Pyry tuli Lempäälään voittamaan

22.03.2023

Nelikolta Ahmaoja(vas), Mäkiviinikka, Korpela ja Kuivaniemi hieno iltapuhde

Nokian Pyryn historia selkä seinää vasten pelaamisesta varsinkin vieraskaukalossa ei ole häävi, mutta tiistaina Lempäälässä vastaavassa tilanteessa joukkue näytti mihin siitä on. Pyry tasoitti sarjan 2–2-tilanteeseen ja venytti sitä torstaina Nokialla pelattavaan ratkaisevaan viidenteen otteluun 2–5-vierasvoitolla.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja paikkoja siunaantui molempiin päihin. Avausmaalin pääsi iskemään LeKi, kun Joni Hassinen lämäsi kaikella voimallaan kiekon ohi Veli-Matti Mäkisen. Pyry ei tästä lannistunut vaan tasoitti ottelun Jesse Kylmäniemen ohjattua Janne Koiviston viivatoimituksen maalin perukoille. Tasatilanteesta 1–1 ensimmäiselle erätauolle.

Toisessa erässä esiin astui Lassi Korpela. Pyryn paineistuksesta huolimatta kotijoukkue pääsi kuin varkain siirtymään jälleen johtoon Ville Keskisen ohjattua Väinö Österlundin laukauksen maaliin. Loppuerän sinipaidat kuluttavatkin jäähypenkkiä ja lopulta se kostautui. Lassi Korpelan piiska sivalsi ensin Pyryn tasoihin ja muutamaa minuuttia myöhemmin 2–3-johtoon. Tunteetkin alkoivat paikallisottelussa kuumenemaan, mutta näistä lukemista siirryttiin erätauolle.

Veli-Matti Mäkinen maalilla torjui varmasti

Päätöserän kuva oli selvä, Pyryn kannalta kello liikkui eteenpäin liian hitaasti ja LeKin mielestä taas liian nopeasti. Pyry sai pidettyä kiekonhallinnan itsellään mutta muutamia kertoja isännät pääsivät vaarallisesti pyörittämään loistavasti pelanneen Mäkisen maalin ympärillä. Nokialaisille siunaantui ylivoimamahdollisuus erän puolivälin jälkeen ja sen se jälleen käytti hyväkseen. Jesse Kalliosalo löysi vapaaksi maalin edessä jääneen Valtteri Mäkiviinikan mailan lavan ja tämä tuikkasi Pyryn jo kahden maalin johtoon. LeKi ei kavennusosumaa saanut aikaiseksi vaan Veeti Ahmaoja ratkaisi ottelun lopullisesti tyhjään maaliin osuneella laukauksellaan. Loppusummerin soitua Lempäälässä alkoivat Pyryn ja kannattajien raivokkaat tuuletukset.

Vuoristoratamainen Pirkanmaan paikallisvälieräsarja ratkeaa torstaina Nokialla, kun joukkueet ottavat yhteen viidennen ja viimeisen kerran klo 18.30. Tuon ottelun voittaja etenee finaaleihin ja häviäjän kausi tyssää siihen. Kaikki hallille kannustamaan Pyry finaaleihin!

LeKi – Pyry 2–5 (1–1, 1–2, 0–2)

1-0         Hassinen (Painilainen)
1-1         Kylmäniemi (Koivisto, Pelttari)
2-1         Keskinen (Österlund, Papinsaari)
2-2YV     Korpela (Lassila)
2-3YV     Korpela (Kuivaniemi, Kalliosalo)
2-4YV     Mäkiviinikka (Kuivaniemi, Kalliosalo)
2-5TM    Ahmaoja (Mäkinen V-M)