Pyry haki täydet pisteet Kajaanista

13.01.2019

Wille Mattilan upeat torjunnat voiton avaimina

Kajaanin Hokin voittoputki jäi historian kirjoihin 20. ottelun pituisena, kun Pyry oli tyly vieras ja nappasi täydet pisteet mukaansa Kajaanista maalein 4-2. Pyryn ykköstähtenä ottelussa hääräsi 36 torjuntaa napannut maalivahti Wille Mattila, joka nollasi kajaanilaisten yritykset kerta toisensa jälkeen.

Hokille tarjottiin ylivoimaa

Waltteri Selimgerein hyvä vire jatkuu

Pyryn ottelu sai vaikean alun, kun reilun neljän minuutin pelin jälkeen joukkue joutui kahden miehen alivoimalle. Hokki onnistuikin käyttämään etsikkoaikansa hyväkseen, kun Risto Mattila tälläsi kiekon ohi Pyryn maalia vartioineen nimikaimansa.

Pyry onnistui kestämään jäljellä olleet alivoimansa rippeet ja kuin puskista pääsi itse iskemään heti perään tasoitusmaalin. Juha Korkeamäki toimitti kiekon maalille ja Tomi Wilenius pääsi mailoineen väliin ohjaten kiekon maalivahti Tomi Raution patjojen välistä maaliin. Toinen syöttöpiste merkittiin Waltteri Selimgereille.

Pyryn alivoimakentällisillä oli erässä kestämistä, kun nokialaisille vihellettiin ensimmäiseen erään viisi kaksi minuuttista. Edellä mainittua kahden miehen alivoimaa lukuun ottamatta Pyry kesti kuitenkin ne kaikki. Niklas Lehtimäelle tuomittiin myös kymmenen minuutin käytösrangaistus selästä taklaamisesta erän toisen puolikkaan alussa.

Tasakentällisiin päästyään Pyry iski johto-osuman kahdeksan sekuntia ennen erätaukoa. Miika Viinamäki ja Tomi Wilenius saivat pelattua kiekon maalinkulmalla olleelle Waltteri Selimgereille, joka laukoi kiekon maalin perukoille. Erätauolle siirryttiin siis Pyryn 2-1-johtoasemassa.

Pyry taisteli itsensä jälleen johtoon

Pyry joutui jälleen alivoimalle aivan toisen erän alussa Aleksi Niemen rangaistuksen myötä, mutta Hokin ylivoima ei tuottanut tulosta. Minuutti ylivoiman päättymisen jälkeen 538 päinen kajaanilaisyleisö sai riemunaihetta, kun Markus Still löysi pienen aukon Wille Mattilan kainalosta.

Pyrykin pääsi toisessa erässä kertaalleen ylivoimalle, mutta se katkesi lyhyeen, kun vain 30 sekunnin pyörityksen jälkeen oli Juuso Meskasen vuoro kuluttaa jäähypenkkiä. Erikoistilanteiden aikana ei kuitenkaan maaleja nähty.

Nokialaiset onnistuivat iskemään itsensä takaisin johtoon, kun toista erää oli jäljellä neljä minuuttia. Henri Sandvik laukoi kiekon kohti maalia neljän hokkilaisen keskeltä, ja Raution pomputettua kiekon eteensä pääsi Sandvik iskemään karakiekon maaliin. Pyryn 2-3-maaliin syötöt tarjoilivat Waltteri Selimgerei ja Juha Korkeamäki.

Jännitysnäytelmä jatkui loppuun asti

Juha Korkeamäki luuti tehokkaasti muun puolustuksen kanssa

Kolmannessa erässä Pyry taisteli kelloa vastaan Hokin myllyttäessä peliä kohti Pyryn maalia. Muutaman kerran kotijoukkue kävi todella lähellä tasoitusmaalia, mutta kuin ihmeen kaupalla Wille Mattila ja Pyry-puolustus venyi joka kerta eteen. Pyry sai kaksi hengähdysmahdollisuutta ylivoiman muodossa erän aikana, mutta helpottavia lisäosumia se ei saanut aikaan.

Kolme minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä Hokki käytti aikalisänsä ja pari minuuttia myöhemmin otti Tomi Raution pois maaliltaan, mutta tämä kostautui. Juuso Rämö ja Jere Marjamäki purkivat Hokin paineen ja Niklas Lehtimäki pääsi iskemään keskialueelta kiekon tyhjään Hokki-maaliin, kun ottelua oli jäljellä minuutin verran. Lisäosumia ei enää nähty, joten Pyry pääsi juhlimaan ansaittua 4-2-voittoa sarjakärjen kotiluolassa.

Edessä kolmen ottelun viikko

Pyryn osalta Suomi-sarjan runkosarja kruunautuu ensi viikolla kolmella ottelulla. Ensin keskiviikkona Nokialle saapuu vierailulle Järvenpään Haukat. Ottelu alkaa klo 18.30.

Lauantaina Pyryllä on edessään reissu Kotkaan Titaanien vieraaksi ja sunnuntaina runkosarjan päätösottelussa Nokialla kohtaavat Pyry ja HC Giants Hollolasta. Tämän jälkeen Pyryllä on edessään ylempi loppusarja ennen maaliskuun alussa alkavia pudotuspelejä.