Aleksi Niemen hurja ilta siivitti Pyryn selvään voittoon

14.11.2018

Aleksi Niemi iski maaleja urakalla Järvenpäässä

Kirveleviä tappioita viime aikoina kokenut Pyry pääsi avaamaan maalihanansa Järvenpäässä Haukkojen vieraana, kun täydet kolme pistettä lähtivät Nokialle 10-3-maalein tulleen voiton myötä. Suurimpina Haukkojen kurittajina toimivat viisi maalia iskenyt Aleksi Niemi, tehot 1+4 tehnyt Juha Korkeamäki, Tomi Wilenius (2+2) ja Henri Sandvik (0+4).

Pyry ei säästellyt avauserässä

Kotiyleisö pääsi riemuitsemaan heti ottelun alussa, kun vain reilun minuutin pelin jälkeen Vikke Terho vei isännät johtoon. Maalin jälkeen nähtiin pelottava tilanne, kun järvenpääläispelaajan taklauksesta Pyryn Niko Ojalan visiiri oli yhtäkkiä punaisenaan verestä. Ojala saatiin talutettua kaukalosta pukukopin puolelle ja sieltä aina sairaalaan asti.

Pyryn näytös alkoi tasan kolmen minuutin kohdalla, kun joukkue iski kaksi maalia 12 sekunnin välein. Ensin Juha Korkeamäen laukaus viuhui Haukkojen maalivahti Samu Mäkisen selän taakse, syötöt tarjoilivat Henri Sandvik ja Markus Västilä. Seuraavaksi maalin pääsi iskemään vastahyökkäyksestä Tomi Wilenius, jolle Waltteri Selimgerei ja Miika Viinamäki petasivat syötöillään tyhjän maalin eteen.

Tomi Wilenius oli yksi illan monesta onnistujasta

Kolme minuuttia myöhemmin nokialaiset pääsivät jälleen tuulettamaan, kun Aleksi Niemi pääsi ylivoimalla sohimaan maalin edestä illan ensimmäisen maalinsa. Syöttöpisteet merkittiin Juho Painilaiselle ja Juha Korkeamäelle. Pian Niemi oli jälleen pahan teossa, kun hänen laukauksestaan numerot muuttuivat jo tilanteeseen 1-4 Henri Sandvikin ja Niklas Murron syötöistä.

1-4-maalin jälkeen Haukkojen päävalmentaja Sami Helenius otti aikalisän ja antoi palaa pelaajilleen. Tämä ei kuitenkaan muuttanut pelin kuvaa, vaan Pyry iski vielä kahdesti erän loppuun. Ensin Alex Olkinuora pääsi usean kotijoukkueen pelaajan välistä lyömään kiekon maalin perukoille Wileniuksen ja Västilän syötöistä. Ja 34 sekuntia ennen erän päätöstä Tomi Wilenius karkasi läpiajoon ja hassutti kiekon ohi maalivahti Mäkisen. Syöttöpisteille pääsivät Juha Korkeamäki ja Miika Viinamäki.

Kaksi maalia molempiin päihin toisessa erässä

Toiseen erään Haukat päätti vaihtaa maalivahtia, ja Samu Mäkisen tilalle luisteli Matjas Ulessi. Italialaismaalivahdin nollapeli kesti yhdeksänteen peliminuuttin asti, jolloin Aleksi Niemi täydensi hattutemppunsa ylivoimamaalin myötä. Pyry ehti pyörittää ylivoimapeliä vain 12 sekuntia, jonka jälkeen Juho Painilainen ja Alex Olkinuora tarjoilivat kiekon maalintekopaikkaan Niemelle.

Haukat kavensi pelin hetkeä myöhemmin, kun Juho Järvinen toi kiekon väkisin maalille, ja peliväline lirui Wille Mattilan varusteista maalin sisään.

Molemmat joukkueet iskivät toisessa erässä vielä kertaalleen. Ensin Aleksi Niemi iski jälleen ylivoimalla Sandvikin ja Korkeamäen syötöistä, ja erän loppupuolella Haukkojen Jussi-Pekka Jokinen pääsi tuulettamaan maalia komean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Luottopuolustaja Juha Korkeamäki oli tehokas myös hyökkäyspäässä

Pyry latoi kympit tauluun

Aleksi Niemi oli Järvenpään illassa täysin pitelemätön, ja iski kolmannen erän alkuun jo illan viidennen maalinsa, ja kuinkas muutenkaan kuin ylivoimalla. Syöttäjinä toimivat jälleen Juha Korkeamäki ja Henri Sandvik.

Pyry otti päätöserässä kaksi kahden minuutin rangaistusta, mutta kesti alivoimansa ilman sen suurempia ongelmia. Yhteensä ottelussa Haukoille viisi kahden minuutin rangaistusta ja Pyrylle nämä kaksi. Lisäksi kotijoukkueelle kirjattiin yksi kymmenen minuutin käytösrangaistus avauserässä.

Vielä 10 sekuntia ennen ottelun päätöstä pääsi Waltteri Selimgerei laittamaan nimensä maalintekijätilastoihin päästyään Tomi Wileniuksen kanssa vastahyökkäykseen. Näin ottelu päättyi siis Pyryn 10-3-voittoon. Wille Mattila torjui Pyryn maalilla ottelussa 29 kertaa, kun Haukkojen Samu Mäkinen keräsi 13 ja Matjas Ulessi 16 torjuntaa.

Lauantaina jälleen kotipelin aika

Pyryn ottelut jatkuvat ensi lauantaina kotiluolassa Nokialla, kun Seinäjoen S-Kiekko saapuu Nokialle. Ottelu alkaa klo 17.00.

Seinäjokiset löytyvät sarjataulukosta sijalta kolmetoista, kerättyään 15 otteluun 13 pistettä. Joukkueet kohtasivat vajaa kuukausi sitten Seinäjoella, ja silloin Pyry otti selvän voiton maalein 10-2.