2024U20-joukkueen valmennustiimi muodostumassa, avoimet jäät ensi viikolla
09.04.2024Mestaruuskausi on takana päin
05.04.2024Kairataanko tänään voitto?
03.04.2024Tänään taas Kajaanissa
02.04.2024Pettymyksien pääsiäinen - Hokki hiljensi Nokian jäähallin
01.04.2024Tänään taistellaan kotona
30.03.2024Karsinnat avattiin tappiolla

Siirry arkistoon »