Pyry maksoi Riemulle potut pottuina

08.12.2018

Henri Sandviikilla tehokas ilta

Pyry nautiskeli kotiyleisönsä edessä maaleilla, kun nokialaiset kaatoivat Riemun murskaavasti maalein 9-1. Varsinkin ottelun ensimmäinen erä oli Pyryn näytöstä 6-0-lukemien myötä. Pyryn ykköstähtenä hääri Henri Sandvik, joka teki tehot 3+1.

Pyry teki Tikkasesta reikäjuustoa

Pyry ja varsinkin Henri Sandvik saivat otteluun loistoalun, kun vain kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen lukemat olivat jo 2-0. Molempien maalien tekijänä hääri Sandvik tarkoilla laukauksillaan. Ensimmäiseen maaliin syöttöpisteen sai Aleksi Niemi ja toiseen maaliin Kristian Kause sekä Juha Korkeamäki.

Joni Laitila täräytti alivoimalla

Riemu sai etsikkoaikansa Pyryn jäähyilyn myötä, mutta verkot heiluivat heidän kannaltaan väärässä päässä. Tomi Wilenius lähti alivoimalla vahvaan nousuun ja kimmotti kiekon maalivahti Henri Tikkasen patjan kautta maalin eteen, josta Joni Laitila pääsi täräyttämään kotijoukkueen kolmannen maalin.

Wilenius oli itse pahanteossa kymmenen peliminuuttia myöhemmin. Pyryn ylivoimapyöritys päättyi maalinedussumppuun, josta vahvassa vireessä oleva Wilenius huitaisi kiekon kohti maalia ja se meni sisään. Syöttöpisteet merkattiin Miika Viinamäelle ja Joni Laitilalle. 20 sekuntia myöhemmin Juho Painilainen ja Valtteri Ylitalo pelasivat kiekon Niklas Lehtimäelle, joka purjehti omasta kenttäpäädystä aina maalintekoon asti.

Jere Marjamäelle tänään tehot 0+2

Tämä ei vielä riittänyt Pyrylle, vaan 18 sekuntia ennen erän päättymistä Henri Sandvik pääsi täydentämään hattutemppunsa loistokkaan yksilösuorituksen ja Alex Olkinuoran sekä Jere Marjamäen syöttöjen jälkeen. Näin ollen erätauolle siirryttiin siis Pyryn 6-0-johtolukemissa.

Tasaisempi toinen erä

Toisessa erässä molemmat joukkueet kuluttivat jäähypenkkiä kahteen otteeseen, mutta maaleja ei erikoistilanteiden aikana nähty. Molempien joukkueiden alivoimat esiintyivät mallikkaasti. Pyryn puolustus ei viiden alivoiman aikana joutunut antautumaan ottelussa kertaakaan.

Juho Painilainen pamautti lukemiksi jo 8-0

Erän puolivälin jälkeen Pyry pääsi iskemään kahdesti. Ensin Aleksi Niemi rokotti jyväskyläläisiä Henri Sandvikin ja Jere Marjamäen tarjoilusta, ja reilu minuutti myöhemmin Juho Painilainen pääsi kirjauttamaan itsensä ottelun maalintekijätilastoihin. Syöttöpisteet Painilaisen maaliin Niklas Lehtimäelle ja Valtteri Ylitalolle.

Riemukin sai kuparisen rikki

Riemu sai kolmanteen erään hyvän alun, kun reilun minuutin pelin jälkeen Markus Rämä sivalsi kiekon ohi Pyry-maalivahti Wille Mattilan, ja iski joukkueensa ensimmäisen ja ainoan maalin tässä ottelussa. Päätöserässä Pyrylle vihellettiin yksi kahden minuutin rangaistus ja Riemulle kaksi, mutta maalit pysyivät jälleen koskemattomina molemmissa päissä.

Alex Olkinuora ja Aleksi Niemi heiluttelivat molemmat tänään verkkoja

Loppuottelu oli lähinnä kellon kuluttamista loppuun, eikä sen suurempia tapahtumia enää nähty. Aivan ottelun lopussa Alex Olkinuora pääsi vielä laittamaan maalinkulmalta kiekon ohi Henri Tikkasen ja loppulukemiksi muodostuivat näin 9-1.

Pori kutsuu Pyryä sunnuntaina

Pyry jatkaa pelejään sunnuntaina Porissa, jossa vastaan asettuu Karhu HT. Porilaiset löytyvät sarjataulukosta sijalta viisitoista, heidän kerättyään 17 pistettä. Pyry on sarjassa neljäntenä 46 pisteellä. Ottelu alkaa Isomäki Areenalla klo 17.30.

Ensi viikonloppuna Pyry matkaa lauantaina Forssaan FPS:n vieraaksi ja sunnuntaina Nokialle saapuu Laser HT. Forssassa ottelu alkaa lauantaina klo 15 ja Nokialla sunnuntaina klo 17.