Pyry nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa

26.03.2023

Niko Lamminsivu iski kaksi maalia kalajokisten verkkoon

Pyry ja JHT ottivat Kalajoella yhteen Suomi-sarjan finaalien avausottelun merkeissä ja ottelu oli vauhtia ja tapahtumia täynnä. Lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen Pyry poistui kaukalosta voittajana lukemiin 3-5 päättyneessä ottelussa.

Pyryn avauserä oli tyly. Vajaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat jo lukemat 0-3 nokialaisten hyväksi. JHT myllytti kutia toisensa jälkeen mutta kavennus syntyi vasta toisen erän puolivälissä useiden Pyryn alivoimien jälkeen. Vierailijat kuittasivat kavennuksen Niko Lamminsivun osuttua ottelussa toisen kerran ylivoimalla.

Päätöserän alkuun kalajokiset saivat räväkän alun kavennuksen myötä mutta Pyry pelasi fiksusti ja hyvin läpi kolmannen erän upeasti pelanneen Veli-Matti Mäkisen toimiessa totutusti viimeisenä lukkona. Yhden kavennuksen JHT sai vielä ilman maalivahtia mutta ei tasoitusta, Veeti Ahmaojan osuttua tyhjään maaliin.

Kaksiosaisen finaalin toinen ja ratkaiseva ottelu pelataan Nokialla sunnuntaina klo 17. Pyrylle ottelusta riittää tasapeli mestaruuteen, mutta tietenkin voittoa lähdetään hakemaan kotiyleisön edessä. Jos JHT voittaa on edessä kahdenkymmenen minuutin jatkoaika, joka pelataan loppuun asti maaleista huolimatta, ja vielä sen jälkeen tarvittaessa voittomaalikilpailu. Tervetuloa kannustamaan Pyry mestaruuteen!

JHT - Pyry 3-5 (0-3, 1-1, 2-1)

0-1SR   Korpela (Kuivaniemi)
0-2       Mäkiviinikka (Kylmäniemi, Korpela)
0-3YV   Lamminsivu (Mäntymäki, Välimäki)
1-3       Lappalainen (Kivimäki, Venäläinen)
1-4YV   Lamminsivu (Lassila, Välimäki)
2-4       O´Connor (Kyttälä, Kivimäki)
3-4IM   Himmanen (Nurkkala, Palola)