Pyryn taistelu tuotti tällä kertaa vain pisteen

02.02.2019

Juuso Rämö (33) ja Tomi Wilenius onnistuivat tänään maalinteossa

Forssan Palloseuran ja Pyryn välinen ottelu tarjosi viihdettä koko rahan edestä. Ottelu venyi aina jatkoajalle asti, jonka viime sekunneille FPS onnistui iskemään ratkaisun tuoneen 4-3-maalin. Pyryn
Tomi Wilenius onnistui tekemään ottelussa tehot 1+2.

Pyryn hallitsema avauserä

Kotijoukkue sai otteluun hyvän alun, kun reilun neljän minuutin pelin jälkeen kiekko oli maalivahti Arttu Kulmalan selän takana. Mikko Jaakkolan laukaus kimposi Kulmalan patjasta suoraan Veeti Vuoriolle, jolla oli helppo työ siirtää forssalaiset johtoon.

Pyryn ylivoima oli ensimmäisessä erässä tehokasta, kun joukkue iski molemmilla ylivoimakerroillaan kiekon FPS:n maaliin. Ensin pahanteossa oli Jere Marjamäki Waltteri Selimgerein ja Tomi Wileniuksen syötöistä ja kaksi minuuttia myöhemmin Juuso Rämö Wileniuksen ja Ossi Pellisen esityöstä. Tilanne 1-2 säilyi tulostaululla erän loppuun saakka.

Ylivoimaa toisen perään

Toisen erän ainoat tilastomerkinnät olivat jäähyjä, kun FPS sai kolme ylivoimamahdollisuutta ja Pyry yhden. Arttu Kulmala ja Petrus Lintonen eivät päästäneet kuitenkaan kiekkoa kertaakaan ohitse.

Erän lopulla myös tunteet alkoivat lämmetä. Jere Marjamäki ja Joni Vuorela vierailivat jäänpinnassa painimassa, jonka jälkeen rangaistusaitio kutsui molempia väkivaltaisuusjäähyjen myötä.

FPS kiri rinnalle

Pyry kasvatti johtonsa kahteen maaliin, kun kolmatta erää oli pelattu vajaan kuusi minuuttia. Waltteri Selimgerein ja Miika Viinamäen loistavasta alustuksesta Tomi Wilenius pääsi siirtämään kiekon forssalaismaaliin.

FPS alkoi myllyttämään peliä kohti nokialaispäätyä, ja Pyryn valmennusjohto turvautui aikalisään sen keskellä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan forssalaiset rynnistivät väkisin rinnalle kahdella ylivoimamaalilla. Ensin maalinteossa onnistui Peteris Pujats ja muutamaa minuuttia myöhemmin Jukka-Pekka Kurtelius.

Kolmannen erän loppupuolella ottelun päätuomari vihelsi Pyrylle muutaman kyseenalaisen jäähyn, ja FPS pääsi 5v3-ylivoimalle aivan ottelun lopussa. Hyvistä paikoista huolimatta Pyry sinnitteli itsensä jatkoajalle, jonne edettiin tasatilanteessa 3-3.

Jatkoaikaa pelattiin maalitta neljä minuuttia ja 57 sekuntia, jolloin ottelulle saatiin ratkaisu. Maalinedushässäkässä FPS:n Paul Manushin oli valppaimpana ja pääsi tuulettamaan forssalaisten 4-3-voittomaalia.

Kova viikonloppu edessä

Pyryn seuraava ottelu on edessä ensi perjantaina. Tuolloin Nokialle saapuu D-Kiekko. Kiekko tippuu jäähän klo 18.30.

Sunnuntaina Pyry vierailee Kajaanissa. Sarjakärki Hokki asettuu vastaan klo 16 alkavassa ottelussa. Molemmat ottelut ovat nähtävissä myös Ruutu+-palvelussa.