FPS siirsi ratkaisun väkisin lauantain ratkaisevaan viidenteen otteluun

08.03.2019

Pyry lähti Forssaan katkaisemaan sarjan, eikä se kauas jäänyt, mutta lopulta FPS onnistui kaatamaan jälleen ottelun itselleen. Pyryn neljäs vierailukaan tällä kaudella Forssassa ei siis tuottanut tulosta, vaan voitto jäi kotijoukkueelle maalein 4-3.

Maalit tasan avauserässä

painilainen2.jpg
Juho Painilainen iski pelin tasoihin ensimmäisessä erässä

Ottelu alkoi hieman varovaisella pelillä, mutta viidennellä peliminuutilla alkoi tapahtua. FPS pääsi katkomaan nokialaisten avauksen ja Peteris Pujats karkasi läpiajoon, josta pääsi iskemään ottelun avausmaalin. Kotijoukkue sai luotua hyviä tilanteita tämän jälkeen ja pääsi myös ylivoimalle, mutta Pyry kesti.

Nokialaisten tasoitus nähtiin heti FPS:n ylivoiman päättymisen jälkeen. Juho Painilainen ponkaisi kiekon perään ja iski hienolla laukauksella pelin tasoihin. Syöttöpisteen maaliin itselleen kirjautti Valtteri Ylitalo. Molemmat joukkueet pääsivät vielä kertaalleen erässä ylivoimalle, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

Pyryltä tyly toinen erä

sandi2.jpg
Henri Sandvik onnistui toisessa erässä


Toisen erän ehdittyä vanheta kolme ja puoli minuuttia Pyry pääsi siirtymään johtoon. Alex Olkinuora lähetti Aleksi Niemen ja Henri Sandvikin ylivoimahyökkäykseen, josta jälkimmäinen sai laittaa kiekon vastustamattomasti verkon perukoille. Sandvikilla oli jo ensimmäisessä erässä useampi hyvä maalintekopaikka, mutta Petrus Lintonen ja tolpat olivat olleet joka kerta hänen yritystensä tiellä.

Nokialaiset saivat lisää riemun aihetta erän puolivälissä. Ossi Pellinen laukoi kiekon Lintosen takapatjaan, josta peliväline kimposi suoraan Oskari Ojaselle, joka pääsi iskemään Pyryn kolmannen maalin. Maalin jälkeen tuulettava Ojanen jäi forssalaispuolustaja Mikko Pehkosen jyrän alle, josta Pehkonen lähti kärsimään kahden minuutin ryntäysrangaistusta.

Pyry ei saanut ylivoimalla kuitenkaan vieläkään tulosta aikaiseksi. Rangaistuksia nähtiin toisessa erässä yhteensä viisi kappaletta, mutta maaleja niiden aikana ei syntynyt. Värikkäiden vaiheiden jälkeen kolmanteen erään lähdettiin Pyryn 1-3-johdossa.

Surullisen tuttu tarina kolmannessa erässä

Kolmannessa erässä sekunnit tuntuivat valuvan piinaavaan hitaasti, kun Pyry koitti suojella johtoasemaansa. Aleksi Niemi sai loistavan paikan laukoa Pyryn neljännen maalin kolmannen erän kahdeksannella peliminuutilla, mutta tolppa oli tämän esteenä. Forssalaiset käänsivät pelin välittömästi toiseen päähän ja pääsivät tuulettamaan kavennusta, kun Jukka-Pekka Kurteliuksen laukaus kimposi tolpasta maalin perukoille.

Tilanne tulostaululla säilyi pitkään lukemissa 2-3, kunnes vajaat viisi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä syntyi FPS:n tasoitus. Pyryn Juuso Rämö ei saanut purettua kiekkoa ulos nokialaisten puolustusalueelta, ja pienen rakentelun jälkeen Aleksi Karlsson pääsi laukauksellaan ohittamaan Wille Mattilan.

Vielä varsinaisella peliajalla nähtiin herkullisia paikkoja johtomaalin tekoon, mutta enää kiekko ei pomppinut sisään kummassakaan päässä. Edessä oli siis tämän sarjan ensimmäinen jatkoerä.

FPS hallitsi jatkoerää

Jatkoerässä pelin kuva tuntui olevan selvä. FPS piti kiekkoa pitkiäkin jaksoja, ja Pyry yritti iskeä ratkaisun vastahyökkäyksistä. Muutaman puolittaisen tilanteen nokialaiset saivatkin luotua, mutta maalivahti Petrus Lintonen sai olla suhteellisen rauhassa maalillaan. Torjunnat jatkoerässä menivätkin 12-4 Wille Mattilalle.

Forssalaisten suurin paineistus oli ehtinyt jo päättyä, mutta ajassa 74.05 ratkaisu syntyi Pyryn kannalta väärään päähän. Kiekko pomppi vaarallisesti Wille Mattilan maalin edessä, ja lopulta Veeti Vuorio pääsi räjäyttämään forssalaisyleisön huutoon. Näin ollen FPS onnistui voittamaan ottelun ja tasoittamaan sarjan tilanteeseen 2-2.

Puolivälierät huipentuvat lauantaina Nokialla

Sarjan ollessa tilanteessa 2-2 neljän ottelun jälkeen, on edessä tämän hienon sarjan kruunaava viides ottelu lauantaina Nokialla. Panos ottelussa on siis selvä: Voittaja jatkaa välieriin ja häviäjän kausi loppuu siihen.

Ottelu alkaa Nokian jäähallissa klo 17. Nyt, jos koskaan kannattaa saapua paikanpäälle kokemaan pudotuspeliviihdettä parhaimmillaan!

Kuvat Harri Hedman (arkisto)

15.04.2020Lippukampanja Tehtävä 995 on käynnissä ja nyt lipunostajille kaupanpäälle t-paita!
27.05.2020Pyrylle 11 pelaajaa tryoutille
25.05.2020Niemi on Pyryn miehiä ensi kaudellakin
22.05.2020Suomi-sarjan pelaamistapa päätetty
22.05.2020Pajuoja jatkaa Nokialla
20.05.2020Painilainen kiinnitetty ensi kaudelle
18.05.2020Nuoria jatkajia puolustukseen
15.05.2020Tehopuolustaja jatkaa Pyryn riveissä
13.05.2020Ylitalo ja Kauppinen jatkavat Nokialla
11.05.2020Ensimmäiset sopimukset julki - Maalivahdit jatkavat

Siirry arkistoon »