FPS voitti viidennen ottelun ja jännityksentäyteisen sarjan ? Pyryn kausi sai surullisen päätöksen

10.03.2019

Pyryn kausi tuli päätökseensä, kun Forssan Palloseura onnistui voittamaan viidennen puolivälieräottelun maalein 4-3. 765 katsojan edessä Pyry ei pystynyt parhaaseensa, ja forssalaiset saivat juhlistaa ottelun jälkeen välieräpaikkaa.

Räväkkä alku ottelulle

Alex Olkinuora tasoitti 1-1 ja kaikki oli vielä auki

FPS sai aloittaa maalinteon reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Eetu Moberg ajoi röyhkeästi maalille ja iski ylivoimalla kiekon maaliin. Pyry kuittasi tilanteen puolitoista minuuttia myöhemmin, kun Alex Olkinuora iski niin ikään ylivoimaosuman maalin edestä. Juha Korkeamäki ja Henri Sandvik toimivat Pyryn pudotuspelien ensimmäisen ylivoimamaalin syöttäjinä.

Nokialaisten riemua ei kuitenkaan kestänyt kauan, kun reilu minuutti myöhemmin Moberg oli taas maalinteossa. Molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa avauserässä lisämaalien tekoon, mutta erätauolle lähdettiin tilanteessa 1-2.

Toinen erä sai shokkipäätöksen

Toista erää ehdittiin pelata aina sen puoliväliin saakka, kunnes alkoi tapahtua. FPS otti lyhyen ajan sisään kaksi kahden minuutin rangaistusta ja Pyry pääsi pelaamaan lähes täydet kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Ylivoima ei ollut hääppöistä, mutta lopulta tulosta syntyi. Waltteri Selimgerei ja Aleksi Niemi pelasivat kiekon Tomi Wileniukselle, jonka laukaus meni vastustamattomasti verkon perukoille.

Toisen erän loppu sai nokialaiskatsojat pyörittelemään päätään. Pyry joutui pitkän kiekon vuoksi pitämään väsyneitä miehiä kentällä, joten valmennusjohto päätti ottaa aikalisän ajassa 39.27. Pyry ei kuitenkaan saanut millään enää kiekkoa alueen ulkopuolelle, ja monien virheiden jälkeen Jukka-Pekka Kurtelius laukoi kiekon ohi Wille Mattilan vain sekunti ennen erätauon alkua.

Kolmas erä tarjosi draamaa

Tomi Wileniuksen iskemät kaksi maalia eivät auttaneet voittoon

Pyry pääsi ylivoimalle heti kolmannen erän alussa, ja onnistui jälleen iskemään ylivoimamaalin. Juuso Rämön ja Waltteri Selimgerein esityöstä Tomi Wilenius pääsi iskemään ottelun toisen maalinsa. Pyry sai hyvän pyörityksen kolmannessa erässä aikaan, mutta maalipaikat olivat vähissä.

Ja lopulta kuin salama kirkkaalta taivaalta FPS pääsi siirtymään johtoon ja musertamaan nokialaisten haaveet. Kiekko pelattiin puolustaja Samuli Virtaselle, ja tämä eteni päättäväisesti kohti maalia laukoen forssalaiset johtoon. Pyryn lopun yrityksistä ei tullut enää mitään maalivahdin poisotostakaan huolimatta, joten forssalaisten juhlat olivat valmiina alkamaan.

Joukkueen kausi päättyi pettymykseen

FPS oli voittanut ottelun maalein 4-3 ja sarjan voitoin 3-2. Pyryn kausi sai näin ollen enemmän kuin pettymyksellisen päätöksen puolivälierätappion myötä. Nyt nuollaan haavoja hetken aikaa, mutta pitkää hiljaisuutta joukkueen suunnasta ei varmasti tapahdu.