Mietteitä lehdistötilaisuudesta

18.06.2019

joukkue-toiseen-juttuun.jpg

Maanantaina 17.6. Pyry piti lehdistötilaisuuden, jossa kuultiin joukkueen jäsenten mietteitä tulevasta kaudesta. Pyryn päävalmentajana aloittava Niko Raiskio linjasi alkavan kauden tärkeimmät teesit:

Joukkue tulee nuorenemaan, mutta kiinnostavuus nousee entisestään. Yhtenäinen jengi, jossa kaikki pelaavat joukkueelle eivätkä omaan pussiin. Joukkue tulee olemaan kentällä liikkuva ja kamppailuvalmis. Sydämellä mennään eteenpäin. Tarkoitus on saada tätä kautta myös lisää yleisöä halliin.

Haasteitakin kuitenkin riittää. Osa käy töissä ja osalla on perhettäkin. Vielä ei kuitenkaan olla aivan sillä ammattilaistasolla.

Uutena miehenä Pyryn valmennustiimiin liittyvä Harri Kohvakka on samoilla linjoilla Raiskion kanssa:

Kiinnostavuus on ykkösasia. Olen ollut maalivahtina mukana Mestis-nousussa Savonlinnassa, ja näen heti, että ei ole mahdotonta täälläkään. Yritän pitää maalivahdit rentona ja sitä kautta he saavat kiekot paremmin kiinni.

kohvakka.jpg
Niko raiskio, Harri Kohvakka, Juha Pajuoja

Raiskio on todella tyytyväinen joukkueen runkoon, jonka Pyry on saanut ensi kautta varten kasattua. Muun muassa seuraavat pelaajat kannattaa hänen mukaansa ottaa tarkempaan seurantaan ensi kaudella:

Jesse Kalliosalo on joukkueen tuleva talentti. Tulee ottamaan isoja steppejä eteenpäin taas ensi kaudella. Alex Hukki saapui Kooveesta meille. Oli vähän loukkaantuneena viime kaudella, mutta ottajia olisi varmasti ollut Mestiksessäkin. Hieno homma, että hän tuli meidän mukaamme ja pääsemme auttamaan häntä menemään eteenpäin urallaan. Joni Kuivila pelasi LeKin Mestis-joukkueessa noin 20 peliä viime kaudella. Hän osoitti kiinnostusta tulla meille, kun LeKille kävi miten kävi. Myös hän pyrkii vahvasti eteenpäin.

kuivila.jpg
Joni Kuivila (oik.)

Pyry solmi myös tryout-sopimuksen kuuden hyökkääjän kanssa. Myös heidän osallensa päävalmentajalla on selvä suunnitelma:

Kaikilla tryout-pelaajilla on todella hyvät mahdollisuudet lunastaa paikka joukkueesta. Katsomme vielä ketä liikkuu vapaana myöhemmin kauden lähentyessä, eli joukkue ei vielä ole lukossa.”

Harjoitusringissämme on tällä hetkellä 32 pelaajaa. Vielä on paljon neuvotteluja kesken, ja joukkue on oletettavasti muotissaan ennen Suomen Cupin alkua.

valmentajien-osuuden-loppuun.jpg
Pekka Palonen, Jacob Hyde, Niko Raiskio, Harri Kohvakka

 

Pelaajat odottavat ensi kautta innolla

Pyryssä jo useamman kauden pelanneet Joni Laitila ja Topi Salmela näkevät ensi kauden joukkueen vahvana. Laitila aloitti luottavaisin kommentein:

Vertailu viime kausien joukkueisiin on vaikeaa, mutta heikompi tämä joukkue ei ainakaan tule olemaan. Mutta vanhan jalat pysyvät varmasti vielä nuorten perässä kuitenkin

Olen samoilla linjoilla. Todella kiva nähdä taas nuorta ja uutta intoa joukkueessa.”

topi-ja-laitila.jpg
Topi Salmela (edessä keskellä), Joni Laitila (edessä oikealla)

 

Uusista pelureista puolustaja Niko Kuivaniemi kertoi ensimmäisenä mietteensä uuden kauden alla:

Nuorta intoa ja taitoa tuon joukkueeseen mukaan. Koitan kovuudella pysyä vanhempien jätkien perässä.

