Pyrylle jo vuoden kolmas nollapeli

17.01.2019

Alex Olkinuora (keskellä) ja Tomi Wilenius (toinen oik.) saalistivat tänään pisteitä 2+1

Pyryn hyvät otteet saivat jatkoa keskiviikkoiltana, kun Haukat kaatui vakuuttavasti maalein 9-0. Kyseessä oli Pyryn kolmas nollapeli tämän vuoden puolella pelatuista neljästä ottelusta. Yhteensä joukkue on päästänyt kaksi maalia näihin neljään otteluun ja tehnyt puolestaan 20 täysosumaa.

Haukkoja vastaan kolmen pisteen iltaa viettivät Alex Olkinuora ja Tomi Wilenius (2+1) sekä Henri Sandvik ja Waltteri Selimgerei (0+3). Mikael Saarelle nollapeli vaati tänään 20 torjuntaa Pyryn tolppien välissä. Pyryn parhaana pelaajana palkittiin pirteästi esiintynyt Valtteri Ylitalo, joka iski tehot 1+1.

Pyry iski tasaisessa ensimmäisessä erässä

Niko Petro (oik.) iski ensimmäisen maalinsa Pyryn paidassa

Pyryn kannalta ottelu sai lentävän alun, kun kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen kiekko oli jo ensimmäistä kertaa järvenpääläismaalivahti Samu Mäkisen selän takana. Niklas Murto ja Juuso Rämö pelasivat kiekon maalin edessä olleelle Niko Petrolle, joka sai siirrettyä kiekon maalin takarautaan. Kyseessä oli Petron ensimmäinen maali Pyryn paidassa.

Molemmille joukkueille siunaantui hyvia maalintekopaikkoja pelin jatkuessa muun muassa Pyryn kilautettua kiekon maalin tolppaan. Nokialaiset iskivät ottelun toisen maalin Aleksi Niemen toimesta erän puolivälissä. Syöttöpisteet merkittiin Henri Sandvikille ja Alex Olkinuoralle. Maalin jälkeen Haukat pääsi ylivoimalle mutta siitä huolimatta jälleen oli Pyryn aika juhlia. Järvenpääläispuolustus menetti kiekon omalla alueellaan, jonka jälkeen kiekko ajautui Sandvikin ja Niemen kautta Valtteri Ylitalolle, joka iski alivoimalla Pyryn kolmannen maalin.

Vielä erän lopulla Pyry iski kertaalleen siirretyn rangaistuksen aikana. Sandvikin ja Oskari Ojasen syötöistä, Alex Olkinuora vei kiekon Haukkojen maalille ja onnistui nostamaan kiekon verkon perukoille. Erätauolle siirryttiin siis Pyryn 4-0-johdossa.

Pyryltä ylivoimainen erä

Valtteri Ylitalo (edessä) palkittiin Pyryn parhaana

Vaikka maaleja toisessa erässä Pyry onnistuikin tekemään vain kaksi, oli silti erä täyttä nokialaisten hallintaa. Siitä kertovat muun muassa torjunnat: Samu Mäkinen 16 ja Mikael Saari kaksi torjuntaa.

Haukat pääsi ylivoimalle erän kahdeksannella peliminuutilla, kun Pyryn Juha Korkeamäki joutui rikkomaan jäähyn arvoisesti. Pyryn alivoimapeli oli kuitenkin murhaavan tehokasta, ja parhaimmat paikat tulivatkin erikoistilanteen aikana kotijoukkueelle. Henri Sandvik pääsi kaksi kertaa nokikkain Samu Mäkisen kanssa, mutta tänään ei ollut hänen päivänsä osua maalipuiden väliin.

Erässä nähtiin myös Pyryn joukkuetta ja nokialaisyleisöä kauhistuttanut tilanne, kun Aleksi Niemi jäi jäänpintaan tuskaisen näköisenä ja vaivoin taisteli itsensä takaisin vaihtoaitioon ja sieltä pukukopin suojiin. Tietojemme mukaan on mahdollista, että tilanteesta selvittiin pelkällä säikähdyksellä.

Erän loppupuolella Pyry iski kahden minuutin sisään kiekon kahdesti maalin sisään. Ensin pahanteossa oli Tomi Wilenius Waltteri Selimgerein ja Miika Viinamäen syötöistä, jonka jälkeen Ossi Pellisen laukaus löysi tiensä verkon perukoille. Syötöt Pellisen maaliin tarjoilivat Oskari Ojanen ja Valtteri Ylitalo.

Saaren nollapeli kesti paikoista huolimatta

Mikael Saari piti jälleen nollat

Kolmas erä alkoi Haukkojen osalta hyvin, kun he saivat luotua painetta Pyryn päätyyn. He loivat myös pari hyvää maalintekopaikkaa, mutta Saari onnistui nollaamaan kaikki järvenpääläisten yritykset. Pian olikin jälleen Pyryn vuoro hyökätä, kun neljän minuutin pelin jälkeen Alex Olkinuora iski illan toisensa ja Pyryn seitsemännen maalin Juuso Rämön ja Tomi Wileniuksen syötöistä.

Erässä edettiin kauan ilman sen suurempia tapahtumia, kunnes Miika Viinamäki oli maalinteossa pelikellon näyttäessä aikaa 52:30. Näyttävän hyökkäyksen päätteeksi Waltteri Selimgerei löysi Viinamäen vapaana maalin edestä ja tämä onnistui siirtämään numeroiksi 8-0. Vajaat kolme minuuttia myöhemmin illan viimeisen maalin pääsi iskemään ylivoimalla Tomi Wilenius, jonka hurjan pommin edessä maalivahti Samu Mäkinen oli voimaton. Syöttöpisteet Pyryn yhdeksänteen maaliin merkattiin Markus Västilälle ja Selimgereille.

Molemmat joukkueet pääsivät vielä ottelun lopussa pelaamaan ylivoimapeliä, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Loppulukemiksi jäivät siis nokialaisittain riemastuttavat 9-0.

Kaksi ottelua jäljellä runkosarjaa

Suomi-sarjan runkosarja huipentuu ensi viikonloppuna ja Pyryllä on edessään kaksi ottelua. Ensin joukkue vierailee lauantaina Kotkassa, jossa vastaan asettuu Titaanit. Ottelu alkaa Kotkan KSOY Areenalla klo 17.

Sunnuntaina Nokialle saapuu sarjanousija HC Giants Hollolasta. Myös tuo ottelu alkaa klo 17. Ja molemmat ottelut ovat nähtävissä myös Ruutu+-palvelussa.