Neljä parasta jäljellä Suomi-sarjassa

15.03.2023

MANTY_VALLY_PELTTARI_500.png

Suomi-sarjan pudotuspelikevät on edennyt välierävaiheeseen, kun myöhään tiistai-iltana saatiin puolivälierien voittajat selville. Pyry selvitti urakkansa jo lauantaina ja Porvoon Hunters katkaisi sarjan Virkiää vastaan sunnuntaina mutta kaksi muuta sarjaa venyivät aina tiistain viidensiin otteluihin asti. Niissä pidemmän korren veivät jo 2-0 sarjassa tappiolla olleet JHT ja LeKi. Välieräpareiksi muodostuivat näin ollen tulikuuma Pirkanmaan paikallinen Pyry-LeKi ja viime vuosilta tutuksi tullut JHT-Hunters.

Pyry selvitti puolivälierissä HC Indians Kaarinan tieltään suoraan otteluvoitoin 3–0 mutta helppoa se ei ollut. Kaarinalaiset tarjosivat kovan vastuksen jokaisessa ottelussa antamatta tuumaakaan periksi. HCIK:n kova pelaaminen ei tullut Pyryn leirissä yllätyksenä, sen toteaa tehopuolustaja Niko Kuivaniemikin:

-        Oli juuri sellainen sarja, kuin odotettavissa oli. HCIK pyrki fyysisyydellä ja kovalla paineella horjuttamaan meitä, mutta selvisimme siitä hyvin. 

Pyryn päävalmentaja Sakari Salmela oli tyytyväinen joukkueensa suoritukseen kovassa puolivälieräsarjassa ja uskoi sen auttavan myös jatkossa:

-          HCIK antoi kyllä kovan fyysisen haasteen. Selvittiin siitä prässistä ja osoitettiin itsellemme, että pystymme pelaamaan paineen alla. Varmasti antaa itseluottamusta jatkoa ajatellen. 

Kun muut sarjat venyivät neljänsiin tai jopa viidensiin otteluihin, sai Pyry käyttää tuon ajan akkujen latailuun ja valmistautumiseen seuraavaan koitokseen. Pyryn hyökkääjä Valtteri Välimäki oli ymmärrettävästi mielissään ylimääräisestä levähdyshetkestä:

-        Sarjan ratkettua saimme pari ylimäärästä lepopäivää, kun muut joukkueet vielä pelasivat puolivälieriä. Toki se helpottaa, että pääsemme levänneenä pelaamaan, joten pyritään siihen, että se myös näkyy kentällä. 

Bussiton välieräsarja 

Välierissä nähdään siis herkullinen asetelma, kun Pyry ja LeKi ottavat toisistaan mittaa Pirkanmaan paikallisottelusarjassa. Joukkueet välttyvät luonnollisesti tämän myötä myös pitkiltä bussimatkoilta, kun matkaa Lempäälään on vain noin kolmisenkymmentä kilometriä. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja nämä kaikki ottelut päättyivät Pyrylle yhteismaalierolla 21–11. Sekä Kuivaniemi että Välimäki ovat intoa piukassa lähdössä kohti tätä hegemoniakamppailua:

-        Odotukset ovat korkealla. Hienoa päästä pelaamaan paikallisvastustajaa vastaan myös Playoffeissa. Paikallispeleissä on aina oma lisämausteensa, joten varmasti saadaan jännittäviä ja tapahtumarikkaita matseja, Välimäki hehkuttaa. 

-        Tosi hyvät ja odottavat fiilikset. Odotan tasaista sarjaa, ja kun on paikallisvastustaja kyseessä, niin varmasti kaikilla tunteet vahvasti pelissä mukana, Kuivaniemi jatkaa.
 

LeKi nousi puolivälierissä ahdingosta, kun Raahe-Kiekko johti sarjaa jo 2–0-lukemin. Lempääläläiset onnistuivat kuitenkin nappaamaan kolme voittoa putkeen ja etenivät välieriin ainoana kotiedun rikkoneena joukkueena. Tulivoimaa ”saukkopaidoilta” löytyy ja tuttuja pelimiehiä nokialaisyleisölle vuosien varrelta.  Joukkueen tehokkain pelaaja puolivälierissä oli seitsemän tehopistettä iskenyt Nokialtakin varsin tuttu hyökkääjä Waltteri Selimgerei. Myös entinen Pyry-vahti Valtteri Kyllinen oli suuressa roolissa torjuessaan kiekkoja 92,2 prosentin tarkkuudella. Niin ikään vielä viime kaudella Pyryssä pelannut puolustaja Aleksi Tiala valittiin valmentajien toimesta runkosarjan parhaaksi puolustajaksi tällä kaudella.

