Alkusarja päätettiin murskajaisilla

20.01.2019

Pyry päätti alkusarjan ottelunsa murskaamalla HC Giantsin Nokialla maalein 11-1. Kovimmat tehot iskivät Henri Sandvik ja Alex Olkinuora tehoilla 3+3 ja Oskari Ojanen 2+1. Wille Mattila torjui maalillaan 23 laukausta, kun taas vastustajan maalivahti kaksikko sai torjua yhteensä 48 kertaa.

Kuuden pisteen ilta avitti Henri Sandvikin myös koko Suomi-sarjan alkusarjan pistepörssin voittoon 57 pisteellä. Myös maalipörssin voittaja löytyy Pyryn paidasta, kun Tomi Wilenius löytyy kyseisen listan kärjestä 25 täysosumallaan.

Pyry aloitti ylivoimaisesti

Alex Olkinuora hurjassa vireessä, tänään 3+3

Ennen ottelua pidettiin palkintojenjako, jossa Pyryn jääkiekon A-juniorit palkittiin vuoden urheilijana ja heidän valmentajansa, tätä nykyä edustusjoukkueen valmennustiimiin kuuluva Niko Raiskio vuoden valmentajana. Juhlallisuudet alkoivat pian myös itse ottelussa, kun ensimmäiseen yhdeksään minuuttiin Pyry oli päässyt jo kahden maalin karkumatkalle Henri Sandvikin ja Alex Olkinuoran maalien myötä. Sandvikin maalin syöttivät Olkinuora ja Niklas Murto ja Olkinuoran maalin Sandvik.

Seuraavaksi olikin rangaistusten aika, kun ensin Giants ja pian perään Pyry joutui kuluttamaan jäähypenkkiä. Tasavajaalla Pyry pääsi tuulettamaan kolmatta osumaansa. Olkinuora sai kiekon anastettua hollolaispuolustukselta ja jätti sen Oskari Ojaselle, jonka laukaus onnistui yllättämään maalivahti Mika Juvosen.

Vielä Pyry pääsi kahdesti ylivoimalle, ja niistä ensimmäisen erikoistilanteen aikana nokialaiset iskivät jälleen. Sandvikin ja Olkinuoran kautta kiekko ajautui Giantsin maalille ja monien pomppujen jälkeen Ojanen laittoi kiekon maalin perukoille. Näissä 4-0-lukemissa lähdettiin myös erätauolle.

Tulitus vain yltyi

Henri Sandvik pistepörssin voittoon ja tänään tehot 3+3

Hollolalaisten aikeet tulla vielä takaisin peliin mukaan loppuivat kuin seinään Pyryn räväkän toisen erän aloituksen myötä. Ensin reilun minuutin pelin jälkeen Alex Olkinuora oli pahan teossa Oskari Ojasen ja Valtteri Ylitalon syöttäessä ja puolitoista minuuttia myöhemmin oli Henri Sandvikin vuoro Samuli Hietalan ja Juuso Meskasen tarjoilusta.

Niklas Lehtimäelle tänään tehot 1+1

Tässä vaiheessa vierasjoukkue käytti aikalisänsä sekä vaihtoi maalille Mika Juvosen tilalle Joonas Tiippanan. Giants pääsikin pian ylivoimalle, mutta Pyryn alivoima teki tehtävänsä. Seuraava ylivoima tarjoutuikin nokialaisille ja sen aikana syntyi ottelun seitsemäs maali. Tiippana tuli maaliltaan kiekkoa vastaan mutta liian myöhään ja Niklas Lehtimäki sai tökättyä kiekon hänen ohitseen ja laittaa pelivälineen tyhjään maaliin. Syöttöpisteet kirjattiin pitkän avauksen lähettäneelle maalivahti Wille Mattilalle ja Miika Viinamäelle.

Seuraavaa ylivoimaa Pyryn ei tarvinnut kauaa odottaa ja vain 43 sekuntia edellisestä osumasta tulostaululla komeili jo lukemat 8-0. Ossi Pellinen ja Henri Sandvik pelasivat kiekon maalin eteen, josta Alex Olkinuora pääsi nostamaan kiekon aivan maalin kattoon.

Maalipörssin voittanut Tomi Wilenius ei jäänyt maaleitta tänäänkään, vaan iski kiekon reppuun kahdesti

Vielä erän lopulla Pyry pääsi iskemään kahdesti, kun maalipörssin ykkösnimi Tomi Wilenius pääsi jättämään jälkensä tämän ottelun lopputulokseen. Ensimmäinen hänen maaleistaan syntyi Joni Laitilan ja Jere Marjamäen alustuksen jälkeen. Toisessa maalissa Wilenius pääsi esittelemään hurjaa laukaustaan, jonka edessä Joonas Tiippana oli täysin voimaton. Syöttöpisteet maaliin kirjattiin Markus Västilälle ja Niklas Lehtimäelle.

Kiekko löysi tiensä myös Pyryn maaliin

Myös Oskari Ojanen (7) tehoili tänään, tuloksena kaksi maalia ja syöttö

Kolmannen erän alussa nähtiin harvinainen tilanne, kun HC Giants vaihtoi toisessa erässä pois otetun Mika Juvosen takaisin maalinsuulle. Pyryn puolustusvirheen myötä vierailijat pääsivätkin ylivoimahyökkäykseen ja Juho Veneskari rikkoi joukkueensa kuparisen ja samalla Pyryn nollapeliputken. Pyry oli pelannut 199 minuuttia ja yhdeksän erää jääkiekkoa päästämättä maaliakaan.

Erän puolivälin tasavajaatilanteen jälkeen Pyry pääsi iskemään jälleen erikoistilannemaalin mutta tällä kertaa alivoimalla. Henri Sandvik ryösti kiekon hölmistyneeltä hollolaispuolustukselta ja karkasi läpiajoon, josta laukoi kiekon tarkasti maalivahdin kainalosta verkon perukoille. Loppuottelu edettiin varsin vähin tapahtumin ja tulos 11-1 jäi näin ollen myös ottelun lopputulokseksi.

Ylempi jatkosarja alkaa

69 pisteellä Pyry sijoittui Suomi-sarjan alkusarjassa toiseksi. Edellä oleva Hokki keräsi 80 pistettä ja kolmanneksi sijoittunut Kiekko-Espoo 68 pistettä. Pyryn 176 tehtyä maalia olivat eniten koko sarjasta ja 86 päästettyä toiseksi vähiten. Vähiten maaleja päästi Hunters, joiden maaliin kiekko löysi tiensä 81 kertaa.

Pyry ansaitsi sijoituksellaan kotiedun jatkosarjaan, ja pelaa näin ollen neljä ottelua kotonaan ja kolme vieraissa. Ensimmäinen ottelu on edessä ensi lauantaina, kun sarjassa kuudentena oleva HCIK Kaarinasta saapuu Nokialle. Ottelu alkaa klo 17.