Taistot pohjanmaalaisia vastaan olivat tapahtumia täynnä

27.02.2023

Saku Hautamäki laukoi maalin kummassakin viikonlopun ottelussa

Pyry kohtasi viime viikonloppuna Raahe-Kiekon Nokialla ja JHT:n Kalajoella. Ensin lauantaina kotiottelu raahelaisia vastaan sujui Pyryltä raikkaalla otteella, ja lopulta voittajasta ei ollut sen suurempaa epäselvyyttä. Toisen ja kolmannen erän tehokkuus oli raahelaisille liikaa ja loppulukemiksi kirjattiin selvät 7–2-lukemat Pyrylle.

Sunnuntaina Kalajoella kohtasivat runkosarjan kärkikaksikko ottelussa, jossa panoksena oli lähinnä asetelmien haku kevääseen. Pyry pelasi ensimmäisessä erässä yhden kauden parhaimmista eristään ja siirtyi kahden maalin johtoon. Lisää tuli toisen erän alussa mutta 0–3-tilanteessa nokialaisten jänne hieman petti ja kalajokiset pääsivät takaisin peliin kavennuspukukoppimaalillaan.

Päätöserä oli Pyryn osalta murheellinen, sillä isännät kavensivat ja tasoittivat ottelun nopeasti. Jatkoaika näytti jo vääjäämättömältä, kunnes JHT teki voittomaalin ajassa 59.59. Pyryn vaihtopenkillä nokankoputtamista aiheutti mahdollinen peliajan loppuminen ennen maalin syntymistä, koska digitaalit olivat kuluneet jo loppuun. Oli miten oli yhtä kaikki, JHT voitti ottelun ansaitusti ja Pyry kaivoi oman kuoppansa ottelussa päästämällä jalan liiaksi kaasulta kolmannen maalinsa jälkeen. Loppulukemat isännille 4–3.

Pyryllä on edessään vielä yksi runkosarjaottelu Järvenpäässä ensi lauantaina ennen pitkään odotettuja pudotuspelejä. Pudotuspelit alkavat tiistaina 7.3. Nokialla klo 18.30. Vastustaja puolivälieräsarjaan selviää ensi viikonloppuna.

Pyry – Raahe-Kiekko 7–2 (1–0, 3–2, 3–0)

1-0         Ahmaoja (Kalliosalo, Ylitalo=
2-0         Korpela (Mäkiviinikka, Kylmäniemi)
3-0         Lamminsivu (Mäntymäki)
4-0         Kivinen (Kylmäniemi, Helin)
4-1YV     Junnila (Siekkinen)
4-2         Heikkilä (Suoranta)
5-2YV     Kuivaniemi (Korpela, Hautamäki)