Ilveksen A-nuoret Pyryyn vaihtava maalivahti Santeri Metsänen oli myös hyvillä mielin uudesta joukkueesta:

Hyvillä mielin ja iloisella ilmeellä ollaan. Otetaan vain kiekot kiinni, se riittää.

Viime kaudella Mestistäkin pelannut Joni Kuivila kertoi, miksi valinta osui juuri Pyryyn:

Ehdottomasti hyvät puitteet ja hyvä sarja myös vetivät. Ei tarvitse itse tästä touhusta mitään maksaa, se on iso juttu. En tiedä onko kaikilla Suomi-sarjajoukkueilla näin. Kyllä se on kunnia tulla Nokialle pelaamaan.”

 

Juha Pajuoja tietää miten jääkiekko-organisaation kuuluu toimia

Pyry sai vahvistusta myös taustaryhmiinsä, kun vankan taustan aina Liigasta asti omaava Juha Pajuoja aloittaa organisaation kehitysjohtajana. ”Juupella” onkin selvät sävelet, kuinka hän pystyy omalla panoksellaan auttamaan Pyryä menemään eteenpäin:

Toivon, että pystyisin auttamaan monella eri osa-alueella. Pyryn organisaatio on innokas, mutta silti aika ohut. Pystyn toteamaan mikä yleensä seuroissa toimii ja ei toimi.

Vaikka olenkin ollut lähinnä valmentajana viimeisen vuoden niin olen toiminut myös yhteyspäällikkönä ja urheilutoimenjohtajana, ja sitä kautta olen päässyt tutustumaan muihin osa-alueisiin.

Vuorovaikutus toimii myös molempiin suuntiin ja Pajuoja uskoo saavansa paljon myös Pyryltä:

Olen myös innokas oppimaan uutta. Perinteet ovat hienoja, mutta mikään seura ei saa jämähtää paikalleen. Niin myös Pyry, ja uskon myös saavani hyvää oppia Pyryn miehiltä.

Viime kaudella Kooveen Mestis-joukkueen päävalmentajana toiminut Pajuoja pystyi arvioimaan myös, mitkä ovat Pyryn realiteetit nousta Mestikseen.

Ei se ero valtava ole. Taloudellisesti mietittynä se olisi varmaan jo mahdollista. Mutta sinne ei kannata yrittää oikoreittejä pitkin vaan pohjat pitää olla järkevällä tiellä. Viime kaudella juteltuani eri seurojen taustojen ja valmentajien kanssa, niin siellä on aika monta seuraa taloudellisesti huonossa kunnossa. On todella tärkeää, ettei Pyrykään lähde sinne liian vauhdilla.

Toki, jos asiat kehittyvät hyvin tässä matkan varrella, ei mikään sulje pois sitä, etteikö se olisi jo vuoden päästä mahdollista. Se vaatii vain tietysti ensin urheilullisen menestyksen sinne pohjalle.

pajuoja-uuteen-juttuun.jpg
Harri Kohvakka, Juha Pajuoja, Mika Tonttila

 

15.04.2020Lippukampanja Tehtävä 995 on käynnissä ja nyt lipunostajille kaupanpäälle t-paita!
27.05.2020Pyrylle 11 pelaajaa tryoutille
25.05.2020Niemi on Pyryn miehiä ensi kaudellakin
22.05.2020Suomi-sarjan pelaamistapa päätetty
22.05.2020Pajuoja jatkaa Nokialla
20.05.2020Painilainen kiinnitetty ensi kaudelle
18.05.2020Nuoria jatkajia puolustukseen
15.05.2020Tehopuolustaja jatkaa Pyryn riveissä
13.05.2020Ylitalo ja Kauppinen jatkavat Nokialla
11.05.2020Ensimmäiset sopimukset julki - Maalivahdit jatkavat

Siirry arkistoon »