Tomi Wilenius hiljensi raahelaisyleisön

24.11.2018

WILENIUS_VASTILA_VIINA.jpg
Illan tehotrio Miika Viinamäki 0+3, Tomi Wilenius 5+0 ja Markus Västilä 0+3

Pyryn pohjoisen kiertue alkoi voitokkaasti, kun Raahe-Kiekko kaatui kovan taistelun jälkeen maalein 7-4.  Pyryn suurimpana sankarina toimi Tomi Wilenius, jonka piiska lauloi viiden maalin verran.  Pisteillä mässäilivät myös Miika Viinamäki ja Markus Västilä, heidän iskettyään kolme syöttöpistettä kumpainenkin.


Wileniukselle nopea hattutemppu

Pyry sai otteluun vahvan alun ja pyöritti peliä raahelaisten päädyssä vahvasti. Palkinto tulikin kahdesti ensimmäiseen kuuteen minuuttiin maalin muodossa, ja molempina kertoina Tomi Wileniuksen mailasta. Ensimmäisen maalin syöttivät ylivoimalla Markus Västilä ja Waltteri Selimgerei ja toisen Miika Viinamäki sekä Joni Laitila.

Raahe-Kiekko sai aikaan kavennuksen ylivoimalla. Pyry vaikutti ensin selviävän alivoimastaan helpohkosti, mutta merkkausvirhe kostautui ja Joni Suominen pääsi vapaasti maalin edestä nostamaan kiekon maaliin ohi maalivahti Mikael Saaren.

Erän lopussa Pyry pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa eikä jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Markus Västilä ja Aleksi Niemi petasivat Tomi Wileniukselle varman maalintekopaikan, ja raahelaismaalivahti Patrik Koivisto oli voimaton estämään Wileniuksen hattutempun syntymistä.

Ensimmäinen erä näki vielä yhden maalin, kun Pyryn kannalta epäonnisen tilanteen jälkeen Ville Kuorilehto pääsi karkaamaan läpiajoon ja iski siitä alivoimamaalin. Näin ollen erätauolle siirryttiin Pyryn 3-2-johtolukemissa.

sandvik2.jpg
Henri Sandvik ei epäonnistunut rankkarissaan

Pelirangaistuksia ja rangaistuslaukauksia

Tunteet alkoivat kuumeta toisessa erässä, kun tuomariston päätökset herättivät vahvoja mielipiteitä puolin ja toisin. Raahe-Kiekon Patrik Zicho soitti suutaan tuomaristolle pelirangaistuksen arvoisesti. Lisää oli tulossa pian, kun Henri Sandvikia koukittiin läpiajossa rangaistuslaukauksen arvoisesti ja tämän jälkeen tilanteessa ulkopuolinen ollut Ville Sippala komennettiin kärsimään käytösrangaistusta.

Rangaistuslaukauksen suorittanut Sandvik laittoi upeasti kiekon maalin perukoille ja siirsi Pyryn 4-2-johtoon. 20 sekuntia myöhemmin kotijoukkueelle vihellettiin joukkuerangaistus, jonka aikana Tomi Wilenius laukoi upeasti suoraan syötöstä kiekon ohi maalivahti Koiviston. Syöttäjinä toimivat Markus Västilä ja Waltteri Selimgerei.

Tästä ei ehtinyt kulua kuitenkaan kuin 33 sekuntia, kunnes Raahe-Kiekko oli jälleen kahden maalin päässä. Vastahyökkäykseen päässeet raahelaiset petasivat hyvän maalintekopaikan Jesse Häkkiselle, ja tämä ei erehtynyt. Tämän enempää tilastomerkintöjä ei toiseen erään enää mahtunut, ja erätauolle siirryttiin Pyryn johtaessa maalein 5-3.

Pyry piti isäntänsä kurissa

Päätöserään kirimielelellä lähteneet raahelaiset joutuivat hakkaamaan päätään seinään, kun hyökkäykset kilpistyivät kerta toisensa jälkeen uhrautuvasti puolustaneisiin ja blokkeja ottaneisiin pyryläisiin. Viimeisen oljenkortensa isännät saivat viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä Pyryn Niklas Murron joudutta kahden minuutin istunnolle. Raahe-Kiekko otti heti myös maalivahdin pois maaliltaan, mutta tämä kostautui, kun Juuso Rämö pääsi karkaamaan puolustukselta ja laittoi kiekon tyhjään maaliin.

Vielä Raahe-Kiekolle tarjottiin saumaa, kun he pääsivät kahden Pyryn rangaistuksen ja maalivahdin poisottamisen myötä pelaamaan kuudella kolmea vastaan. He saivatkin kiekon maaliin, mutta päätuomari levitti kätensä välittömästi raahelaispelaajan ollessa maalivahdin alueella kiekon livahtaessa maaliin. Tämän jälkeen maalinteossa onnistuikin Tomi Wilenius, joka laittoi kiekon tyhjään maaliin keskialueelta ja täydensi viiden maalin iltansa.

32 sekuntia ennen loppusummeria kotijoukkueen Arttu Rautiala pääsi ohjaamaan Sami Ekoluoman laukauksen sisään ja muuttamaan loppulukemat muotoon 4-7. Patrik Koivisto torjui Raahe-Kiekon maalilla ottelussa 31 kertaa ja Mikael Saari keräsi toisessa päässä 23 torjuntaa.

Vahvavireinen Laser HT vastassa sunnuntaina

Pyryn matka jatkuu sunnuntaina Oulunsaloon, jossa vastaan asettuu vahvassa vireessä oleva Laser HT. Oululaiset ovat ottaneet neljä voittoa viimeiseen viiteen otteluun, joihin mahtuvat muun muassa kotivoitot JHT:sta ja Huntersista. Tänään Laser HT taipui kotihallissaan jatkoajan jälkeen sarjan kakkosena olevalle FPS:lle. Sunnuntain ottelu alkaa Oulunsalon jäähallissa klo 15.10.

Pyryn seuraava kotiottelu on edessä ensi viikon lauantaina, jolloin Nokialle saapuu tämänpäiväinen vastustaja Raahe-Kiekko. Ottelu alkaa klo 17.

Kuvat Harri Hedman

14.01.2020Pyryn peli yski mutta pisteitä tuli silti
12.01.2020Pyry haastamaan yllätysvalmiin Riemun
11.01.2020Alkusarjan viimeinen kotiottelu
08.01.2020Pyry taisteli pisteet itselleen
08.01.2020Pyrylle vieraita Järvenpäästä
07.01.2020Muutoksia pelaajistossa
05.01.2020Nolla pistettä Raahesta
05.01.2020Pyry hakemaan vuoden toista voittoaan
05.01.2020Pyry rutiinivoittoon vuoden ensimmäisessä ottelussa
04.01.2020Pyry vierailee Pohjanmaalla

Siirry arkistoon »