Pyry jatkaa kärkipaikalla

23.10.2022

Tuukka Mäntymäki oli vauhdissa ja iski hattutempun

Lauantaina Nokialla pelattiin Suomi-sarjan kärkikamppailu, kun sarjan kakkosena ollut Hunters (Porvoo) vieraili Nokialla.

Lassi Korpela jakeli namusyöttöjä ja iski yhden osuman

Ensimmäinen erä oli hyvätasoinen ja vauhdikas ja eteni varsin tasaisissa merkeissä molempien iskiessä maaleja vuorotahtia.
Maalinteon aloitti Pyry, kun Tuukka Mäntymäki iski illan ensimmäisensä. Hunters kuitenkin tasoitti Markku Kitusen maalilla ja lukemat 1-1, joissa lukemissa lähdettiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Lauri Salmi (#44) ja Valtteri Mäkiviinikka myös pisteille

Jesse Lassila iski ylivoimalla

Toinen erä oli pitkälti sekavaa pelailua, joskin maaleja saatiin aikaiseksi kolme. Ensin Jesse Lassila iski ylivoimalla lukemiksi 2-1, Roope Markula tasoitti lukemiin 2-2 ja vielä Tuukka Mäntymäki illan toisella osumallaan, ns. pukukoppimaalilla, vain seisemän sekuntia jäähyltä päästyään ja kuusi sekuntia ennen toisen erän päättymistä vei Pyryn taas johtoon.

Olli Mustonen koppasi kiekon hanskaansa 32 kertaa, Valtteri Ylitalo (#4) myös kiekon tiellä.

Pyry AK:sta lainassa oleva Eetu Laukkanen jatkoi hyviä esityksiä

Kolmannen erän alkupuolella Hunters tasoitti jälleen (3-3) Roope Markulan ylivoimamaalilla. Lassi Korpela vei Pyryn kuitenkin jälleen johtoon vain 45 sekuntia Huntersin tasoituksesta. Tuukka Mäntymäki iski illan kolmannellaan loppulukemiksi 5-3.

Illan ottelua seurasi lehtereillä mukavat 405 katsojaa.

Seuraavaksi Pyry tarjoaa katseltavaa ensi perjantaina 28.10. klo 18.30 Järvenpään Haukkojen tullessa vierailemaan Nokialle.

Pyry – Hunters 5-3 (1-1,2-1,2-1)

1-0         Mäntymäki
1-1         Kitunen (Riissanen, Kukka)
2-1YV     Lassila (Kuivaniemi, Korpela)
2-2         Markula (Kettunen, Laitinen)
3-2         Mäntymäki (Korpela, Salmi)
3-3YV     Markula (Linde, Kettunen)
4-3         Korpela (Mäkiviinikka, Kalliosalo)
5-3         Mäntymäki (Välimäki, Korpela)