Ryöstöretki Kaarinaan onnistui

10.03.2023

Veli-Matti Mäkinen maalilla torjui kaiken mahdollisen

HCIK laittoi odotetusti paljon peliin hakiessaan sarjan tasoitusta kotihallissaan, johon oli pakkautunut totuttuun nähden mukavasti katsojia, joista iso osa oli myös Pyryn nimeen vannovia. Tiistainen Pyryn murskavoitto oli muisto vain, eikä Tele1 Areenan spektaakkelista tunnetta puuttunut.

Joel Pelttari iski avausosuman Kaarinassa

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja maalit olivat tiukassa. Pyryn kova paineistaminen tuotti ensin tulosta Joel Pelttarin avausmaali myötä, jonka kotijoukkue kuitenkin kuittasi reilu minuutti ennen erätaukoa. Toisen erän kuva oli samanlainen Pyryn siirtyessä takaisin johtoon Lassi Korpelan karattua alivoimalla maalintekoon, mutta jälleen HCIK rokotti erän lopussa. Tällä kertaa kellossa oli vain 13 sekuntia jäljellä, kun Matej Hasilin laukaus löysi Veli-Matti Mäkisen kainalosta tiensä verkon perukoille.

Niko Kuivaniemi teki jo pudotuspelien neljännen osumansa

Kolmanteen erään nokialaiset psyykkasivat itsensä taisteluun, joka tuottikin heti tulosta, kun Niko Kuivaniemi iski jo sarjan neljännen maalinsa ylivoimalla siirtäen Pyryn 3–2-johtoon. Rytinä tulitikkuaskissa jatkui ja kaarinalaisten tasoitus tuli erän puolivälissä Kristian Tikan rusikoidessa pelivälineen maalin edestä ohi Mäkisen. Tästä ehti kulua vain 66 sekuntia, kun Pyryn vauhdikas vastahyökkäys päättyi Valtteri Välimäen laukaukseen, joka kimposi kaarinalaispuolustajasta maaliin.

Valtteri Välimäki latasi ottelun voittomaalin

Pyryn 3–4-johdossa peliaika kului vääjäämättömästi kohti loppuaan ja HCIK-luotsi Jonne Virtanen käytti aikalisänsä ja otti Kalle Hokkasen pois maalilta. Maaliviivaa lähemmäksi kiekko ei enää päätynyt, vaikka keltapunapaitojen kädet jo nousivatkin ilmaan. Pyryn taistelu riitti tällä kertaa voittoon lukemin 3–4. Taisto jatkuu kolmannen ottelun merkeissä lauantaina Nokialla klo 18.30. Pyryllä on ottelupallo käsissään ja mahdollisuus edetä välieriin voitolla.

HCIK – Pyry 3–4 (1–1, 1–1, 1–2)

0-1             Pelttari (Mäntymäki, Korkeamäki)
1-1             Rand (Schartz, Kochubeinik)
1-2AV         Korpela
2-2             Hasil (Airola, Pöyhönen)
3-2YV         Kuivaniemi (Lamminsivu, Mäntymäki)
3-3             Tikka (Mahkonen, Mäkilä)
3-4             Välimäki (Lassila)