Periksiantamaton Pyry voittoon värikkäässä ottelussa

06.03.2019

Tänään Waltteri Selimgerein vuoro hattutemppuun

Ottelua seuraamaan tulleet 690 katsojaa eivät varmasti pettyneet, kun Pyry ja FPS tarjosivat hurjan ottelun kolmannessa puolivälieräottelussa tiistai-iltana Nokialla. Monien vaiheiden jälkeen ottelu päättyi lopulta Pyryn voittoon maalein 5-4. Suurimpana sankarina nokialaisilla tänään toimi hattutempun iskenyt Waltteri Selimgerei.

Pyry sai salama-alun otteluun

Kotijoukkue sai loistavan alun ottelulle, kun tilanne oli 2-0 vasta vajaan kolmen minuutin jälkeen. Ensin Aleksi Niemi ja Juha Korkeamäki petasivat Henri Sandvikin maalintekoon pelikellon näyttäessä aikaa 0.54, ja hetkeä myöhemmin Waltteri Selimgerei rankaisi forssalaisia terävällä laukauksellaan. Syöttöpisteet merkittiin Miika Viinamäelle ja Tomi Wileniukselle.

FPS:n päävalmentaja Asko Rantanen reagoi välittömästi toisen maalin jälkeen ja otti joukkonsa koolle aikalisän avulla. Se herättelikin alussa uinuneet forssalaiset välittömästi, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Mikko Pehkonen pääsi kaventamaan pelin tarkalla laukauksellaan.

Erässä mentiin pitkään ilman tilastomerkintöjä, kunnes kolme minuuttia ennen erätaukoa Pyryn Aleksi Niemi lähti kärsimään kahden minuutin rangaistusta. Jäähyä ehti kulua vain 16 sekuntia, kun Mikko Saikkosen veto siniviivan tuntumasta pomppi maalin sisään. Kyseessä oli tämän pudotuspelisarjan ensimmäinen ylivoimalla tehty osuma. Lisämaaleja ei enää nähty, joten toiseen erään lähdettiin Pyryn hyvästä alusta huolimatta 2-2-tasatilanteessa.

Kapteeni astui esiin

Kapteeni Ossi Pellisen tasoitusmaali 3-3 oli erittäin tärkeä

Toisen erän alussa molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen ylivoimalle, mutta alivoimakentälliset ja maalivahdit Wille Mattila sekä Petrus Lintonen kestivät tulituksen. Pian jäähynsä päättymisen jälkeen FPS pääsi iskemään itsensä johtoon, kun Pyrystäkin tuttu Peteris Pujats pääsi rokottamaan nokialaisten isosta puolustuspään virheestä.

Takaiskusta huolimatta Pyry jatkoi päättäväisesti rynnimistään kohti Petrus Lintosen vartioimaa maalia ja lopulta se tuotti tulosta. Oskari Ojanen voitti aloituksen ja Niklas Lehtimäen kautta kiekko ajautui nokialaisten kapteeni Ossi Pelliselle. Pellinen laukoi kiekon kohti maalia ja yläriman kautta peliväline pomppasi Pyryn kannalta maaliviivan paremmalle puolelle.

Välillä teki kipeää... Roope Repo ollut iskun kohteena

Neljä minuuttia myöhemmin Pyry pääsi siirtymään takaisin johtoon. Waltteri Selimgerei luisteli Miika Viinamäen lähettämän kiekon perään ja ajoi itsensä aivan forssalaismaalivahti Lintosen nenän eteen, josta pääsi sivaltamaan pelin tilanteeseen 4-3. Forssalaisille tuli lisää ongelmia aivan erän lopulla, kun Eetu Moberg komennettiin kahden minuutin istunnolle. 32 sekuntia kestänyt ylivoimapeli ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja näin ollen tulostaululla säilyi tilanne 4-3.

Pyryn taistelu tuotti tulosta

Pyry hallitsi kenttätapahtumia kolmannen erän alun, mutta forssalaiset pääsivät iskemään erän avausmaalin. Veeti Vuorio oli valppaimpana karakiekolla, ja Wille Mattila oli voimaton tasoituksen edessä. Ottelu ehti vanheta tasatilanteessa vain 50 sekuntia, kun Waltteri Selimgerei taituroi Pyryn takaisin johtoon. Syöttäjinä hänen hattutemppunsa täydentäneeseen maaliin toimivat Roope Repo ja Miika Viinamäki.

Juha Laitila oli tänään yksi voiton avaimista loistavilla plokkauksillaan

Tunteet kuumenivat entisestään kolmannen erän lähestyessä loppuaan ja jäähyaition luukku avattiin kahteen otteeseen molemmille joukkueille. Vielä lopussa FPS sai hyvän pyörityksen aikaan hakiessaan tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Pyry taisteli kuin vimmattu. Kiekon eteen mentiin vammoja kaihtamatta ja erikoismaininta Joni Laitilalle, joka käytännössä söi kiekon ja samalla forssalaisten tasoitushaaveet upeilla blokkauksillaan. Pyryn johto kesti ja nokialaiset pääsivät juhlimaan 5-4-voittoa.

Torstaina jatketaan Forssassa

Torstaina Forssassa pelattavaan sarjan neljänteen otteluun edetään Pyryn johdossa voitoin 2-1. Näin ollen sarja on siis seuraavassa ottelussa ensimmäisen kerran katkolla, kun jatkopaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Ottelu alkaa Forssassa klo 18.30 ja on nähtävissä tuttuun tyyliin myös Ruutu+-palvelussa!