10.02.2019

Juho Painilainen iski tänään tasoituksen

Kajaanissa nähtiin sunnuntaina viihdyttävä ja tasainen vääntö pisteistä, kun Hokki ja Pyry ottivat yhteen. Lopulta tarvittiin jatkoaika joukkueiden paremmuuden selvittämiseksi, ja tällä kertaa pidemmän korren veti Hokki 3-2-maalein tulleella voitollaan.

Kotiyleisö sai hurraamisen aihetta

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili päästä päähän. Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina aikaan 11.21 saakka, jolloin Markus Still pääsi ohjaamaan Risto Mattilan toimituksen maalin ohi nokialaismaalivahti Wille Mattilan.

Pyry sai lisää lunta tupaan reilu minuutti myöhemmin. Kotijoukkueen Tuomas Komulainen karkasi puolittain läpi ja pääsi laukomaan tarkan laukauksen maalin yläkulmaan nokialaispuolustajan ahdistelusta huolimatta. Näin ollen tilanne oli Hokin hyväksi 2-0.

Pyry pääsi vielä erän lopulla luomaan painetta Hokki-maalivahti Lari Kukkohovin maalille ylivoimalla, mutta kiekkoa ei saatu maaliviivan paremmalle puolelle nokialaisittain ajateltuna. Näin ollen erätauolle siirryttiin 2-0-kotijohdossa

Jäähyrikas toinen erä

Pyry tuli toiseen erään vahvalla jalalla ja hallitsikin kenttätapahtumia lähes koko erän. Tilanteitakin joukkue sai luotua hyvän määrän, mutta Kukkohovi näytti, ettei hän antautuisi helpolla. Toisessa erässä myös tunteet alkoivat kuumentua, ja jäähyjä jaettiin molemmille joukkueille neljä kappaletta.

Molemmat joukkueet pääsivät erässä kahdesti ylivoimalle, mutta alivoimakentälliset saivat tylsytettyä vastustajan yritykset kerta toisensa jälkeen. Lopulta ajassa 34.17 myös Pyry sai kuparisensa rikki. Juha Korkeamäki ja Waltteri Selimgerei alustivat Tomi Wileniukselle tuhannen taalan paikan, josta tämä ei erehtynyt. Lisämaaleja ei enää nähty, joten kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavassa 2-1-tilanteessa.

Pyry sai pelin tasoihin – Hokki kuittasi jatkoajalla

Valtteri Ylitalo avusti tasoitusmaalissa

Kolmas erä eteni ilman tilastomerkintöjä aina kymmenennelle peliminuutille saakka, jolloin Pyryn Juuso Meskanen käskytettiin jäähyaitioon kärsimään kahden minuutin rangaistusta. Pyry kuitenkin kesti jälleen alivoimansa ja iski pian tästä itse. Valtteri Ylitalon ja Tomi Wileniuksen kautta kiekko ajautui maalille, josta erinäisten pomppujen jälkeen Juho Painilainen pääsi laittamaan pelivälineen maaliin. Pyry oli näin ollen tullut kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin.

Erän lopulla nähtiin vauhdikkaita tilanteita vielä molemmissa päissä. Kun pelikello näytti aikaa 57.02, Pyry purki kiekon pitkäksi kiekoksi ja nokialaisvalmennus reagoi tähän aikalisällä. Maaleja ei varsinaisella peliajalla enää nähty, joten edessä oli viiden minuutin, kolmella kolmea vastaan pelattava, jatkoaika.

Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan kolme minuuttia ja 31 sekuntia, jolloin ottelu sai ratkaisunsa. Risto Mattila lähetti kiekon Wille Mattilan vartioimalle maalille, jonka edestä Jarkko Harjula pääsi iskemään kiekon verkon perukoille. Voittonsa myötä Hokki varmisti runkosarjan voiton piste-eron ollessa tarpeeksi suuri toisena olevaan Pyryyn.

Pyryllä vielä kaksi ottelua edessä

Pyryn jatkosarja jatkuu vielä kahden ottelun verran. Ensi lauantaina on vuorossa viimeinen kotiottelu ennen maaliskuun alussa alkavia pudotuspelejä, kun vahvavireinen Kalajoen JHT saapuu Nokialle. Ottelu alkaa Nokian jäähallissa klo 17.

Pyryn jatkosarjan viimeinen ottelu pelataan viikkoa myöhemmin Espoossa, jossa nokialaisia isännöi Kiekko-Espoo. Espoonlahden jäähallissa pelattava ottelu alkaa tuolloin klo 17. Molemmat ottelut nähtävissä suorana myös Ruutu+-palvelussa.

Kuvat: Harri Hedman arkisto