Pyryn maali pysyi puhtaana myös Kotkassa

19.01.2019

Mikael Saarelle jo kolmas nollapeli

Pyryn vierailu Kotkassa tuotti nokialaisille neljännen nollapelin tämän vuoden puolella pelatuista viidestä ottelusta ja kahdeksan täysosumaa, kun Titaanit kaatui komeasti 8-0. Pyryn voiton takuumiehinä toimivat kolmannen nollapelinsä putkeen pelannut ja 35 torjuntaa napannut maalivahti Mikael Saari, neljä maalia iskenyt Miika Viinamäki ja tehot 1+4 hurjastellut Waltteri Selimgerei.

Pyry aloitti terävästi

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä mutta maalit iski vierasjoukkue Pyry. Ottelun neljännellä peliminuutilla Titaanien Tomi Keijonen käskytettiin kärsimään 2+2 minuutin rangaistusta korkeasta mailasta ja ensimmäisen kaksi minuuttisen aikana Pyry iski. Kotkalaispuolustus oli unohtanut Miika Viinamäen aivan yksin maalin eteen ja tämä kiitti iskem

ällä vierailijat johtoon. Syöttöpisteet merkattiin Waltteri Selimgereille ja Markus Västilälle.

Vajaat neljä minuuttia myöhemmin Viinamäki oli jälleen pahan teossa ja hänen laukauksestaan Pyry siirtyi 2-0-johtoon. Syöttöpisteille pääsivät Tomi Wilenius ja Selimgerei. Titaanit pääsi ensimmäisessä erässä vielä kaksi kertaa ylivoimalle ja Pyry kerran mutta lisäosumia ei nähty.

Viinamäen hattutemppu täyteen

Miika Viinamäelle tehot 4+1

Pyry sai toiseen erään hyvän alun, kun se ensin onnistui tappamaan kotijoukkueen ylivoimanrisat pois ja iski itse heti perään ylivoimalla. Juha Korkeamäen ja Henri Sandvikin kautta kiekko ajautui Ossi Pelliselle maalin taakse ja tämän heitto maalin eteen kimpoili kotkalaisista maalin sisään.

Maalin jälkeen Titaanit joutuivat jälleen alivoimalle, mutta tällä kertaa Pyry ei onnistunut. Kaksi sekuntia ylivoiman päättymisen jälkeen kuitenkin nokialaiset iskivät neljännen maalinsa ja jälleen asialla oli Miika Viinamäki. Syötöpisteet tililleen saivat Viinamäen ketjulaiset Waltteri Selimgerei ja Tomi Wilenius.

Myös Titaanit onnistui saamaan kiekon Pyryn maaliin mutta tuomari hylkäsi maalin potkumaalina. Mikael Saaren nollapeliputki sai siis jatkua. Erän lopussa myös tunteet alkoivat kuumeta, jonka jälkeen Titaanien Samu Hulkko ja Pyryn Waltteri Selimgerei luistelivat jäähypenkin puolelle.

Pyry mässäili maaleilla

Nokialaiset saivat salama-alun kolmanteen erään, kun 39 sekunnin jälkeen Selimgerei pääsi ohjaamaan Pyryn 5-0-johtoon Jere Marjamäen ja Viinamäen syötöistä. Puolitoista minuuttia myöhemmin Pyry pääsi ottelussa seitsemättä ja viimeistä kertaa ylivoimalle, mutta maalinteko ei tällä kertaa onnistunut.

Kolmannen erän puolivälissä Pyry siirtyi jo kuuden maalin johtoasemaan. Joni Laitila alusti Henri Sandvikin ja Samuli Hietalan läpiajoon ja lopulta jälkimmäinen pääsi siirtämään kiekon tyhjänä edessään ammottaneeseen maaliin kotkalaismaalivahti Santeri Leväsen selän taakse. Tilannetta edelsi Valtteri Ylitalon omassa päässä suorittama komea perstaklaus, joka lähetti kotkalaispelaajan maata kiertävälle radalle.

Maalin jälkeen kotijoukkueen Ville Äijälä näki parhaaksi kritisoida ottelun tuomaristoa kymmenen minuutin käytösrangaistuksen arvoisesti. Pyry iski vielä kahdesti nopeaan tahtiin vastahyökkäyksistä, ja maalin tekijöinä toimivat Miika Viinamäki neljännen kerran ja Juho Painilainen. Viinamäen maaliin syöttöpisteet saivat Selimgerei ja Markus Västilä ja Painilaisen osumaan Jere Marjamäki upealla kuningas-syötöllä sekä Henri Sandvik. Näiden maalien myötä Pyry pääsi juhlimaan nollapelisankari Mikael Saaren kanssa upeaa 8-0-voittoa.

Yksi ottelu jäljellä alkusarjaa

Pyryn alkusarjan viimeinen ottelu pelataan huomenna, kun HC Giants vierailee Nokialla klo 17 alkavassa ottelussa. Huomisen jälkeen edessä on ylempi jatkosarja, jonka otteluohjelma selviää alkusarjan otteluiden jälkeen. Nyt, jos koskaan kannattaa tulla kannustamaan paikan päälle Pyry jatkamaan kaikkien aikojen kovinta virettään!