Kolme pistettä Huntersin matkaan

02.02.2019

Pyryn kiri ei riittänyt

Pyryn yli kuukauden kestänyt voittoputki katkesi perjantai-iltana, kun Porvoon Hunters haki pisteet Nokialta maalein 6-3. Vierailijat karkasivat värikkäässä ottelussa jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta Pyry kiri vielä maalin päähän. Aivan tasoihin asti nokialaisten taistelu ei kuitenkaan riittänyt, vaan Hunters pääsi iskemään kiekon kahdesti tyhjään maaliin.

Jäähyrikas ensimmäinen erä

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin harvinaisen paljon rangaistuksia, kun Pyrylle tuomittiin neljä kahden minuutin rangaistusta ja Huntersille viisi. Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa ylivoimalla, kun reilun kahden minuutin pelin jälkeen vierailijoiden Otto Melkinen sai tyhjän maalin eteensä ja Pyryn maalivahti Arttu Kulmala oli voimaton.

Molemmat joukkueet onnistuivat kestämään erässä yhden kahden miehen alivoiman, mutta Hunters joutui antautumaan lähes heti toisen pelaajan tullessa kaukaloon jäähyaitiosta. Waltteri Selimgerei ja Henri Sandvik petasivat Alex Olkinuoralle varman maalintekopaikan eikä tämä erehtynyt.  Pyry oli käyttänyt myös aikalisänsä päästyään kahden miehen ylivoimalle.

Pyry sai maalin jälkeen aikaan hyvän pyörityksen porvoolaisten päätyyn ja ehkä kiekon jopa maaliinkin saakka. Tuomarin mielipide nopeassa tilanteessa oli kuitenkin, että kiekko ei käynyt maalissa. Näin ollen erätauolle siirryttiin 1-1-tasatilanteessa.

Hunters karkumatkalle

Pyryn osalta toinen erä sai vaikean alun, kun Markus Västilä taklasi itselleen 2+10 minuutin rangaistuksen. Siitä tulleen alivoiman Pyry vielä kesti, mutta pari minuuttia myöhemmin Jonne Brygger pääsi iskemään kiekon Pyryn maaliin nokialaisten harhasyötön seurauksena. Pyry pääsi pian tämän jälkeen ylivoimalle, mutta verkko soi jälleen toisessa päässä. Brygger pääsi puolittaiselle karkumatkalle ja onnistui ohittamaan Arttu Kulmalan.

Nokialaisten murhenäytelmä jatkui kaksi minuuttia myöhemmin, kun Mikko Kumin pääsi iskemään tilanteeksi jo 4-1 Huntersin hyväksi. Pyryn peli oli toisen erän lopun täysin sekaisin ja joukkue kuluttikin jäähypenkkiä neljään otteeseen. Kotijoukkueen onneksi Hunters ei onnistunut iskemään niiden aikana viidettä maaliaan, joten kolmanteen erään lähdettiin 4-1-vierasjohdossa.

Pyryn kiri jäi vajaaksi

Lainamies Arttu Kulmala torjui Pyryn maalilla

Kolmas erä ehti kulua toiselle puolikkaallensa asti ennen kuin mitään merkittävää tapahtui. Juuso Rämölle tuomittiin hänen kolmas rangaistuksensa ottelussa ja kaupan päälle vielä kymmenen minuutin käytösrangaistus. Huntersilla oli paikkansa ratkaista ottelu tässä vaiheessa, mutta Arttu Kulmala piti Pyryn pinnalla upeilla torjunnoillaan.

Pyry otti maalivahdin pois maaliltaan jo vajaan kuusi minuuttia ennen erän päätöstä ja se myös kannatti, kun Juuso Meskanen onnistui ohittamaan terävällä laukauksellaan porvoolaismaalivahti Dominik Salaman. Syötöt maaliin tarjoilivat Oskari Ojanen ja Jere Marjamäki.

Nokialaiset pääsivät vielä ylivoimalle ja ottivat maalivahdin jälleen pois, ja tulosta syntyi taas. Markus Västilän ja Waltteri Selimgerein hyvän alustuksen jälkeen Tomi Wilenius pääsi tälläämään suoraan syötöstä kiekon maalin perukoille ja Pyryn maalin päähän vierailijoistaan. Valitettavasti tähän kiri sitten jäikin, kun Teemu Väisänen ja Jonne Brygger pääsivät iskemään kiekon tyhjänä ammottaneeseen Pyryn maaliin. Brygger viimeisteli samalla hattutemppunsa ja loppulukemiksi jääneet lukemat 3-6.

Pyryllä kasvojen pesun paikka

Pyry ei esittänyt parastaan tässä ottelussa, joten paikka korjata erheet tulee heti huomenna, kun joukkue matkaa Forssan Palloseuran vieraaksi. Ottelu alkaa Forssan jäähallissa klo 17, ja on nähtävissä Ruutu+-palvelussa.