Pyry iski nopeasti kalajokiset kanveesiin

06.01.2019

Wille Mattila loistovireessä

Pyry aloitti uuden vuoden mallikkaasti hakemalla komean 5-0-voiton JHT:sta Kalajoelta. Kovimpana pistenikkarina toimi Henri Sandvik, joka kirjasi tililleen tehot 1+2. Sandvikin lisäksi tänään suuressa roolissa oli nollapelin pelannut ja muun muassa rangaistuslaukauksen torjunut Pyryn maalivahti Wille Mattila.

Pyryn alkurynnistys tuotti tulosta

Heti ottelun alusta alkaen Pyry lähti pitämään kovaa vauhtia yllä ja se kannatti, kun kahden minuutin pelin jälkeen nokialaiset johtivat jo kahdella maalilla. Ensin Waltteri Selimgerei ja Henri Sandvik pääsivät kahdestaan läpi, mutta JHT:n belgialaisvahti Wouter Peeters veti pidemmän korren. Seuraavassa hyökkäyksessä Aleksi Niemi pääsi siirtämään kiekon omasta karakiekostaan sisään Peetersin hukattua pelivälineen täysin näköpiiristään. Syöttöpisteet ottelun avausmaaliin merkittiin Alex Olkinuoralle ja Henri Sandvikille.

Oskari Ojanen onnistui heti sairastuvalta palattuaan

30 sekuntia myöhemmin Ossi Pellisen oivaltava ryöstösyöttö löysi Oskari Ojasen yksin maalin edestä, joka pääsi laukomaan Pyryn jo 2-0-johtoon. Pellisen lisäksi syöttöpisteen itselleen maaliin kirjautti Samuli Hietala. Tässä kohtaa JHT:n valmennusjohto reagoi ja kotijoukkue käytti aikalisänsä.

Seuraavat kuusi minuuttia mentiin maaleitta, mutta erän kahdeksannella peliminuutilla Tomi Wilenius pääsi juhlistamaan kauden kahdettakymmenettä täysosumaansa. Miika Viinamäki ja Waltteri Selimgerei saivat syötöillään maalivahdin sivuttaisliikkeeseen ja Wilenius sai pommittaa kiekon tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Vielä yhden maalin Pyry avauserään iski, kun Henri Sandvik pääsi iskemään kiekon komeasti rystyllä aivan maalin kattoon. Syöttöpiste maaliin merkittiin Aleksi Niemelle. Molemmat joukkueet ottivat ensimmäisessä erässä myös yhden kahden minuutin rangaistuksen, mutta osumia niiden aikana ei syntynyt.

Mattila loisti Pyryn maalilla

Toiseen erään lähdettiin Pyryn 4-0-johdossa, ja JHT päätti vaihtaa Fredrik Grönstradin Wouter Peetersin tilalle maalinsuulle herätelläkseen joukkueen vielä otteluun mukaan. Pyryn ylivoima jatkui toisen erän alkuminuuteille, mutta paras paikka sen aikana siunaantui JHT:n Jere Espolle, joka karkasi läpiajoon nokialaispuolustukselta. Wille Mattila kuitenkin pelasti Pyryn takaiskulta torjumalla Espon vedon kilvellään.

Mattila torjui toisessa erässä myös useamman muun hyvän JHT:n paikan, ja olikin erässä hieman työllistetympi maalivahti hänen torjuessaan 11 kertaa ja Grönstradin toisessa päässä yhdeksän kertaa. JHT sai erässä myös yhden ylivoimamahdollisuuden, mutta Pyryn alivoima kesti sen.

Kolme pistettä ja nollapeli sinetöityivät

Miika Viinamäki iski loppulukemiksi 0-5

Kolmannessä erässä Jere Espo ja Wille Mattila olivat uudestaan nokikkain, kun Espo pääsi laukomaan rangaistuslaukausta Niklas Murron rikkeen myötä. Espon yritys tyrehtyi kuitenkin jälleen Mattilan suojuksiin.

Kolme minuuttia rangaistuslaukauksen jälkeen Miika Viinamäki pääsi laittamaan ottelun loppuluvuiksi 0-5. Waltteri Selimgerei ja Henri Sandvik tekivät maaliin loistavan esityön ja Grönstrad oli voimaton Viinamäen laittaessa kiekon tyhjään maaliin.

Kahden ottelun viikonloppu seuraavaksi edessä

Pyry jatkaa otteluitaan ensi viikonloppuna, kun ensin lauantaina Nokialle saapuu sarjassa kuudentenatoista oleva Muik Hockey Uusikaarlepyystä ja sunnuntaina Pyry vierailee sarjakärki Kajaanin Hokin kotiluolassa. Lauantain kotiottelu alkaa klo 17 ja sunnuntain vierasottelu klo 16. Molemmat ottelut nähtävissä tuttuun tyyliin myös Ruutu+-palvelusta.