Pyrylle toinen voitto putkeen S-Kiekon kustannuksella

18.11.2018

Aleksi Niemen kenttä tänäänkin tehokkaana

Keskiviikkona Järvenpäässä Haukat murskannut Pyry jatkoi voittoputkeaan lyömällä S-Kiekon Nokian jäähallissa lukemin 6-2. Pyryn tehokkaimpina pelimiehinä toimivat hurjassa iskussa oleva Aleksi Niemi tehoin 2+1, Henri Sandvik 1+2, Juho Painilainen 2+0 ja Juuso Meskanen sekä Alex Olkinuora iskemällä kaksi syöttöä mieheen.

Ensimmäinen erä tunnustellen

Pyryn pitäessä ottelun alussa kiekonhallintaa, vierasjoukkue S-Kiekko pääsi yllättämään kotijoukkueen, kun ajassa 07.51 Johannes Pinta ohjasi ehkä hieman onnekkaastikkin viivasta lähteneen laukauksen sisään.

Pyry ei takaiskusta masentunut laisinkaan, vaan haki hanakasti tasoitusosumaa. Erän 12 peliminuutilla Suomi-sarjan tämän hetken kuumin pelaaja Aleksi Niemi täräytti kiekon verkkoihin, syötöt totuttuun tapaan Alex Olkinuoralle sekä Henri Sandvikille.

Juuso Meskaselle syöttöpiste Pyryn tasoitusmaaliin

Pyryn ensimmäisestä maalista ei kerinnyt kulua kuin reilu minuutti, kun joukkueen kapteeni Ossi Pellinen murtautui itseluottamusta puhkuen vastustajan alueelle, ja Juho Painilainen survoi kiekon maalin edestä sisään. Toinen syöttöpiste merkattiin Juuso Meskaselle. Kumpikin joukkue istui erän lopussa kahden minuutin jäähyn, mutta enempää maaleja ei ensimmäinen erä tarjoillut.

Ulosajo, käytösrangaistus ja vieraiden selkäranka poikki

Pyry lähti toisen erän alkuun erittäin vahvasti ja kellot pysähtyivätkin jo aikaan 21.12, kun Waltteri Selimgerei täräytti maalin edestä kiekon verkkoihin, syöttäjinä Tomi Wilenius ja Miika Viinamäki. Vain pari minuuttia kerkesi tästä kulua, kun kotijoukkueen Henri Sandvik ampui erittäin napakan rannelaukauksen ohi vierasmaalivahdin Aleksi Niemen ja Samuli Hietalan komeasta tarjoilusta.

Tämän jälkeen nähtiin Miika Viinamäeltä kova taklaus, josta tuomarin käsi nousi pystyyn ja Viinamäelle 2+10 minuutin rangaistus laitataklauksesta. Ajassa 28.07 S-Kiekko sortui jäähyilemään ja ylivoimaa ei kauaa keritty pyörittämään, kun Niemi on maalin edessä aivan avopaikassa, eikä epäröinyt nostaa kiekkoa häkkiin. Maalin syöttäjinä olivat jälleen Sandvik ja Olkinuora.

Pyryn viidenteen maaliin S-Kiekon valmennus reagoi ottamalla aikalisän ja luomalla joukkuueeseen vielä uskoa. Maalivahti Juho Nikun iltapuhde oli myös tämän myötä tehty ja hän sai tehdä tilaa Antti Makkoselle. Aikalisän jälkeen kiekko kävi muutaman kerran tervehtimässä Pyryn maalivahti Wille Mattilan parhaita kavereita, eli tolppia, mutta Pyry välttyi takaiskuilta.

Wille Mattila ja parhaat kaverit - tolpat

Ajassa 35.01 nähtiin mielenkiintoinen tilanne, joka meni allekirjoittaneeltakin ohi, kun kotijoukkueen Alex Olkinuora ajettiin suihkuun keihästämisestä tulleen pelirangaistuksen myötä. Tilanteesta löytyi tietenkin myös kummankin joukkueen valmennukselta omat näkemykset ottelun erotuomareille.

S-Kiekolta nähtiin erän loppuun erittäin vahva 5-3-ylivoima Joni Laitilan ammuttua kiekon katsomon puolelle. Pyryn alivoimamiehitys oli kuitenkin päättänyt, että illalliseksi syödään kiekkoja, ja Wille Mattila seisoi viimeisenä lukkona ottamalla muutamia häikäiseviä torjuntoja.

Viimeinen erä luisteltiin päästä päähän

Ottelun viimeinen erä soi kummallekkin joukkueelle yhden maalin ja ottelu kimpoili päästä päähän.  Ajassa 41.41 vierasjoukkueen Niklas Peltola herätteli vielä toiveita ampumalla kiekon suoraan syötöstä ja kiekko lipui ohi maalivahti Mattilan.

Juho Painilaisen illan toinen maali

Pyry lopetti hyvin pian vierasjoukkueen pyristelyn, kun Juho Painilainen ampui maalin edestä illan toisensa, syöttäjänä Juuso Meskanen. Ottelu toikin enään kolme kahden minuutin rangaistusta ja näin kahden maalin Juho Painilaisen johdolla kotijoukkue pääsi kiittämään yleisöään.

Edessä vieraskiertue

Seuraavaksi Pyry lähtee saalistamaan pisteitä Suomi-Sarjan pohjoisen joukkueilta, kun se kohta 24. päivä lauantaina Raahessa Raahe-Kiekon, ja seuraavana päivänä Oulunsalossa Laser HT:n. Ottelut totuttuun tapaan seurattavissa Ruutu+ palvelusta.

Pyryn seuraava kotiottelu on edessä vasta lauantaina 1.12. Silloin Nokialle saapuu Suomi-sarjan alkukauden positiivisiin yllättäjiin lukeutuva Raahe-Kiekko. Ottelu alkaa Nokian jäähallissa klo 17.