Katastrofaalinen loppu ottelulle

10.11.2018

Siipirikkoisen Pyryn taistelu ei riittänyt pisteille

Kaarinassa HCIK:lta kolme pistettä ryöstänyt ja tappioputken katkaissut Pyry joutui antautumaan Porvoon Huntersille erittäin kirvelevällä tavalla kotihallissaan maalein 2-3. Vaiherikkaassa pelissä ei tapahtumilta säästytty.

Erityismaininta voidaan antaa vierasjoukkueen II-divisioonan Hc Vantaasta lainaamalle entiselle Tapparan liigavahdille Aaro Peltoselle, joka nappasi 34 torjuntaa ja esitti muutenkin varmaotteisen pelin Hunters-maalilla.

Tunnusteleva ensimmäinen erä

Ottelun ensimmäinen erä oli kovin tunnustelevaa ja ehkä katsojien silmään jopa ajoittain tylsää peliä. Pyryllä oli hienoinen hallinta ottelusta ja vierasjoukkueen päästyä kerran kokeilemaan ylivoimaakin, tappoi Pyry sen mallikkaasti.

Aivan erän lopussa, kun katsojat suuntasivat hiljalleen jo makkarajonoon ja pelaajatkin suuntasivat katseita kohti pukukoppia, ajassa 19:11 vierasjoukkueen Jarmo Jokila pääsi hyvästä paikasta yllättämään kotijoukkueen maalivahdin ampumalla "one timerin" sisään. Näin erätauolle lähdettiin porvoolaisten johdossa.

Vierasjoukkue jäähyili ja Pyry maalasi

Ottelun toisessa erässä Hunters kulutti kovasti jäähypenkkiä, siitä kertoo jaetut jäähyminuutit: Pyry kaksi ja Hunters 20.

Valtteri Ylitalo jatkoi taistelua "jääpussilääkityksen" jälkeen

Mielenkiintoisin jäähy nähtiin ajassa 29:31, kun porvoolaispelaaja taklasi kotijoukkueen Valtteri Ylitaloa pään tai niskan alueelle kohdistuvalla taklauksella ja lähti istumaan 2+10 minuutin rangaistusta. Rauman lahja nokialaiselle jääkiekkoilulle ei tästä ollut moksiskaan, vaan jääpussin ja muutaman tiukan puhalluksen avulla mies oli valmis jatkamaan ottelua.

Pyry pyörittikin välillä mallikkaasti ylivoimaa, mutta ei saanut millään onnistumista ensimmäiseen kolmeen ylivoimapeliin.  Erän puolivälin paikkeilla maalisummerit saivat soida ensimmäisen kerran, kun Kooveesta saapunut laina-apu Jaska Ojanperä täräytti siniviivan tuntumasta ylivoimalla kiekon ohi vierasmaalivahdin. Syötöt kirjattiin Aleksi Niemelle ja Henri Sandvikille

Koovee-apu Jaska Ojanperä tasoittii pelin tilanteeseen 1-1

Niemelle tarjoutui vielä loppuerästä unelmapaikka täräyttää kiekko puolityhjään rysään, mutta maalivahti Aaro Peltonen omisti kaksi räpyläkättä tai osasi teleportata kätensä kiekon eteen. Kohti viimeistä erää lähdettiin siis 1-1-tasalukemissa.

Surullisen tapahtumarikas päätös ottelulle

Kun päätöserää oli pelattu kuutisen minuuttia, nähtiin taklaus, joka suuntautui kotijoukkueen Alex Olkinuoran selkäpuolelle ja tämän jälkeen nähtiin pienimuotoinen välienselvittely. Tilanteesta tuomittiin rangaistuksia, jotka jakaantuivat seuraavasti: Pyryltä Jere Marjamäki kaksi minuuttia ryntääminen, Alex Olkinuora kymmenen minuutin käytösrangaistus ja Huntersilta Jere Pulkkinen kaksi minuuttia väkivaltaisuus, Teemu Mielonen kymmenen minuutin käytösrangaistus.

Ajassa 53:09 Nokian jäähallissa riemu repesi, kun Waltteri Selimgerei kilautti kiekon tolpan kautta maaliviivan paremmalle puolelle pyryläisittäin ajateltuna, syöttäjänä Tomi Wilenius. Pyryn johtoasemasta ei keritty nauttimaan, kuin vajaat neljä minuuttia, jolloin vierasjoukkueen Patrik Mallenius kilautti vuorostaan tolpan kautta kiekon sisään.

Topi Salmela koki kovia - ei jäähyä!!

Reilut kaksi minuuttia ennen erän päätöstä nähdään erittäin ikävän näköinen tilanne, kun Pyryn ikitaistelija Topi Salmela hakeutui ennakkoluulottoman suoraviivaisesti kohti vastustajan maalia, jolloin porvoolaispuolustaja tipahti polvilleen ja juuri Topin luisteluradalle. Mies kieriskeli hetken aikaa tuskaisena jään pinnassa osuttuaan polvet jäässä vastaan tulleeseen vastustajaan, kunnes kahden miehen tukemana siirtyi hammasta purren pukukopin suojiin. Tilanteesta ei vihelletty jäähyä, kotiyleisön eriävä mielipide tuomiosta ei jäänyt epäselväksi ja vaihtopenkeilläkin mielipiteitä tilanteesta riitti.

Pelin päästyä jatkumaan surulliset hetket jatkuivat Pyryn kannalta, kun noin puoli minuuttia Salmelan loukkaantumisen jälkeen Huntersin Vertti Vuoksiala iski kiekon maaliin ja hiljensi kotiyleisön. Pyry yritti vielä ilman maalivahtia tasoitusta, mutta ottelu päättyi vierasjoukkueen riemukkaisiin tunnelmiin 2-3-lukemin tulleen voiton myötä.

Keskiviikkona suuntana Järvenpää

Pyryn seuraava ottelu pelataan ensi keskiviikkona Järvenpäässä. Silloin klo 18.20 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Haukat. Joukkueet kohtaavat tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Haukoilla on allaan vaikea alkukausi kun se on ottanut 13 pelistä ainoastaan neljä voittoa.