-          Hieno homma, että saatiin paikallispelit pudotuspeleihinkin. Tunnelmaa ja vauhtia varmasti riittää. Joukkueena LeKi on taitava nippu, joka kääntää peliä nopeasti vastaan. Hereillä pitää olla, ennakoi Sakari Salmela.

Pyryn tehokkain pelaaja puolivälierissä oli hyökkääjä Tuukka Mäntymäki, joka iski kolmeen otteluun kahdeksan tehopistettä. Veli-Matti Mäkinen toimi nokialaisten viimeisenä lukkona 90,5 prosentin torjuntatarkkuudella. Sekä Pyryltä että lempääläläisluotsi Mikko Sulosen rykmentiltä löytyy tulivoimaa laajalta rintamalta, joten vankka puolustuspelaaminen ja maalivahtipeli nousevat varmasti jälleen suureen arvoon tässäkin sarjassa.

Yksi Pyryn vahvuuksista puolivälierissä oli vahva erikoistilannepelaaminen ja varsinkin tehokas ylivoima, kun joukkue iski kolmessa ottelussa yhdeksän ylivoimamaalia. Se on puolet nokialaisten kokonaismaalimäärästä tuossa sarjassa. Jo pitkään yhteen hioutuneet ylivoimakentälliset ovat siis iskussa ja myös ylivoimaa pelaava viivamies Kuivaniemi näkee siihen selvän syyn:

-        Meillä on laajasti taitavia pelaajia, jotka pystyvät ylivoimalla tekemään tulosta. Ja etenkin maskipelaaminen on ollut ylivoimalla hyvää, niin kiekot ovat uponneet verkkoon.

Kolmella voitolla finaaliin 

Nokialla tiedetään, että tähän vaiheeseen on ennenkin päästy, mutta finaalipaikka olisi jotain, mitä Pyryn Suomi-sarja-taipaleella ei ole ennen saavutettu kovasta yrityksestä ja odotuksista huolimatta. Tämän vuoden joukkue on alun ennakkokaavailuista nostanut osakkeitaan hurjasti pitkän kauden aikana, mutta niitä on turha miettiä pudotuspeleissä, varsinkaan ennalta-arvaamattomassa paikallisväännössä. Finaali- ja sitä myöten myös Mestis-karsintapaikka vaativat välieräsarjassa kolme voittoa. Mikä sitten lopulta ratkaisee tämän sarjan puolelle tai toiselle, on Salmelan mukaan henkisen puolen taisto:

-          Ratkaisu tulee korvien välistä. Kumpi pystyy pitämään peli-ilon ja rentouden sekä noudattamaan omaa sapluunaa paremmin. Pää pitää myös pitää kylmänä.
 

Sarja alkaa Nokialla torstaina 16.3. klo 18.30. Tämän jälkeen jatketaan lauantaina Lempäälässä niin ikään klo 18.30 ja sunnuntaina Nokialla kolmannen ottelun merkeissä
klo 17. Tarvittaessa Lempäälässä pelataan jälleen ensi viikon tiistaina klo 18.30 ja huikeimmillaan tämä herkku jatkuu aina torstaihin 23.2. asti kaiken huipentavaan Nokialla klo 18.30 pelattavaan viidenteen otteluun.

Katsomoiden voidaan odottaa pullistelevan sekä Nokian Kattokeskus Areenalla että Lempäälän Kiekkobussi Areenalla, joten nyt on mahtava tilaisuus päästä kokemaan paikallispelitunnelmaa paikanpäälle, sillä tästä ei Suomi-sarja-viihde enää parane. Pyryn kotipeleihin voi ostaa liput etukäteen soitteesta www.nettilippu.fi, jotta välttää ruuhkat hallilla pelipäivänä.

Valtteri Välimäki lopettaa tämän ennakon vielä ytimekkäällä viestillä kannattajille:

-        Ei tällaisia paikallispelisarjoja ole hirveästi ollut viime vuosina, joten nyt kannattaa tulla paikalle. Koko kauden on käynyt hyvin yleisöä peleissä, joten toivottavasti sama kannustaminen jatkuu!
 

Pyry – LeKi 1. välierä, torstaina 16.3. klo 18.30 Nokian Kattokeskus Areenalla!


 

26.03.2023Saavu ajoissa tämänpäiväiseen loppuotteluun
26.03.2023Pyry nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa
25.03.2023Pyry aloittaa seurahistorian ensimmäisen Suomi-sarjan finaalisarjan
24.03.2023Pyry finaaliin yli 900-päisen kotiyleisön edessä
22.03.2023Pyry tuli Lempäälään voittamaan
20.03.2023Pyry joutui selkä seinää vasten
19.03.2023Lempäälä jäi vielä valloittamatta
17.03.2023Murskalukemat välieräavauksessa
15.03.2023Neljä parasta jäljellä Suomi-sarjassa
13.03.2023Nokialla pelataan välieriä tänäkin keväänä

Siirry arkistoon »